Şevki Yıldırım

Şevki Yıldırım

Sevgili İlkay işte böyle

Saatli Maarif Takviminde vakit 16 Kasım 2011'i gösterirken gazetemizin manşetinde "Çamur Köy" diye bir haber vermişiz. "Samsun'un Çarşamba ilçesine bağlı Ordubaşı köyü yollarındaki rezalet bu kadar da olmaz dedirtti. 2011 yılında çamurla kaplanan köy yolları yüzünden köyün adı Çamur Köy olarak adlandırılır oldu." demişiz.

Dün, bizim diğer yerel gazetelerden biri AA'dan aldığı bu haberi manşetine taşımış. Diğerleri de birinci sayfasından değerlendirmiş. Olsun onlar bir hafta sonra haberi vermiş olsalar da maksadımız; Ordubaşı köyü'nün çamurdan biran önce kurtulması ve  Samsun'un Çarşamba ilçesinde yaşanan bu manzaraları bir daha haber yapmamak değil mi? Haberi geç te olsa değerlendiren arkadaşlara Ordubaşı köylüleri adına teşekkür ediyorum. Haberi tazeleyip ilgilileri bir kez daha uyardıkları için. Haa.. Haber bizde de vardı dün. Sür manşet dediğimiz manşet üstünde. Sırf bu maksatla. İlkay kardeş görüyorsun değil mi, Ordubaşı'nı ne kadar önemsediğimizi? Bütün bunlar sayende oldu. Ordubaşılıların sana teşekkür borcu olmalı en azından!
    

GÜZEL SÖZ

KÜSMEK VE DARILMAK İÇİN BAHANELER ARAMAK YERİNE ; SEVMEK VE SEVİLMEK İÇİN ÇARELER ARAYIN..!
(HZ .MEVLANA )

KALEM SİZDE

25 KASIM KADINA YÖNELİK ŞİDDETE KARŞI MÜCADELE GÜNÜ . . .
KADINA YÖNELİK ŞİDDET, ÖNCELİKLE BİR ZİHNİYET SORUNUDUR.
KADINI İKİNCİ SINIF VATANDAŞ GÖREN, 3 ÇOCUK DOĞUR ÖNERİSİYLE EVİNE KAPATAN, TOPLUMSAL YAŞAMIN DIŞINA İTEN ANLAYIŞ DEĞİŞMEDİKÇE KADINA YÖNELİK ŞİDDET DURMAYACAKTIR.
KADINA YÖNELİK HER TÜRLÜ ŞİDDETİ NEFRETLE KINIYORUM .
(Mustafa Acun)
****

5. ULUSAL MÜBADELE KONGRESİ AÇILIŞ OTURUMU 2 ARALIK CUMA GÜNÜ SAAT 18:00'DA... BİZİ YALNIZ BIRAKMAYIN!
(Akın Üner)
****

eğitim sendikalarını kapatıp...öğretmenler günü hediye edilen garip ülke...
(İsmail Onur)
****

KUTLARIM

Temel, eş, dostlarıyla yeni yapılan Karadeniz Sahil Otoyolu'nda son hızla ilerlerken trafik polislerince çevrilmiş. Merakla arabasının içinde bekleyen Temel'e polis:
"-Kutlarım beyefendi, şu ana kadar yaptığımız kontrollerde emniyet kemeri takan tek sürücü sizsiniz. 10 bin liralık ödümüzü de siz kazandınız. Bu parayla ne yapacaksınız? Diye sormuş.
Temel de:
"-Hemen gidip kursa yazılacağum ehliyet alacağım"
"-Nasıl olur senin ehliyetin yok mu? Demeye kalmadan yanında oturan Fadime polise dönerek:
"-Siz ona bakmayın memur bey, içince hep böyle sapitiy.
Polis şaşkınlığını atamadan arkada oturan Dursun lafa girmiş:
"-Ula uşaklar ben size demedim mi çalıntı arabayla yola çıkmayalım diye, aha şimdi ne edeceğuz?"

EMİR BALIK MARKET KATKILARIYLA

Samsunluyu balık-ekmeğe doyuralım kampanyamıza  tüm hızımızla devam ediyoruz. Ta ki siz balık-ekmekten bıktık diyene kadar da devam edeceğiz. Şimdi size bir fotoğraf sunacağız. Fotoğrafı tanıdıysanız cevaplarınızı Saat 17.00'e kadar bekliyoruz. Dünkü fotoğrafımızda Kavaklı kadın patıl yapıyordu. Doğru cevabı  bilen Şefik Sarı oldu. Kartı bizde. Bugünkü fotoğrafı tanıdınızsa  Cevaplarınız için adresimiz [email protected] veya [email protected] Tel: 420 04 28 Emir Balıkçılık tel: 435 50 51

45 LİRA BORCUNUZ VAR!

"10 yıllık damga süresini doldurmuş sayaçlar nedeniyle YEDAŞ kasasına kaç milyon TL girecek.?" Bu soruyu Reşadiye Mahallesi İstikamet Sokak 38/3 Güneş apartmanında oturan İlhan Akal adlı vatandaş soruyor.

İlhan Akal  bir defaya mahsus faturaya 45 TL. olarak yansıyan ücretten şikayetçi. YEDAŞ bu bedellerin EPDK kurul kararı ile belirlendiğini belirtiyor. Son günlerde, 10 yıllık damga süresini doldurmuş elektrik sayaçlarının bakım ücreti olarak elektrik faturalarına yansıyan tutar tartışma yaratıyor.

Günün Fotoğrafı

İlhan Akal diyor ki; "Benim haberim olmadan, bana bilgi verilmeden elektrik sayacım değiştirilmiş ve bana sadece bir not bırakılmış. Çalık YEDAŞ imzalı notta; 3516 Sayılı Ölçüler ve Ayar Kanununun ilgili hükümleri doğrultusunda damga süresini doldurmuş olan Elektrik Sayaçlarının periyodik muayenelerinin yapılması gerektiği belirtiliyor. Periyodik muayane yaptırdığınız takdirde ödeyeceğiniz bedel KDV dahil 62 Tl. tutmaktadır. Sizin adınıza şirketimizce temin edilecek olan yeni sayaç ile değiştirilmesi halinde sökme takma bedeli olarak  sadece 18.60 (KDV dahil 22 Tl) ödemeniz gerekmektedir. Yeni sayaç bedelinin 23-25 TL olduğu göz önüne alındığında, sayaç değişikleiğinin siz değerli müşterilerimize maliyeti 45 Tl civarında olacaktır. Gibi şeyler yazıyor. YEDAŞ'ın yaptığı bu işlem için mahkemeye başvuracağım"

Osman Ölçer'in Objektifi

BAK KERATAYA!!

Oğlan iş kuracak, babasından 500 bin lira ister.
Kayserili, kaşlarını çatar, memnuniyetsiz bir ifadeyle:
-"400 bin mi? Napçan 300 bini, 200 bin neyine yetmiyor? Al sana 100 bin yeter" der ve çıkarıp 50 bin lira verir.
Oğlu pişkin pişkin güler:
-"Bana zaten 50 bin lazımdı."
Kayserili:
-"Bak kerataya, sahte para vermeseydim kazıklayacaktı beni."

150 KİTAP

Bir hafta olmadı Çağdaş Kitap Pazarlama Osman Ölçer katkılarıyla kitaplı kampanyamızda 6 gün dolmadan 150 kitap dağıttık. Bizim kolay sorularımızı bilen kardeşlerimiz gelip kitaplarını bizden aldı. Bu kampanyamızı yeniden sürdüreceğiz haberiniz olsun. Kitap okumayı sevmek gerekir. Kitap okumayı seven bir toplum olmamıza katkı vermekten başka meramımız yok. Teşekkür ediyoruz Osman Ölçer ve Çaşdağ Kitap Pazarlamaya..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Şevki Yıldırım Arşivi
SON YAZILAR