SEÇİM SONUÇLARI...

SEÇİM SONUÇLARI SAMSUN'A YARAYACAK

12 Haziran'daki seçimden zaferle ayrılan AK Parti'nin Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, "Önümüzdeki günlerde Başbakanımızın açıklamış olduğu ve açıklayacağı projeleri de hayata geçirerek Samsun'un ekonomisini ve istihdam alanlarını daha da büyütmeyi hedefliyoruz" dedi

Denge Gazetesi olarak yürüttüğümüz Pazar Sohbeti bölümünde bu hafta AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir'i ağırlıyoruz. Öncelikle 12 Haziran seçimlerini değerlendiren Demir, bundan sonraki süreçte yaşanacak olanlarla ilgili de çeşitli değerlendirmelerde bulundu. AK Parti iktidarıyla birlikte Samsun'un Karadeniz'in en önemli ve en merkezi ili haline geldiğini dile getiren Demir, "Samsun hem ekonomik ve hem de nüfus olarak büyümektedir. Bu büyüme bundan sonra da devam edecektir. Önümüzdeki günlerde Başbakanımızın açıklamış olduğu ve açıklayacağı projeleri de hayata geçirerek Samsun'un ekonomisini ve istihdam alanlarını daha da büyütmeyi hedefliyoruz" diye konuştu.

AK Parti'nin iktidarıyla birlikte Samsun Karadeniz'in en önemli ve en merkezi ili haline gelmiştir

DENGE: Seçim sürecini ve seçim sonrasını değerlendirir misiniz?

Cemal Yılmaz DEMİR: Bu seçim sürecinde beklenildiği kadar olumsuzluklar yaşanmadı. Bu da güvenlik güçlerimizin olağanüstü gayretleri sonucunda elde edilmiş bir başarıdır. Ergenekon cephesinin bütün çabalarına rağmen beklenen olmadı. Şiddet tırmanmadı. Toplumu karamsarlığa sürükleyecek kadar sansasyonel eylem yapamadılar. Kastamonu'da Hopa'da ve Silopi'de polislere yapılan saldırılar, Etiler'de patlayan bomba ve AK Parti seçim bürolarına yönelik sistemli saldırılar dışında seçimler normal sürecinde tamamlanmış oldu.

Sandık sonuçlarından aldığım bir başka mesaj da yerel seçimlerde gerek belediye gerek il genel ölçeğinde daha büyük bir zafer elde edeceğimiz kanaatindeyim. Bu seçim aynı zamanda bunun mesajını da vermiştir diye düşünüyorum.

SANDIKTAN BÜTÜNLÜK TALEBİ ÇIKTI

İkinci bir durum, PKK-BDP cephesi topuyla-tüfeğiyle sürdürdüğü seçim kampanyasına rağmen sandıktan istediği sonucu alamadı. Dolayısıyla bu sonuçları Türkiye'nin birliği, bütünlüğü ve kardeşliği adına memnuniyetle karşılıyoruz. Kürtlerin bölünmekten yana tavır almadığı ve Türklerin bütünlük talebinin ağır bastığı bir sonuç çıkmıştır sandıktan.

DENGE: Bu sonucu bekliyor muydunuz?

DEMİR: AK Parti olarak aldığımız oy bizim için sürpriz değildir. Gerek teşkilatımız ve gerekse milletvekillerimiz, hepimiz üç aşağı beş yukarı bu sonucu bekliyorduk. AK Parti, bu oyları, herkesin önceden tahmin ve teslim ettiği bir zafer olarak aldı. Bu zafer, Cumhuriyet tarihi boyunca gerçekleştirilen seçimlerde görülen en büyük zaferdir; çünkü üçüncü dönemine bir önceki seçime göre oylarını artırarak giren tek parti AK Parti olmuştur. Diyebilirim ki, bu seçimleri asıl galibi ev ev dolaşarak, AK Parti'yi ve icraatlarımızı vatandaşlarımızın bulundukları yerlere kadar giderek anlatan, ilçe, ilçe, köy, köy kahve kahve dolaşarak vatandaşlarımızın elini sıkan, onlarla dertleşen milletimizle hemhal olan bütün AK Parti teşkilatlarıdır.

Muhalefet oylarını arttırmak için milletin ne dediğine kulak vermek durumdadırlar

CHP 2007'DEKİ ORANI ZOR YAKALADI

Seçim sonuçlarına bakarak şunu da rahatlıkla söyleyebiliriz, "Yeni CHP"nin hayal kırıklığı yaşadığı çok açık. Beklentilerin altında oy aldılar. Biz bunu seçim meydanlarında defalarca altını çizerek anlattık. Tekrar bu konulara girmek istemiyorum ama CHP'nin Türkiye genelinde yüzde 26 oranını aşamaması izlediği politikalarının yanlışlığını ve hatalarını ortaya koyuyor. Samsun'da ise yüzde 22'lik oran bunu daha açık olarak gösteriyor; AK Parti oy oranını Samsun'da yüzde 62'ye yükseltiyor, CHP 2007 seçimlerindeki oranını zor yakalıyor.

DENGE: Bundan sonra ne olacak?

DEMİR: AK Parti'nin bundan sonraki hedefi meydanlarda, miting alanlarında vermiş olduğumuz sözleri, taahhütleri yerine getirmek olacaktır. Nitekim önümüzdeki dönem ilk iş olarak ortak demokratik değerler etrafında şekillenecek sivil bir Anayasa için çalışmalarımıza başlayacağız. Sivil Anayasa için toplumun her kesimiyle mutabakat arayışlarını sürdüreceğiz.

Milletimizin talebi olan sivil Anayasa çalışmalarına bir an önce başlamak istiyoruz

SİVİL ANAYASA ÇALIŞMALARI BAŞLAYACAK

Türkiye'yi 2023 hedeflerine ulaştırmak için öncelikli olarak darbe Anayasasından kurtulmak gerektiğini belirtmiştik. Bunun için milletimizin talebi olan sivil Anayasa çalışmalarına bir an önce başlamak istiyoruz.

DENGE: Sandıktan çıkan mesaj nedir?

DEMİR: Seçmenin sandıkta verdiği mesajı AK Parti olarak biz çok iyi anlıyoruz ama bizden çok muhalefetin anlaması gerekmektedir. Muhalefet yıkıcı ve olumsuz, muhalif olmak için muhalefet yapmayı bir kenara bırakarak daha yapıcı olmalıdır. Bunu seçmen böyle istemektedir. Muhalefet oylarını arttırmak için milletin ne dediğine kulak vermek durumdadırlar; Beğenmedikleri, aşağıladıkları bu millet, iktidarı bir kez daha AK Parti'ye vererek AK Parti'nin politikalarını desteklediğini muhalefete göstermiştir. Anayasa uzlaşmayla olacak, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu meselesi siyasetle çözülecek, istikrar devam edecek. Hem ekonomik ve hem de sosyal istikrarın devamı için milletimizin sağduyusu bir kez daha AK Parti demiştir. Şu da çok önemlidir, Başbakanımız seçim sonuçlarından sonra yaptığı konuşmada değindiği gibi, Türkiye artık tek başına bir ülke değildir. Türkiye bölgesinde ve dünyada önemi, değeri ve itibarı artarak yükselen bir ülkedir.

AK Parti olarak aldığımız oy bizim için sürpriz değildir. Hepimiz bu sonucu bekliyorduk

DAHA BÜYÜK ZAFERLER BEKLİYORUZ

Gözlerini Türkiye'ye çevirmiş, Türkiye'den gelecek haberleri büyük bir heyecanla takip eden bir dünya var; Bağdat, Şam, Beyrut, Kahire, Tunus, Saraybosna, Üsküp, Bakü, Lefkoşe, Gazze, Ramallah ve diğer tüm dost ve kardeş ülke halklarını unutmayan bir dış politikamız vardır ve bu çabalarımız ile Türkiye artık dünyanın her bölgesinde ilgi ve merakla izlenmektedir. Çünkü şuna inanıyoruz ki, Türkiye'nin çevresiyle ilgili tarihi sorumlulukları vardır. Bu gün artık bu sorumlulukları yerine getirebilecek güç ve iradeye sahiptir. Yine sandık sonuçlarından aldığım bir başka mesaj da yerel seçimlerde gerek belediye gerek il genel ölçeğinde daha büyük bir zafer elde edeceğimiz kanaatindeyim. Bu seçim aynı zamanda bunun mesajını da vermiştir diye düşünüyorum.

DENGE: AK Parti'nin Samsun'da oy oranı arttırdığını söylemiştiniz, bu sonuçlar Samsun'a nasıl yansıyacak?

DEMİR: AK Parti'nin iktidarıyla birlikte Samsun Karadeniz'in en önemli ve en merkezi ili haline gelmiştir. Samsun hem ekonomik ve hem de nüfus olarak büyümektedir. Bu büyüme bundan sonra da devam edecektir. Önümüzdeki günlerde Başbakanımızın açıklamış olduğu ve açıklayacağı projeleri de hayata geçirerek Samsun'un ekonomisini ve istihdam alanlarını daha da büyütmeyi hedefliyoruz. Yeri gelmişken Samsun'a bize gösterdiği teveccühten dolayı da teşekkür ediyorum.

DENGE: Son olarak eklemek istediğiniz neler var?

DEMİR: 12 Haziran seçim sonuçları AK Parti'ye oy veren vermeyen bütün milletimize ve bütün dünyaya hayırlı olsun. Bu sonuçlar da pay sahibi olan, katkısı olan, emeği olan bütün teşkilat mensubu kardeşlerime; isimli isimsiz bütün kahramanlarımıza teşekkürü bir borç biliyorum. Biz hep birlikte büyük bir aileyiz. Onlara saygılarımı sunuyorum. Bu sonuçların ülkemizde ve dünyada inşallah barışa, adalete huzur ve istikrara katkı sağlayacağına inanıyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum
Pazar Sohbeti Arşivi
SON YAZILAR