SEÇİM DEDİKODULARI YAPALIM MI?

Yerel seçimlere kısa bir zaman kaldı.
Adaylar kendilerini yavaş yavaş göstermeye dursun, seçimin he zaman heyecanı da, rüzgarı da bir başka oluyor.
Bugün haftanın son çalışma günü olması nedeniyle okurlarımla biraz sokak sohbetleri yapmak istedim.
"Haberi ya çocuktan ya sokaktan alacaksın" derler...
Sokaktaki insan ne düşünüyor, hangi isimler aday olarak konuşuluyor?
Gelin biraz dedikodu yapalım.
Bugün ilk olarak AK Parti'deki gelişmeleri ele alacağız.
Büyükşehir belediye başkanlığı seçimlerinde AK Parti adaylık konusunda belki en zor, belki de en kolay seçimini yaşayacak.
Başkan Yılmaz'ın herşeye rağmen adaylığına kesin gözüyle bakılırken,  3 dönemdir bu koltukta oturması Başbakan Erdoğan tarafından veto edilme ihtimalleri arasında yer alıyor. Böyle bir durumda, şu anda genel başkan yardımcılığı koltuğunda oturan Ahmet Demircan ve başbakana yakın isimlerden Cemal Yılmaz Demir'in büyükşehire aday olarak gösterilmesi konuşuluyor. Eski Bayındırlık Bakanı ve şu an halen AK Parti milletvekiliğini yürüten Mustafa Demir'in aday gösterilebileceği söyleniyor.
Mustafa Demir'in 2 dönemdir milletvekilliği seçimlerinde 1. sıradan aday gösterilmesi ve kısa bir dönemde olsa bakanlık yapması başbakanın gözünde Sayın Demir'in ne kadar önemli olduğunu unutmamak gerekir.
Gelelim Atakum'a;
AK Parti'de kimse Adem Bektaş'ı yabana atmasın bence...
Bir dönem kaybetmiş olması onun tekrar aday gösterilemeyeceği anlamına gelmez. Mevcut il başkanı Fuat Köktaş'la  geçmişten bu yana yol arkadaşı oldukları da unutulmamalı. Av. Hüseyin Dereli'nin de buradan aday gösterileceği halkın ağzında olsa da uzak bir ihtimal gibi gözüküyor. Bence bu dönem Atakum'a, AK Parti güçlü bir adayla girmeye hazırlanacaktır. Çünkü solun kalesi Atakum,  AK Partililer için önümüzdeki seçimlerde namus meselesi gibi oldu. Buradan bir daha ki dönemde seçilemeyecek olan milletvekillerinden birini AK Parti aday gösterebilir. Buna da hiç şaşırmam doğrusu...
Yine geçen dönem kılpayı kaybettikleri ilkadım da, AK Partililer kalelerini geri alabilmek için büyük bir çaba göstereceklerdir.
Geçen seçimlerde İlkadım'la, Gazi 'nin birleşip ilçe olması sebebiyle Süleyman Kaldırım ve Erdoğan Tok arasında bir seçim yapılmış ve Süleyman Kaldırım aday gösterilmişti. Kaldırım'la hüsran yaşayan AK Parti, bu seçimlerde eski başkan ve seçim kaybetmemiş olan Erdoğan Tok'la seçimlere girebilir. Kavaklıların çok yaşadığı bir ilçe olan İlkadım'da, bu ilçenin çok sevilen bir ismiyle yeni bir yüz de çıkarabilirler.
2 dönemdir Canik'te seçimleri güle oynaya kazanan Osman Genç yeri en sağlam olan adayların başında geliyor...
Burada AK Parti'nin rikse girmeyeceği ve Osman Genç'le bir dönem daha devam edileceği görüşü hakim. Genç'in en büyük handikapı ise büyükşehir belediyesiyle arasının papaz durumda olması. Büyükşehir belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın adaylığının kesinleşmesi durumunda, Yılmaz'ın kendisine yakın bir isimle Canik'te çalışmak istemesi ve bunu başbakana iletmesi ise dengeleri değiştirebilir.
Her ne şartlarda olursa olsun başbakan, büyükşehir belediye başkan adayına mutlaka kimlerle çalışmak istediğini soracaktır.
Kısaca size seçim öncesinde halkın arasında konuşulan konuları bir cuma sohbeti şeklinde dilim döndüğünce anlatmaya çalıştım.
Önümüzdeki cuma günü MHP ve CHP'deki gelişmeleri sizlere aktarmaya ve sokak sohbetlerini okurlarımla paylaşmaya devam edeceğim.
Sağlıcakla kalın...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ünal YAVUZ Arşivi
SON YAZILAR