DİREK EKEN KOL BÖREĞİ BİÇER..

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın adının verildiği 19 Mayıs Bulvarı'nda görme özürlü vatandaşlarımız için yaptırılan yolun tam ortasına dikilen elektrik direklerinin haberi gündeme oturdu.
Sayın Bakanın adının verildiği bir bulvarda böylesine çirkin bir görüntüye izin veren ve özürlü vatandaşların konumunu hiçe sayan yerel yöneticiler isim vermeye gelince herşeyi yağlayıp pullarken, insanların hayatlarının zorlaştırıldığı bu duruma nasıl bir cevap verecek doğrusu çok merak ediyorum.
Siyaset insanların refahı ve huzuru için yapılan bir sanattır ancak bizim yerel siyasetçilerimiz işin yalakalık kısmına geldiğinde işlerini çok iyi yapsada diğer hizmetlerde maalesef sınıfta kalıyorlar.
Şimdi bu duruma nasıl bir çare ya da çözüm bulunacak bilinmez ama Sayın Bakanın bu duruma duyarsız kalacağını da zannetmiyorum.
AK Parti en büyük yatırımlardan birini de özürlü vatandaşlarımız üzerine yaparken, Başbakanımız bu konuda son derece duyarlı ve hassasiyet gösteren bir tavır sergilerken, bu durumun en kısa zamanda çözümlenmesini de kaçınılmaz görüyorum.
Bunun ne siyasetle, ne de başka bir konuyla alakası var...
Bu durum insan hayatını, özellikle de özürlü vatandaşlarımızı çok yakında ilgilendiren bir konu.
Üstelik olayın özürlülerle olan boyutu bir tarafa o kaldırıma elektrik direklerini dikenler şehrin estetik görüntüsünü bozduğundan hiç mi haberleri yok...
Seçim döneminde mangalda kül bırakmayan yerel yöneticilerimiz nerede?
O direkleri o kaldırıma dikilmesine izin veren bir belediye başkanının yerel seçimlerde bırakın aday olmasını derhal istifasını sunması bile dürüst siyaset anlayışının bir gereğidir.
Farkındaysanız yazımda bu belediyenin ve belediye başkanının daha fazla yıpranmaması için nezaket gösterip isim vermeden konuyu okurlarımla paylaşıyorum.
Daha önce kendisiyle ilgili yazdığım bir yazıdan dolayı ne kadar olumlu tepkiler aldığımı da buradan hatırlatmak isterim...
Yazımın başında bu işi ancak Bakan Kılıç'ın çözüme kavuşturabileceğini belirtmiştim...
Ola buradan öyle gözüküyor...
Bizim başkan belli ki sahilde kuşlarla böceklerle siyaset yapıyor...
Vatandaşın derdinden bihaber...
Ne diyelim, herkes ektiğini biçer...
Rüzgar eken fırtına, direk eken kol böreği biçer...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ünal YAVUZ Arşivi
SON YAZILAR