ASİ İLÇEMİZ TEKKEKÖY KAYNIYOR


Dünkü köşe yazımda Atakum'daki siyasi partilerin aday adaylarına yer vermiş bugün de seçimlerin ateşli ilçesi Tekkeköy'deki siyaset arenasındaki gelişmeleri gündeme getireceğimi söylemiştim...
Gerçekten de Tekkeköy'ün siyaset sahnesinde ilimiz açısından çok enteresan özellikleri var.
Örneğin 1957 yılından bu yana iktidar partileri ne yazık ki bu ilçemizde belediye başkanlığı seçimlerini kazanamadıkları gibi hep muhalefet belediye başkanları koltuğa oturmuşlar.
İlçe her gelen iktidara adeta başkaldırış gösterdiği gibi, genel anlamda sol partiler burada hakimiyetlerini göstermişler.
İktidarda olan AK Parti'nin bir türlü kazanamadığı tek ilçe de Tekkeköy Belediyesi...
AK Parti İl Başkanı Sayın Fuat Köktaş özellikle bu ilçe de yapılacak olan seçimlere büyük bir ehemmiyet veriyor.
Sizin anlayacağınız kendi il başkanlığı döneminde Tekkeköy Belediye Başkanlığı seçimlerini kazanarak bir ilke imza atmak istiyor...
Bunu istemesini gayet normal karşılıyorum...
Başardığında başarılı bir il başkanı olarak belki de tarihe geçecek.
Karşısındaki Belediye Başkanı CHP'li Hayati Tekin'in orada ne kadar sevilen bir belediye başkanı olduğunu o da biliyor.
Bu yüzden de buradaki adayı seçim öncesi ince eleyip sık dokuyan bir AK Parti yönetimi var...
Bakacağız ve göreceğiz elbette...
Gelelim burada aday adayı olup başkanlık koltuğuna oturmak isteyen siyasetçilere...
Geçen dönem AK Parti'den aday olup seçimleri mevcut Başkan Hayati Tekin'e kaybeden daha doğrusu kazanamayan Hasan Togar aday adayı olsa da bu dönem AK Parti'nin kaybetmiş bir adayla seçimlere gireceğini düşünmüyorum.
Şu anda halen Samsun İl Özel İderesi'nde daire başkanı olarak görev yapan Adem Kızılkaya yakında istifasını verip bu ilçeden aday adaylığını açıklayacak. Ben Sayın Kızılkaya'nın daha önce özgeçmişiyle ilgili bir haber yapmıştım. Gerçektende ne yalan konuşayım müthiş bir özgeçmişi ve başarılarla dolu bir hayatı var. Gördüğüm kadarıyla bu ilçenin ve AK Parti'nin en ciddi adayı olacak isimlerin başında geliyor.
Gelelim Samsunspor'un unutulmaz futbolcularından Yüksel Öğüten'e...
20 Ocak 1989 yılında Malatya deplasmanına giderken Samsunsporumuzun geçirdiği elim kazada yaralanan futbolcuların arasındaydı Öğüten...
Kendisi 2002-2004 yılları arasında görevde olan belediye başkanının vefat etmesi nedeniyle o dönemde tüm belediye meclis üyelerinin oylarıyla  2 yıl süreyle belediye başkanlığını yürütmüştü.  Spora olan yakınlığı ve spor camiasını arkasına alacak olması onun en büyük avantajlarından biri. Genç ve aktif olması ve siyasetteki geçmiş deneyimi nedeniyle Öğüten'in AK Parti tarafından ciddi anlamda düşüneceği adayların başında geleceğini düşünüyorum.
Dün aday adaylığını açıklayan Ahmet Yücel yine Tekkeköy'ün tanınmış sülalelerinin başında gelen genç bir isim. Yücel ailesinin daha önce belediye başkanlıklarını kazandıkları düşünüldüğünde o da AK Parti'nin ciddi anlamda listesinde olduğu değerli bir aday.
Halil İnci adı her ne kadar ortada olsa da ciddi anlamda itibar görmediğini söyleyebilirim.
Geçmişte belde belediye başkanlığı görevi yapan İnci'nin pasif olması ve AK parti'de hiç mi hiç konuşulup gündeme gelmemesi onun aday olarak düşünülmediğini bizlere hissettiriyor.
Bunlar benim gözlemlerim ve kendi şahsi yorumlarımdır. Kimseyi kırmak ya da üzmek adına değil, gördüklerimi, aday adayların çalışmalarından edindiğim bilgileri sizlerle paylaştım.
Son kararı elbetteki AK Parti teşkilatları verecek.
CHP'ye gelince tek aday Hayati Tekin'in başarısını, halkla olan iletişimini ve Tekkeköy halkının onu ne kadar sevdiğini anlatmaya gerek yok sanırım. Kendisine bu dönem için de bir uyarı yapmadan geçemeyeceğim.
Önümüzdeki seçimler geçtiğimiz yerel seçimlere nazaran daha da çetin geçecek. İşi kolay değil.
Nedenine gelince aldığım bilgilere göre il yönetimi burada bir karar alarak aday kim olursa olsun tek aday etrafında bütünleşme sözünü almış durumda. Yani AK Parti Tekkeköy'deki seçimleri namus meselesi haline getirmiş. Belli ki seçimleri alabilmek için çok çalışacakları gibi tam bir kenetlenme içinde olacaklar. Bu yüzden Sayın Tekin'in işi kolay olmayacak.
Burada MHP adayına şans vermiyorum. Henüz adayları da belirlenmiş durumda değil. Bu yüzde de bir fikir yürütme imkanına sahip değilim.
Tekkeköy'de Çetin bir AK Parti ve CHP yarışının bizi beklediğini söyleyebiliriz.
Yarın İlkadım'daki aday ve aday adaylarını ele almak üzere hoşcakalın diyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Ünal YAVUZ Arşivi
SON YAZILAR