TEMAYÜLDEN NAĞMELER

Dün AK Parti tarafından yapılan temayül yoklamasında kısa bir süre de olsa bulunup havayı teneffüs etmeye çalıştım.
AK Parti'nin geçmişte yapılan temayül yoklamalarına bakıldığında bu yoklamada heyecanın daha az olduğunu gözlemledim.
Bunun kendi içinde nedenleri vardı elbette...
Geçmişte yapılan seçimler öncesi yapılan temayül yoklamalarında 1.sırada yer alan adayın bile asıl listelere girememesi temayül yoklamasına olan ilgiyi azaltmış gözüküyor. Sadece aday adaylarının gazını almak amacıyla yapılan bir seçim taktiği olduğunu tüm aday adayları da artık anlamış durumda...
Buna rağmen iktidar partisinin çalışması olması sebebiyle tüm aday adaylarının orada boy gösterdiklerini söyleyebilirim.
Aslında ilçelerin genel durumlarına bakıldığında bir gazeteci olarak ilçelerde hangi adayların üç aşağı beş yukarı aday olabileceğini yazabilirim.
Bunun diğer aday adayları üzerinde negatif bir etki yaratacağı düşüncesiyle kimsenin şevkini kırmakta istemiyorum.
Bizim bildiklerimizi şu an için AK Parti İl Yönetimi de biliyor aslında...
Herkesin il yönetiminde kendine göre belirlediği bir adayı var. İl Yönetimi genel merkeze "Adayımız budur" diyecek, genel merkezde ilçe seçimleri olduğu için yönetimin verdiği rapora göre "tamam" deyip onaylayacaktır.
Burada etkili olan durum ise aday adaylarının genel merkezde üst düzey tanıdıkları, yakınlıkları varsa orada sonucu biraz olsun değiştirme olasılıklarının olduğunu düşünmekteyim.
Sadece Büyükşehir ve il belediyelerinde Genel merkezin daha doğrusu Başbakan Erdoğan'ın söz sahibi olduğunu bilmek ve söylemek gerekir.
Madalyonun diğer yüzüne gelince, AK Parti'de kesin adaylar belirlendikten sonra oluşabilecek karışıklıkların, kırgınlıkların diğer partilere nasıl yansıyacağıdır.
Muhalefette olup belediye başkanlığını halen yürütenler bu yüzden AK Parti'deki bu durumu dört gözle beklemekte ve kırgın, küskün olanları kendi taraflarına çekerek seçimlere daha güçlü bir şekilde girmenin hesaplarını yapmaktadırlar.
Bu Türk siyasetinde oluşan doğal bir durum haline gelmiştir.
Ya ben, ya hiç mantığı...
Bunlar özellikle yerel seçimlerde sıkça karşılaştığımız durumlardır.
Şunu bilmenizi isterim ki, siyaseti asla baştakiler yani liderler yönlendirmez...
Onlar işin vitrin kısımlarındaki kişilerdir.
Asıl olan onların altındaki insanların geliştirdiği ya da yürüttüğü siyasi taktikler başkanlara seçimleri kazandırır.
Bu işleri iyi beceren siyasetçiler başarılı olurken, işi bilmeyenler ise başka bir bahara kalırlar.

YOLUN AÇIK OLSUN
SEVGİLİ BAŞKAN..
5 aydır Denge Gazetesi'de görev yapıyorum. Sayın Osman Genç'in bütün çalışmalarına gazetemizde yer verirken, kendisiyle ilgili tek bir kelam etmemem nedeniyle bazı düşüncelerimi bugünkü yazımda dile getirmek istiyorum.
Bildiğiniz gibi uzun bir süredir Sayın Genç önemli çalışmalarını gündeme getirerek Büyükşehir Belediye başkanlığına aday adayı olduğunu geçtiğimiz Cuma günü açıkladı. Ses getiren bir basın açıklamasıyla yapılan toplantı sonrasında çalışmalarına da hız kesmeden devam ediyor.
Kitle iletişim araçlarını çok iyi kullanan, yaptığı güzel çalışmaları kamuoyuyla paylaşan, toplantılar, seminerler, platformlar hazırlayarak toplumun hassas olduğu konularda fikir ve düşüncelerini insanlarla paylaşan Sayın Genç'i kutluyorum.
Üstelik elinde bir belediye başkanlığı hazır iken inatla, şevkle ve cesaretle büyükşehir belediye başkanlığına aday adayı olduğunu açıklaması ve karşısında önemli bir rakip olan Yusuf Ziya Yılmaz'a karşı bu duruşu sergilemesi sizce de alkışlanması gereken bir olay değil midir?
Hiçbir spekülasyona cevap vermeyen sadece ve sadece Samsun'la ilgili önemli projelerini açıklayan, polemiklere girmeden gece gündüz çalışan Başkan Genç bu anlayışıyla takdir görmüştür.
Sonuçta her yaptığı çalışma partisi adına yapılmış ve partililerinden de övgü almıştır.
Büyükşehir'e aday olur ya da olmaz gerçek olan şu dur ki Sayın Genç, Samsun siyasetinde ilk sıralardaki yerini hazırlamıştır.
Siyasi arenada önü açıktır...
Kendisi gazetemize ziyarete geldiğinde gençlik iksirinin ne olduğunu sormuş ve bana da bunu anlatmasını istemiştim.
Bu işin ilacının şehrini, ülkesini, siyaseti ve insanlarımızı sevmek olduğunu yaptığı çalışmalarla bize anlatmıştır Sayın Genç...
Yolun açık olsun Sevgili Başkan...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ünal YAVUZ Arşivi
SON YAZILAR