DANANIN KUYRUĞU KOPTU KOPACAK..

Önceki gün "MHP'de Danayiyen krizi" ile ilgili yaptığımız özel haberimiz kamuoyunda büyük etki gösterirken, haber internet sitemizde de okunma rekorları kırdı.
Belli ki, MHP'liler yerel seçimler öncesinde partileriyle ilgili çıkan her habere özel bir ilgi gösteriyor.
İsterseniz yaptığımız özel haberi kısa bir şekilde yorumlayıp yazımıza öyle devam edelim.
Bilindiği gibi MHP, Atakum'da çok aday adaylı bir yarışa giriyor...
Bu adaylar Erkan Avcı, Cemalettin Kola, Recai Çapaş, Hasan Danayiyen ve son olarak aday adaylığını açıklaması beklenen Necdet Çamaş...
5 aday adayının burada ciddi bir şekilde yarışa girmesi il ve ilçe yönetimlerini de sıkıntıya sokmuş durumda...
Sıkıntı ne?
Avcı, Kola ve Çapaş'ın aday adaylığı müracaatlarını Atakum Merkez İlçe Başkanlığı'na yapmış olmalarına rağmen, MHP'li Hasan Danayiyen'in genel merkeze aday adaylığı müracaatı yapmış olması peşinden bazı sorunları da beraberinde getirdi.
Atakum İlçe Başkanı Mehmet Uzun geçtiğimiz günlerde bir basın açıklaması yaparak ilçeye müracaat etmeyen hiçbir aday adayını ciddiye almayacağını söyledi.
Hasan Danayiyen'de bu açıklama üzerine yine gazetemiz aracılığıyla bir açıklama yaparak parti tüzüğünde merkez ilçeye aday adaylığı müracaatı yapmanın mecbur olmadığını, kendisinin bu müracaatı genel merkeze yaptığını söyledi.
Dananın kuyruğu da buradan koptu...
İlçe Başkanı Mehmet Uzun belli ki ilçeyi kaleye almadan böyle bir aday adaylığı müracaatının genel merkeze yapılmasının saygısızlık olduğunu ve ilçeyi tanımama gibi bir durum yarattığını ve kendisinin de diğer aday adaylarının haklarını ve onurunu korumak amacıyla böyle bir açıklama yapmaya gerek gördüğünü söylüyor.
Bakıldığı zaman Başkan Uzun haklı...
Sayın Danayiyen'in neden ilçeye müracaat etmediği ve aday adaylığı konusunda genel merkeze bu müracaatı yaptığını açık bir şekilde kamuoyuna anlatması gerekir.
Öyle ya diğer aday adayları ilçeye başvurularını yaparken, onlarda demezler mi, "Senin özelliğin ne?"...
Sayın Danayiyen'in haberimizde belirttiğimiz gibi Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz'dan "Adayımız sensin" sözünü aldığı ve bu yüzden kendisinin "Aday" gibi görülmesini istediği mesajı vermesi doğru mudur?
Böyle olsa dahi, Genel Merkez Sayın Danayiyen'e kapalı kapılar ardında "Adayımız sensin" dese bile Sayın Danayiyen'in bu konuda diğer adaylara karşı mütevazı davranması gerekmez mi?
Ben kendisinin bu konuda kötü niyetli olmadığını ve biraz gençliğinin ve genel merkezden kendisine verilen güçle adaylık heyecanının siyasi bazı hatalar yapmasına neden olduğunu düşünüyorum.
Bunun yanında Merkez İlçe Başkanı Mehmet Uzun'da böyle bir şeyin asla söz konusu olmadığını MHP'de Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli'nin böyle konuları muhattap almayacağı gibi çok büyük tepkiler göstereceğini de açık açık söyledi ve ekledi:"Her adayımız bizim için saygındır. Partimizde böyle saçmalıklar asla olamaz"...
Bakınız burada aday adaylığı sürecinde yaşanan bu kaosun MHP'ye hiçbir katkısı olmayacağı gibi seçim startı başladığında çok büyük zararı olacaktır.
Özellikle Atakum gibi bir lçede mevcut başkanın çok güçlü, AK Parti'nin oldukça iddalı olduğu bir ortamda MHP'deki bu iç çekişmelerin kime faydası olacaktır.
Benim hiçbir aday adayıyla kişisel bir husumetiminde olmadığının bilinmesini isterim.
O halde parti içindeki kırgınlıkların adaya vereceği zararı kim telafi edebilir ki?
Aday olmak ne kadar önemliyse seçimi kazanamadıktan sonra hiçbir hükmünün olmadığını bu eğitimli arkadaşlarımız bilmiyorlar mı?
MHP seçmeni kemik seçmendir...
Yapılan hataları unutmayacağı gibi partiye verilecek olan zararı da kabul edemez...
Benim buradan tüm aday adaylarına bir çağrım olacak.
Kısır çekişmeleriniz sadece ve sadece sizi böler ve diğer partilere puan kazandırır...
Yarından tezi yok kendi aranızda birlik ve beraberlik oluşturarak dosta düşmana karşı kendinizi güldürmeyin...
Kim aday olursa olsun tüm aday adaylarının aday olacak ismin yanında olması gerektiğini MHP camiasına hiç vakit geçirmeden anlatın ve güzel mesajlar verin...
2009 yerel seçimlerinde AK Parti'nin İlkadım'da iki önemli adayının çekişmesinden doğan sonuçlarının bugün partinizde olan MHP'li belediye başkanına yaradığını ve küçük bir oyla seçimleri kazandığını da unutmayın.
HEPİNİZE BOL ŞANSLAR... 
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Ünal YAVUZ Arşivi
SON YAZILAR