SBK iyi yolda...

Bu sezon Bayanlar Basketbol Birinci Ligi"nde Karadeniz"i temsil edecek olan Samsun Basketbol Kulübü sezon çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Geçtiğimiz hafta Antalya"da düzenlenen turnuvaya katılan Kırmızı-Beyazlılar, eksik olmaları nedeniyle istediği oyunu sergileyemedi. Ardından Samsun"da merhum Kaya Cengiz Serdar Sağıroğlu Basketbol Turnuvasına katılan SBK, oynadığı üç maçı da kazanarak ilerisi için ümit verdi.
Turnuvada uzun oyuncusuz mücadele eden Kırmızı-Beyazlılar, üstün bir performans sergiledi. İlk maçında BOTAŞ"ı deviren Kırmızı-Beyazlılar ikinçi maçında ise TED Kayseri Kolejini mağlup ederek büyük avantaj elde etti. Final mücadelesi niteliği taşıyan maçta Çankaya Üniversitesi Arı Kolejiyle karşılaşan SBK, güçlü rakibini yenerek turunnuvayı şampiyonlukla tamamladı.
Kadroda yer alan tek ABD"li oyuncumuz Julie Mcbride muhteşem oyunuyla şampiyonlukta büyük pay sahibi oldu. Attığı sayılarla takımın en skorer oyuncusu olan Julie lig öncesi hazır olduğunu gösterdi. Bunun yanında yerli oyuncularımızdan Gamze Türkoğlu, İlkay Maşa, Pelin İncel, Nihan Anaz ve Nihal Demir performanslarıyla turnuvada öne çıkan isimler oldu. Sakat sakat oynayan Kaptan Burcu ise özverili oyunuyla takım arkadaşlarına örnek oldu.
Üç Amerikalı oyuncunun takıma katılmasıyla birlikte Kırmızı-Beyazlılar güçlü bir takım kimliğine bürünecek. Benci oldukça kuvvetli olan temsilcimiz Birinci Lig"de Play-Off"lara katılma oranı çok yüksek. Burdana bir de cefakar Yönetim kurulu Üyelerini de unutmamak gerekir. Bu takımın güçlü olması için gecesini gündüzüne katan yöneticilerimize de Allah utandırmasın diyorum. Başarıyı gerçekten hakediyorlar. Ayrıca teknik heyetin de uyumlu çalışması takımın başarılı olmasında büyük etkene sahip.  

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi
SON YAZILAR