Samsunspor Süper Lig kapısından içeri adım attı

Samsunspor'umuz süper lig yolunda üst üste kendi evinde oynayacağı maçların ilkinde Tuzlasporu zor da olsa geçti ve 23 Nisan da Keçiören maçında 3 bayramı bir arada yaşamak için gün saymaya başladı.

Samsunspor'umuz maça kalede Szumski-Zeki Yavru,Alim,Yunus Emre Çift- Haris,Celil,Yusuf Emre,Mücahit-Fofana, Douglas ilk on biri ile ile başladı. Karşılaşmaya çok iyi başlayan takımımız 2. Dakika da defans arkasına sarkan Fofana'nın çevirdiği topu kendi kalelerine ters vuruş yapınca 1-0 öne geçtik. İlk yarı zaman zaman tempo yaptık. Zaman Zaman oyunu rölantiye aldık. İlk yarı 1-0 sonuçlandı.
İkinci yarıya Ali Kaan/ Osman değişikliği ile başladık. Ali Kaan iyi bir oyun ortaya koydu. 2. Yarının başında tempo yapmak istedik. Golü bulamayınca bu sefer skoru koruma telaşı bilinç altında futbolcular da yer almaya başladı.

Bu taktiksel değil istem dışı koruma içgüdüsüdür. Hüseyin hocanın Benanser, Tomane ve Laura değişiklikleri de bu skor koruma içgüdüsüne engel olamadı.Son dakika var dan iptal edilen gole kadar Tuzlaspor'un atağı da yoktu. Eleştirmek için demiyorum ama 1-0 her zaman sıkıntılı bir skordur . Futbolcu kardeşlerim şunu bilmeli skoru korumak istiyorsan minimum 2 farkı yakalayacaksın. Penaltı olur, karambol olur ve hele bu son dakika da olursa telafisi de zor olur.

O yüzden 1-0 a yatmayacaksın. Ama şimdi herkes kolayca eleştirebilir. Ancak bu takım 1 ayda 7 maç yaptı bunların içinde şampiyonluk yarışındaki rakiplerde vardı. Bu süreci iyi geçtiler. Mental yorgunluk en doğal olaydır. Futbolun içinde olanlar bu duyguyu iyi bilir. Bu takımı eleştirmeyelim lütfen hatta alkışlayalım. Bugün oynadığımız maç gibi kritik maçlar futbolcular için zordur.

Bu maçlarda güzel futbol beklememek lazım. Ben çok iyi oyun olmasa da alınan galibiyet ve mücadeleden dolayı tüm camiayı kutluyorum.Bu arada Var hakemi Hüseyin Göçek Var dan yaptığı uyarı ile gol öncesi faulü hakemi izlemeye çağırarak,11 yıl önceki Sivasspor maçında vermediği penaltılar ile düşmemizin diyetinin bir kısmını ödediğini düşünüyorum. Ama bu 11 yıl çektiğimiz ıstırabın karşılığı olamaz tabi ki.

Artık süper ligdeyiz diyebilirim kesinlikle. Sevgili büyük Samsunspor taraftarı 23 Nisan da tur atabiliriz. Bunu doya doya kutlayalım çok bekledik, özledik ve hak ettik.

HER ŞEY BÜYÜK SAMSUNSPOR İÇİN!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erdal Cansu Arşivi
SON YAZILAR