“SAMSUN’DA HİÇ Mİ GÜZEL...

“SAMSUN'DA HİÇ Mİ GÜZEL ŞEYLER OLMUYOR?”

Merhabalar sevgili dostlar,

Samsun deyince damarlarımızdaki akan kan durur,Kırmızı Beyaz deyince dünya durur bizim için.uzun zamandır aklımda olan ama ancak fırsat bulduğum bir konuyu sizlerce paylaşmak istedim.Söyleyeceklerim belki bazı arkadaşlarımızı dostlarımızı rahatsız edecektir ama sonuçta genel olarak hak verebilirler bana.

Samsun'un dışında yaşayan farklı coğrafi bölgelerde, farklı sosyal yaşantılar içerisinde bulunanların Samsun'a bakış açısı nedir sizce? Ne kadar Samsun'u tanıyorlar ? Samsun denince akıllarına ne geliyor? Gazetelerden, Haberlerden, internet sitelerinden akıllarında kalan nedir ? Samsun en çok ne ile gündemde kalıyor,hafızalarda hangi konularla ilgili yer alıyor ?

Asayişle ilgili yani bizim tabirimizle 3 ncü sayfa haberleri ile yerel ve ulusal basını bayağı meşgül ederek sayfalarda yerimizi alıyoruz maşallah.

Gasp,soygun,hırsızlık,fuhuş,bıçaklı saldırı,kavga,cinayet,ahlaksızlık,namussuzluk ve bunlara benzer daha nice haberleri ulusal,bölgesel ve yerel basın yayın organlarının ilk sayfalarında veya 3 ncü sayfalarında her gün görmemiz mümkün.Her gün bu tip haberlerle karşılaşan okuyucu Samsun hakkında ne düşünür dersiniz?Olumlu güzel izlenimler akıllarında kalırmı?Ülke genelinde yaşayan milyonlarca insanın hafızalarının bir köşesinde asayiş yönünden berbat,her türlü melanetin olduğu,can,mal ve ırz güvenliğinin olmadığı bir Samsun kalır.

Meslektaşlarım bunlar haber değeri taşıdığından bizlerde sütunlarımıza taşıyoruz,bu olaylar olmasın bizde haber yapmayalım diyebilirler.Derlerde bu tip haberlerin Samsun'un genel imajına verdiği ve vereceği zararları hiç düşünmezler mi? Samsun o kadar berbat yaşanılmaz bir şehirmi sevgili dostlar.Nasreddin hocanın hesap bindiğimiz dalı kesiyor gibi oluyoruz.

ATATÜRK'ÜN şehri imajına,tatil şehri,sağlık kenti,turizm kenti imajına gölge düşürüyoruz. Kopyala kes yapıştır,aman banane yaa yapan yapmış bizde yaparız mantığı ile Samsun'a farkında olmadan zarar veriyoruz.Geçen hafta İstanbul'da olduğum günlerde oradaki bir vatandaşımız aynen bana şu soruyu sordu ”Samsun'da hiç mi güzel şeyler olmuyor da bu tip bizleri küçük duruma düşüren haberlere yer veriliyor”.Evet sevgili dostlar bu tip haberlerin diğer bölgelerimizdeki insanlarımızı nasıl etkilediğini artık görmemiz gerekiyor.Şimdi bende oradaki vatandaşımız gibi soruyorum:

“SAMSUN'DA HİÇ Mİ GÜZEL ŞEYLER OLMUYOR?”

Yerel,Bölgesel ve Ulusal basın yayın organlarına bu haberlerin servis edildikleri yerler bellidir.3-5 ajansımız var çok şükür Samsun'da.Gazetelerimiz bellidir,muhabirlerimiz bellidir.Ben açık ve net şunu ifade etmek istiyorum bu tip 3 ncü sayfa haberlerine yer vermeyelim,ulusal basına servis etmeyelim. Samsun da olan güzel anlamlı konuları, işleri araştırıp bulup ortaya çıkartalım ve güzelliklerle Milletimizin hafızalarında Samsun'la ilgi izler bırakalım.

Bu gün Samsun'da dünyanın büyük firmaları ile rekabet eden kurumlarımız mevcut. Sanayimizde 300/500 kişiyi çalıştırarak ürettikleri ile dünyada rakipsiz olan firmalarımız mevcut. Sağlık sektöründe ciddi gelişmeler gerçekleşiyor. Turizm alanında yapılan çalışmalar ayrı bir değer kazandırıyor Samsun'a.Eğitim noktasında Samsun en güzel yıllarını yaşıyor ulusal basında tık yok.

Samsun'un en ücra köşesinde bir köyünün yatılı bölge okulu Türkiye genelinde ilk 12'ye girip,ilk 3 için yarışıyor,bu başarıyı haberleri servis edenler neden görmüyorlar?Aman canım biz bunu göndersek bile ulusal basında zaten yer almaz mantığı mı hakim yoksa?

Yoksa başarılı işletmelerin haberleri değersiz mi? Veya onların başarılarının yayınlanması için ayni veya nakdi bedel mi ödemeleri gerekiyor? Başarılı iş adamlarımız ve işletmelerimiz ulusal basında, Bölgesel ve yerel basında yer almaktan mı korkuyorlar dersiniz. Onların başarıları Samsun'un ve Samsun'lunun başarısı değil mi yoksa?

Sevgili dostlar,

Samsun'u artık sadece biz okumuyoruz tüm dünya okuyor ve görüyor. Bizlerde bu konuda üzerimize düşenleri yapmalıyız.Dünyanın veya Ülkemizin her hangi bir yerindeki insanımız açıyor bilgisayarı, giriyor internete bir tıkla her şeyi görüyor ve okuyor.

Samsun'un genel imajını zedeleyen haberlerden kaçınmamız gerekiyor. Şu 3 ncü sayfa haberlerini ulusal basına taşımaktan vaz geçelim artık. Samsun'u düşünelim. Bizler için yeryüzünde yaşanacak ikinci bir Samsun yok. Böyle harika bir şehrin kıymetini bilelim.Samsun'lu oluşumuzun mutluluk ve gururunu hep birlikte yaşayalım ve ülkemizin her yerinde Göğsümüzü kabartarak “BEN SAMSUN'LUYUM “diyebilelim.

Sevgi ve saygılarımla..

ALLAH(C.C) YAR VE YARDIMCINIZ OLSUN…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi
SON YAZILAR