HAFTANIN DEĞERLENDİRMESİNİ...

 HAFTANIN DEĞERLENDİRMESİNİ YAPMAYA NE DERSİNİZ ?

Allah nasip ederse iki hafta sonra her Çarşamba akşamı haftalık değerlendirme yapmak üzere WEB TV' de sizlerle buluşacağız, yapacak olduğumuz program canlı yayın olacak, dileyen okurlarımız mesaj ileterek anında soru sorabilecek, biz de bu soruları değerlendirmeye çalışacağız. Kurmakta olduğumuz WEB TV ile ilgili bazı okurlarımızın sabırsızlandıklarını, hatta bir kısmının bizzat telefonla arayarak neden hala daha yayın hayatına başlamadığını sorduğunu biliyorum. Ancak bizim kurmakta olduğumuz WEB TV mevcutlarından çok farklı olacak… Hollanda'dan aldığımız serverı çalıştıracak altyapı her yerde yok, önce bu sistemi çalıştıracak altyapının oluşması için Telekom'a müracaat ettik, onlar sistemi kurdular, ardından yayının donmaması için hız sabitleyici internet ağı kiraladık, daha sonra yurtdışından yapacağımız yayını buraya taşıyıp, sisteme verecek olan modemi sipariş ettik, modem yaklaşık bir haftada geldi.

Kurduğumuz sistemin çalıştıracak kart, program, yayın odası, personeli, yayın akış programı yaklaşık dört aylık bir çalışma sonucu bitirilebildi. Geldiğimiz nokta önümüzdeki hafta deneme yayınları ardından mayısın ilk veya ikinci haftası normal yayına başlamaktır. Deneme yayınlarımızı kendimiz yapmaya başladık, gayet güzel ve net görüntü elde ettik, Allah izin verirse çok farklı bir WEB TV ile karşınıza çıkacağız, seyrettiğinizde takdir edeceğinizi umuyorum. Bu işin ekonomik maliyeti bir yana teknik altyapısını yapmak için bir hayli zorlandık, zira bu sistem henüz ülkemizde yok denecek durumda olduğundan örnek alabileceğimiz bir sistem olmadığından tamamen kendi bilgi birikimimizle ortaya koyduğumuz bir çalışma, bu çalışmanın yüzde yüz emeği Bilgisayar Mühendisi olan oğlum Mustafa'ya aittir. İnsan onca emek verip yetiştirdiği çocuklarından bu tür destekler ve üretimler görünce mutlu oluyor.

Bu kadar detaydan sonra gelelim konumuza, malumunuz geçtiğimiz haftanın en önemli gündemi Ak Parti İl başkanlığı ile ilgili 5 mayısta yapılacak olan kongrenin 24 Haziran tarihine ertelenmesi ve ardından 24 Haziran seçimlerinde Ak Parti genel merkezinin tek liste olarak karar kıldığı ismin Osman Çetinkaya olduğunun ilan edilmesi idi. Bu konuda eleştiride bulunanların bir kısmına hak vermiyor değilim, demokrasi bunun neresinde diyenlere saygı duyarım ancak olaya birde Başbakan'ın gözüyle bakarsak farklı düşünürüz. Ak Parti kitle partisi değil lider partisidir, bu güne kadar alınan oyların yüzde doksanı lidere olan teveccüh sayesinde alındığı bir gerçek.

Yaklaşık on yıllık iktidar döneminde yapılan icraatların alınan oylarda payı yok mudur derseniz elbette vardır, ancak başbakan tam bir gemi kaptanı gibi her şeyi en ince detayı ile kontrolünde tuttuğu bir gerçek. Bakanlıklarda yapılacak üst düzey bürokrat atamalarından, teşkilatlarda olup biten en ince detaylara varıncaya dek her şeyi didik didik incelemekte. Başbakan teşkilatlardan gelen bir siyasetçi delegelerin nasıl yapıldığını da çok iyi biliyor, örneğin geçtiğimiz İl kongresinde Ayvacık ilçesinden il delegesi olan bir televizyoncu arkadaşın, Ayvacıkla ne kadar ilgisi olduğu hepimizin malumu, bu seçimde bazı ilçelerden yapılan delegeler de aynı. Örneğin İlkadım ilçesinden delege olan eski DYP li bazı çete bozuntularının oy kullanacağı bir il seçiminden ne beklenir sorarım size.

Ak Parti kurulduğu günden itibaren her türlü fedakarlığı yapan insanlar değil teşkilatlarda yer almak, teneke dahi yapılmadığı bir ortamda çok adaylı bir seçimde sağlıklı sonuç alınması mümkün mü? Örneğin Vezir Hazretleri İlkadım ilçesinden on-on beş kişilik bir teneke listesi yaptırmış ise o kişilerden birkaçının il yönetiminde olmasını istemesi halinde adaylardan hiç birisi ona yok deme şansına sahip değil, biz bunu İlkadım kongresinde açıkça gördük. Irmaksırtındaki bir Petrol istasyonunda pompacı olarak çalışan adam birilerinin adamı olarak il delegesi yapılıp oy kullanacaksa o seçimden ne hayır beklenir sorarım size? Havza kongresinde yapılanları hiç birimiz unutmadık, Murat İkiz gibi dürüst, kaliteli bir adamı il delegesi yapmayıp, Genel Merkez koordinatörünün müdahalesi sonucu il delegesi yapıldığı bir kongreden çıkan delegeden ne beklersiniz. Hamamcıbaşının hamamında çalışan adam teneke olacak İl başkanlığını belirleyen seçimde oy kullanacak ama Ak Partinin kuruluşundan itibaren içerisinde yer alan Burak Kazdal gibi dürüst, kaliteli isimler teneke dahi olmadığı bir seçimden sağlıklı sonuç alınacak öyle mi? Sevsinler sizin demokrasi anlayışınızı… Sözlerimi çok hoşuma giden bir sözle bitirmek istiyorum İl kongresinde birden çok aday arayanların kafasındaki fikrin 'BEN KRAL OLDUĞUM SÜRECE YAŞASIN DEMOKRASİ' olduğunu bilmeniz temennisiyle mutlu hafta sonları.


Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR