SAMSUN’A BİR ADIM DAHA

 Merhaba sevgili dostlar,

Güzel bir Pazar günü geçirmeniz dileklerimle her şey gönlünüzce olsun.Bu güzel bahar ayları gelecek olan o sıcak yaz günlerinin büyük bir habercisi gibi geliyor bana.Havalar ciddi boyutta ısınıyor ve ısınacak.

Her zaman belirttiğim ve arkasında sürekli duracağım, her anımda da dile getireceğim tek şey hiç şüphe yok ki Samsun ve Samsunluluk bilinç ve şuuru olacaktır.Kalemimiz bu yönde çalışacak beynimizde bu yönde düşünecek,hareketlerimizde bu tarza uygun olacaktır.Öyle atarak tutarak mangalda kül bırakmayarak değil.Kendi varlığımızı devam ettirmeyi başkalarına küfretmek, başkalarının açıkları,gedikleri eksiklikleri,fazlalıkları üzerine kurmadık.Önemli makam ve mevkilerdeki insanları kendimize hedef seçip onlar hakkında atıp tutmak suretiyle kendimizi gündeme taşıma gayretimiz olmadı ve asla da olmayacaktır.Bizi tanıyan sevgili dostlarımız iyi bilir,yıllardır beraberiz o dostlarımızla.Hangi yapıda olduğumuzu karakterimizin ne olduğunu,dünya malı,çıkar ve menfaatlerinin benim nazarımda hangi konumda olduklarını çok iyi bilirler.

Ne 3-5 kuruşa sattık kendimizi,ne de onun bunun adamı olup sefa sürmedik ömrümüzde.Ne bir takım makamlara mevkilere gelebilmek için el etek öpüp,riyakarlık yaptık.Gidene sövmedik geleni alkışlamadık.Hak ve Halk adına kim hangi güzel işleri yapmışsa onların yanında olduk.Tek bir sebep bizim için yeterli,o da ALLAH(C.C) Rızası.

Hiç kimseye ne siyaseten nede başka yönlerden ayak oyunları çekmedik, ne ekmeklerine mani olduk ne de gelecekleri makamlara. Dostumuzdan da Düşmanımızdan da ALLAH(C.C) Razı olsun diyebilme cesaretini ve olgunluğunu her zaman gösterdik.Yaratılanı Yaradandan ötürü sevdik ve asla da pişman olmadık.Üzüldük belki zaman zaman ama asla pişman olmadık.

Yıllardır gerek siyasi gerekse sosyal her türlü mücadelenin içerisinde olduk. Bu mücadeleler içerisinde her türlü entrikalarla karşılaştık ama asla bel altına hiç vurmadık. Asla rakiplerimizin geçmişi ve yapısı ile ilgili konuları ne ağzımıza aldık nede gündeme taşıdık. Adam gibi durduk ve durmaya da devam edeceğiz İnşallah. Hakkımızda güzel söyleyenlerde oldu kötü söyleyenlerde ama hepsini aynı hoşgörü ile karşıladık. Kötü sözlerin sahibine ait olduğunu belirttik her zaman ve başımızı dik tutarak dik gezdik bu şehrin sokaklarında çok şükür. Ne inancımızı sattık, ne davamızı sattık ne de kendimizi sattık önümüze konan dünyevi menfaat ve çıkarlar uğruna.

Sevgili dostlar insan hayatı birçoğunuza o kadar uzun gelebilir ama bana göre çok kısa bir zaman insan hayatı. Ve bu kısa zamanda adam gibi adamlar, Milli ve manevi konularda bilgili, tecrübeli, liyakat ve ehliyet sahibi insanlar kolay kolay yetişmiyor. Ama toplumuzun bozulan değerleri arasında en çok göze çarpanı, çıkar menfaat ve rant uğruna insanları harcamak ön plana çıkıyor.Bu kin,nefret,haset nedir ALLAH aşkına.Nefislerinize gem vuracak hiçbir şey yok mu bu hayatta.Siz dünyaya kazık kalacağınızı mı düşünüyorsunuz veya 150/200 yıl yaşayacağınızı mı?

Samsun'da her şey Samsun için deyip duruyoruz.Herkesin dilinde bu sözler.Ama bir bakıyorum bu sözleri kullananların başka başka amaçlarının ve beklentilerinin olduğunu görüyorum.Ya göründüğünüz gibi olun yada olduğunuz gibi görünün..İki yüzlülük insanoğlunun özelliklerinden değildir.Fitne fesat ve dedikodu ne insanoğlunun özelliğidir nede bir Müslüman'ın özelliğidir.Ortalığı fitne fesat yuvası haline dönüştürenler,çıkar ve menfaatleri uğruna her türlü entrikayı çevirenler,şöyle bir ayna bakın ALLAH aşkına neye benziyorsunuz siz.Hala kendinize insan sıfatını mı yakıştırıyorsunuz.Veya aynaya baktığınızda nefsinizi Rabbimin huzurunda hesaba çektiğinizde ki çekebiliyorsanız kendinizi hala insan olarak mı görüyorsunuz?

Hayatta doğrular tektir. Bir konu,bir sorun üzerinde 3/5 doğru yoktur.Körü körüne inat edip illa benim olsun dediğiniz doğruların aslında doğru olmadığını artık kabul edin.Hem siz rahatlayın hem de millet rahatlasın.

Bu milletin bağrından çıkmış imanlı,irfanlı,inançlı insanları hedef almaktan,onları işlerinden güçlerinden etmekten vaz geçin.Bir insan namaz kılıyor,Cuma'ya gidiyor diye hala işinden gücünden oluyorsa buna alet olanlara lanet olsun.Bir insan sizin sevmediğiniz insanlarla arkadaşlık yapıyor diye onu kötü ilan edip,işinden gücünden oluyorsa buna alet olanlara ve destek verenlere yazıklar olsun.

Kendiniz yapılmasını istemediğiniz şeyler başkaları içinde yapmayın.Bir arap ata sözü vardır “”Men Dakka Dukka”;çalma kapımı çalarlar kapını.Hiç kimse kendini sütten çıkmış ak kaşık zannetmesin.

Samsun'da gündem tıpkı ülkemizde olduğu gibi karışık.Ama bu karışıklıklar en kısa zamanda mutlaka gidecektir.Yazacağımız,konuşacağımız ve paylaşacağımız daha çok şey var sevgili dostlar.Her gün sizlerle bu satırlarda buluşmak benim için ayrı bir onur ve şereftir.Ve bu satırlarda önümüzdeki günlerde ak ile karanın nasıl ayrıştırıldığını inandığımız değerler çizgisinde ve sınırı aşmadan dile getireceğim İnşallah.

“Katrandan olmaz şeker olsada aslına çeker”(halk arasında nasıl söylendiğini iyi bilirsiniz)

Sevgi ve Saygılarımla….

ALLAH(C.C) YAR VE YARDIMCINIZ OLSUN.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi
SON YAZILAR