Samimiyet sorgulaması

Siyasetçilerin seçim konuşmalarında topluma hitap ederlerken : “Ben de içinizden biriyim.”demeleri yok mu , sinir oluyorum.

İnsanın diyesi geliyor : Ağabeyciğim , biz seni bilmiyorduk ; “Seni uzaydan geldi sanıyorduk.”

 

İstanbul  moda iskelesindeki akşamcılar birini dürtüyor :”Hişşşt !.Zom Ali  lan!Bu da bizdenmiş!”

İşin latifesi bir yana , adam Dubai"de geceliği binlerce dolara  –maaile-hafta tatili yapıyor yine dilinden “ içinizden biriyim ” martavalını atmaktan geri durmuyor..

 

Bir de kendini ikide bir mağarada doğduğunu başa kakan bir densiz var.Yeni yetme veletler  Cem Yılmaz vari espriyi patlatıyor.”Yav  Kanka , bu Kıroyu  önünde iri bir  incir yaprağı ,elinde taş balta yaralı bir karacanın peşinde koşarken düşünebiliyor musun?.”

 

Herifçioğlu , Avrupa"nın göbeğinde ,beş yıldızlı bir  otel odasında Manitasıyla  çiğ köfte ,mangal sefası yapıyor ,sonra kalkıp sınıf atladığını maytaba alıyor.. O derece yüzsüz ki Medyada  boy gösterip ,ekrandan millete ahlak dersi  veriyor.Hatta sevmeyenlerine fırça zılgıt çekecek kadar edepsizleşiyor ,cehaleti ile dalga geçiyor.Neymiş “Urfa"da ,Oxford vardı da okumadık mı” diye “samimiyet “gösterisinde bulunuyor!

 

1974 Kıbrıs Barış Harekatı sırasında asker olduğunu beyan eden bir oyuncu , geçtiğimiz günlerde bir magazin programında esir alınan bir Rum"u tek kurşunla vurduğunu,10 kişiyi hiç tereddütsüz öldürdüğünü samimiyetle itiraf ediyor.

Gerçekse bambaşka.Savaşta ölmemek için  eşi dostu aracı kılmış ve kendisine acımışlar.  Alayda  patates soydurmuşlar..”Kurtlar Vadisi “nden çıkma bu “densiz” 30 yıl sonra kendini alemin kralı sanmış..İşsizliğin ve çapsızlığın insanı ne hallere düşürdüğünün ibret karinesidir bu.

Öğreniyoruz ki OMÜ"de  2000/2008 yılları arasındaki Yönetim “ irtica “ ile mücadelede BÇG güdümünde büyük başarı kazanmış !...Laiklik karşıtı kadrolar temizlenmiş!..Cumhuriyet kazanımları korunmuş!. 28 Şubat"ın değimi ile iç yönetimde “balans ayarı” yapılmış ! Kadrolar özenli ve öncelikli dağıtılmış !. Akademik çalışmaların önü açılmış.Dünyanın ilk 500 Üniversitesi arasına  girişmemiş olsa da çağdaş ve özgür üniversite ortamı sağlanmış ! Akademik ve İdari personel üzerinde ısrarla ve inatla sürdürülen adli ve idari soruşturma /kovuşturmalar  olumlu sonuç vermiş , Üniversitede huzur ve sükun sağlanmış !.Öğrenci olayları sıfır düzlemine getirilmiş !Her türlü ideolojik kamplaşma /çatışma ve gerginlik ortamı giderilmiş ! Dedikodu ve şaibeler akim kalmış! Hatta , İktidar partisi Milletvekillerinin başını çektiği “Araştırma ve Soruşturma Komisyonları “ hazırladıkları raporlarda OMÜ"de bir “Skandal/Usulsüzlük/Suç “oluşturan bir “bulguya /kanıta ” rastlanmadığı görülmüştü !.

Ancaak. Nasıl oldu da bir doktora sınavında , Üniversitenin bir üst-düzey Yöneticisinin mahdumu/oğlu  28 puanlık sınav kağıdı “el yordamı ”ile  50 yapılabilmiş!..

 Lafa bak!El yordamı ile yapılmış! Bu “sahtecilik” olayı samimi bir itiraf mı,yoksa dil sürçmesi mi?

Ben bu adamların , eylem ve söylemlerini sorgularım arkadaş!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hasan Anayol Arşivi
SON YAZILAR