Şevki Yıldırım

Şevki Yıldırım

SADIK GÜLTEKİN NE ANLATTI?

1961 İstanbul doğumlu. İstanbul Üniversitesi Felsefe Bölümü'nden mezun oldu. Aynı bölümde yüksek lisans programını tamamladı.
NTV ve CNBC-e'nin eğitim programları yapımcısı ve sunucusu olan Gültekin, aynı zamanda Vatan Gazetesi'nde eğitim yazarı olarak görev yapıyor. Sadık Gültekin, birçok üniversitenin eğitim danışmanlığı görevini de yürütüyor. Peki biz niye yazdık şimdi bunu? Doğru ya bizimle ne ilgisi var Sadık Gültekin'in ? Öyle demeyin. Olmasa hiç yazar mıydık? Dinleyin o zaman. Namık Kemal Lisesi ve Doğu Akdeniz Üniversitesi işbirliği ile eğitim semineri düzenlendi. NTV Eğitim koordinatörü Sadık Gültekin ve Doğu Akdeniz Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cem Tanova'ın sunumuyla eğitim semineri düzenlendi. Seminerde sınav ve sınav stresi ile ilgli bilgiler verildi. Sadık Gültekin'in konuşması heyecan ve ilgiyle dinlendi. Sadık Gültekin Namık Kemal Lisesi son sınıf öğrencilerine ilk olarak Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde yaşayan ve çobanlık yapan 19 yaşındaki İrfan Tüfekçi ÖSS'de yüksek puan alarak Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne İngilizce Tıp bölümüne yerleştiğin anlattı. 5 yaşında elektrik çarpması sonucu sağ kolu omuzundan kesilen Tüfekçi'nin, “Engelli olmam hayata tutunmamı engelleyemedi.

Doktorsuzluk yüzünden kolumu kaybetmem tıp idealini seçmemde etkili oldu. Çobandım, artık doktor olacağım” dediğini hatırlattı.
ÖSS başarı sıralamasında hep sonuncu olan Hakkari'de engelleri aşan İrfan tüfekçi'nin, Tıp Fakültesi'ni kazanarak başarısını nasıl kanıtladığını detaylarıyla anlattı. Gültekin, Yüksekova İlçesi'nde 12 kişilik ailenin çocuğu olan İrfan Tüfekçi'nin, 5 yaşındayken elektrik çarpması sonucu sağ kolunu kaybettiğine vurgu yaptı. Ancak hayata sımsıkı sarılan Tüfekçi'nin bir yandan eğitimini sürdürürken, boş zamanlarında da çobanlık yaptığının altını çizdi. Tüfekçi okuma azmini hiç yitirmeyerek doktor olmayı hedeflediğine dikkat çekti. Bedensel engeline ve yoksulluğa rağmen yılmayan İrfan Tüfekçi, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi İngilizce Tıp bölümüne girmeyi başardığını Namık Kemal Lisesi öğrencilerini sarsacak biçimde vurguladı. Sadık Gültekin Toprak bir evde ailesiyle birlikte maddi sıkıntı içinde yasayan İrfan Tüfekçi'nin, “Çocuk yaşımda doktorsuzluk yüzünden kolumu kaybettim. Ancak bu durum bana engel olmadı. Beni daha çok kamçıladı. Çok çalıştım ve başardım. Doktor olacağım için çok mutluyum” diye konuştuğunu da söyledi. Valla biz de şunun şurasında 10 gün sonra YGS'ye katılacak öğrencilere bir katkı da bizden olsun istedik. Fena mı yaptık yani.. Gerçi Sadık Gültekin daha başka örnekler de verdi ama bizim hepsini yazmaya yerimiz yetmiyor malesef. O bakımdan üzülerek bu kadarla yetinmek durumundayız. Mesela Balıkesirli Menekşe Okayay.. Savaştepe Anadolu Öğretmen Lisesi'ndeki eğitim hayatını maddi olanaksızlıklar içerisinde geçirirken azmedip çalışarak büyük bir başarı elde eden Balıkesirli Menekşe Okyay'ın, örnek olan hikayesi..Yerleştirme Sınavı'nda (LYS) ek puanıyla birlikte aldığı 579,815 puan ile TS-2'de Türkiye birincisi olan Savaştepeli Menekşe Okyay, tercihini Balıkesir Üniversitesi'nden (BAÜ) yana kullanmıştı ailesine bakmak zorunluğundan.

KİMİ KASTETMİŞ?

Çınarlık Belediye Başkanı Nihat Soğuk, “Partinin kurulduğu ilk günlerde partinin ilk belediye başkanı olarak, ustalık dönemi içerisinde ilçe kongreleri sürecinde yaşanan bazı hadiselerden büyük üzüntü duyuyorum. Bu süreçte partimize yakışmayan hadiseler yaşadık. 'Ne halin varsa gör' zihniyetinde olanlar bizimle olmamalı. Geçmişte partimize küfreden insanların kişisel hesaplarla bu partiden delege gösterildi” diyerek yeni bir tartışmanın odağına oturmuş. Bir internet haber sitesi haberinde böyle diyor ve "Nihat Soğuk'un kimi ya da kimleri kastettiğini daha açık bir şekilde söylemesini ümit ediyoruz.." diye de ekliyor. Sonra yine aynı site; Soğuk, “Partimize emek vermiş, partide çile çekmiş hangi vicdan kabul edebilir. Bugün belediye başkanı olarak hangi milletvekilinin yanında olacağımızı bilemiyoruz.  Ben partimin adamıyım, Başbakanımın adamıyım. Eğer bizden birilerinin adamı olmamız istenirse, AK Parti'nin diğer partilerden farkı kalmaz. Bunları dün de konuştuk, bugün de konuşuyoruz, yarın da konuşacağız'' diyerek birilerine veya bir şeylere küs olduğunu ortaya koyuyor. sözlerini veriyor. Desenize AK Partide derin işler var. Hem de çok derin!

KARŞILAŞTIRMALI YAŞAM

"Akşam  BBC'den  İsviçre'de  otobüs  kazasında  ölen  çocuklar için Belçika  ve  Hollonda'da  resmi  yas  ilanı  haberini  izliyorum.  Bayraklar  yarıya  çekilmiş. Belçika'lı  bir  kadınla  röportaj  yapıyor BBC  muhabiri. Kadın: Unutmamak, hatırlamak  için önemli  diyor. BBC  sürekli  alt  yazı  geçiyor: Mourning.. Mourning..
Mourning…. Yas..yas..yas…

Belçika'dan İsviçre'ye kayak tatiline giden çocukların bulunduğu otobüsün Valais kantonunda kaza yapması sonucu yaşları ortalama 12 olan, 28  öğrenci  hayatını  kaybetmişti. Federal Hükümet bir günlük milli yas ilan ederken, Kraliyet Sarayı kazadan duyduğu üzüntüyü dile getiren açıklamalar yaptı. Çocuklarını kaybeden acılı aileler İsviçre'ye özel uçaklarla gönderildi. Federal ve Flaman Başbakanları da vatandaşların yanında olduklarını hissettirmek üzere İsviçre'ye gitme kararı aldı.
………………..
Merhum  İsa  Toprak. Çarşamba Karamustafalı  köyünden  İstanbul'a  çalışmaya  gitmişti.
İstanbul Beylikdüzü Esenyurt bölgesinde, 220 milyon avro yatırımla yapılan “galaksi” temalı Marmara Park Alışveriş Merkezi (AVM) inşaatında çıkan yangında 11 taşeron işçi arkadaşı  ile  birlikte  yanarak hayatını kaybetti... İsa Topal'ın cenazesi 12 Mart 2012  günü  gece Samsun'un Çarşamba ilçesine getirildi. Gece morga konulan cenaze, sabah saatlerinde alınarak Karamustafalı köyüne götürüldü. Cenaze, Karamustafalı Köyü Camisi'nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından gözyaşları içinde defnedildi."
Bunlar da Cem Şahan'ın gönderdiği e-postada yer alan sözleri. Başka söze gerek yok!

DEMİRTAŞ HEMŞERİLERİMİ ZİYARET ETMİŞ

Sinop ve İlçeleri Kültür ve Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinde İlkadım Belediye Başkanımız Necattin Demirtaş'ı Başkan Gülser Övet  Kesimal, Muhasip Günay Sobacı, Sekreter Gülay Ünlütürk ,Yönetim Kurul Üyeleri,Mustafa Kandemir ,Vahit Yıldız,Denetim üyesi Güner Birvar karşılamış. Dernek hakkında bilgi veren Kesimal''2005 yılında kurduğumuz derneğimiz 7 yıldır faaliyetlerini sürdürüyor. Yurt dışında Almayanda Asiyer,İstanbul'da İsiyer gibi dünyanın her yerinde Sinopluları görmek mümkün.İlkadm Kent Konseyi Kültür Merkezinin bu noktada alınmış doğru bir karar olduğunu söyleyen Kesimal ''Kent yaşamında, kent vizyonunun ve hemşehrilik bilincinin geliştirilmesi, kentin hak ve hukukunun korunması, sürdürülebilir kalkınma, çevreye duyarlılık, sosyal yardımlaşma ve dayanışma,adına hemşeri derneklerin ve okulların şehrin gelişmesi için projelere yönedirilmesinde yeni bir sinerji yaratacağını'' dile getirmiş. Bir İlkadım oturanı olarak Başkanımız Necattin Demirtaş'a T.C kimliğinde doğum yeri hanesinde Sinop yazan biri olarak teşekkür ederiz.

GÜZEL SÖZ

Suç kendine her zaman avukat bulur
(Albert Camus-Teşekkürler Tecan Bayrak)

BUSE

karı-koca kahvaltı yaparken kadın bir anda elindeki tavayı kocasının kafasına geçirir. ne olduğunu anlamayan kocası şaşkınlıkla durumu sorar
- ne oldu hayatım?
- dün pantolonunu yıkarken cebinden üstünde buse yazan bir kağıt çıktı.
- karıcım o, geçen gün üzerine bahis oynadığımız atın ismiydi. bu açıklamayı yeterli bulan kadın neşe içinde kahvaltısına devam eder. kadın, iki gün sonra yine kahvaltıda bu sefer daha büyük bir tava ile kocasının kafasına öyle bir vurur ki adamcağız masanın üstüne yığılır kalır. Birkaç dakika sonra adam ayılır ve karısına yine ne olduğunu sorar. kadın cevap verir;
- dün senin at aradı!!!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Şevki Yıldırım Arşivi
SON YAZILAR