Menderes Yiğit

Menderes Yiğit

Saddampaşa işbaşında

Değerli dostlarım, aslında bugün biraz grip olduğumdan yazı yazmayı düşünmüyordum. Ancak duydum ki bizim SADDAMPAŞA saz heyetiyle birlikte malum alışveriş merkezinde büyük bir kulise girişmiş.

Efendim SADDAMPAŞA ile saz heyetinin gerçekleştirdiği kulis faaliyetinin gündemi şöyle. Malumunuz yeni yasayla birlikte Samsun"un 4 alt kademe beldesi 3 ilçe olacak. Büyükşehir Belediyesi sınırlarında Tekkeköy ile birlikte toplam 4 ilçe yer alacak. Yer alacak yer almasına da bir sürü belde başkanı, bir sürü belediye başkanı boşta kalacak. Onlar ne yapacak? Teşkilat ile münasebeti iyi olanların bürokraside değerlendirilebileceğini, teşkilat ile uyum sağlayamayanların bir kısmının ise SADDAMPAŞA"ya sığınabileceğini tahmin ediyorum. 

Efendim Menderes kulunuz bu noktada üzerine düşen her şeyi yapmaya hazırdır. Gazetemizin patronuna söylerim, bir kısmının gazetede anılarını yazarız, bir kısmı gelir köşe yazarı olur. Bir kısmı da döner kendi işlerinin başına.

Enteresandır bizim toplumumuzda şöyle bir değer yargısı var. Bir makama oturduğunuzda tapulu mülk gibi görürüz orayı. Hâlbuki o makamlardan nice insanlar geldi, geçti. Hepsi de öyle düşünmekte iken yerlerinde yeller esiyor. Öncekilere bakarak ders almasını bilmek gerekir.

Hükümetin gerçekleştirdiği değişikliğin aslında çok isabetli bir karar olduğunu düşünmekteyim. Yerel yönetimlerde ciddi bir yetki kargaşası vardı ve demokratik gibi gözüken ancak hiç de çoğulcu demokrasiye yakışmayan bir durum içerisinde oldukları ortadaydı. Büyükşehir nüfusunun yüzde 80"ini oluşturan metropol belediyeler, şu anda Büyükşehir Meclisi"nde azınlıkta kalıyor. Üstüne üstelik yeni kanun ile köy statüsüne dönecek olan küçük beldelerin meclis üyeleri şehrin en önemli noktalarında yapılması gereken imar tadilatlarını istedikleri gibi yönlendiriyorlar. Bunun çoğulcu demokrasiyle ilgisi nerede kalıyor. Bunu bana izah edebilir misiniz?

Yeni çıkacak yasada emeği geçen tüm parlamenterleri candan kutluyorum.  Samsun için yapılması gereken en önemli görevi yerine getirdiklerini düşünüyorum.

Gel gelelim SADDAMPAŞA"nın faaliyetlerine. Yeni ilçe olacak beldelere istediği adamları atatıp kongre öncesinde istediği isimler ilçe başkanı olacak. Böylece bizim SADDAMPAŞA bir taşla 3 kuş vuracak.  Vuracağı kuşlar şunlar:
1. İstediği kişi ilçe başkanı olacak
2. Onay verdiği kişi o ilçenin belediye başkanı olacak
3. Mahalli idareler seçiminden sonra yapılacak il başkanlığı seçiminde istediği olacak

Eee. İyi hoşta güzel paşam, şu anda işbaşında olan ve işini yapan 22 Temmuz seçimlerinde olağanüstü bir başarı yakalamış, eski oy oranını neredeyse yüzde 15 arttırmış bir teşkilat var. Siz bu kulisi yaparken onlar soğan mı yiyecek. Paşam sen asıp, kesme işine devam et. Teşkilatta işini yapsın. Nasıl olsa birilerinden çok daha iyi yaptığı ortada.

Kalın sağlıcakla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Menderes Yiğit Arşivi
SON YAZILAR