Menderes Yiğit

Menderes Yiğit

Hadi canım dersine çalış

Bir vefasız alemdeyiz ki, kurdun adı çıkmış çakallar baş kesiyor. Aslanı kedi zannedenler, makası almış da yele kesme hevesine girişiyor. Eline boyalı kalemi alan kuzuyu kurt, kurdu kuzu şeklinde vatandaşa gösteriyor. Hey gidi çivisi paslanmış dünya heyyy.

Sevgili dostlarım, Samsun'un ünlü yazarı ve bir gazetenin genel yayın yönetmeni olan Necdet Uzun'u tanımayınız yoktur heralde. Efendim sayın uzun dünkü köşe yazısını gazetemizin imtiyaz sahibi Sayın Adnan Bahadır'a ayırmış. Lutfetmişler güzel olmuş. Çünkü bazı şeylerin aydınlatılması için böylesi bir köşe yazısına tüm Samsun'un ihtiyacı vardı. Kendisini canı gönülden kutluyorum.

Sevgili dostlarım lafı evelemeden gevelemeden hemen sadede geçmek ve Sayın Necdet Uzun'a köşesinde yazdıklarıyla ilgili anlayacağı dilden birkaç soru sormak istiyorum izninizle.

Soru 1: Sayın Necdet Uzun, köşenizden ve gazetenizden hiç düşürmediğiniz bu A Takımı operasyonunun başlagıç nedeni sizce nedir? Operasyonun amacı Samsunspor kulübüne toplanan paralar ve bu paraların nereye gittiği değil mi? Öyle ise şimdi şu sorumuza cevap verirseniz sevinirim, Samsunspor kulubüne ilk defa Büyükşehir Belediyesi'nin para toplaması hangi kulüp başkanı döneminde olmuştur. Şayet bu kulüp başkanı sizin gazetenizin sahibi olan Adnan Ölmez ise, peki onun döneminde toplanan paralarla ilgili soruşturmanının olmamasını nasıl açıklayacaksınız? Sayın Adnan Bahadır'ın 7 sülalesinin hesapları araştırılıp aklanırken, sizin patronun neden hiçbir hesabına bakılmadı. A Takımı operasyonunu yapan Sayın Serdar albayın yüksek maaaşla senin patronun Sayın Adnan Ölmez'in yanında işe başlamasının ve gazetenizde köşe yazıları yazmasının nedeni ne? İşi askerlik olan Sayın albayımız uzmanlık gerektiren bir işte nasıl böylesi yüksek maaşlarla çalıştırılabiliyor. Acaba bu yüksek maaşlı iş, sayın albayımıza üstün becerikli olmasından dolayı mı yoksa Sayın Ölmez'in aklanmasıyla ilgili mi verildi. Lütfen bu konuyu aydınlatında halkımız bir bilsin?

Soru 2: Samsun için utanç olduğunu yazdığınız Adnan Bahadır'a yapılan saldırıyı Türkiye kamuoyuna acaba kim taşıdı? Diğer gazeteciler saldırı anında ya içeride ya dışarıda başka yerlerde bulunurken, 20 saniye içerisinde olan olayı saniye saniye çeken senin görevlendirdiğin muhabir değil mi? Bir muhabirin hazırlıksız tesadüf eseri bulunduğu bir yerde elindeki makineyi açması, fotoğraf çekecek pozisyona getirmesi en iyi şartlarda 20 saniye sürer. Kimi neye inandırmaya çalışıyorsunuz? Gazeteciler Cemiyeti Başkanı olarak Samsun'u temsil etmekle görevli olduğunuzu her fırsatta söylüyorsunuz. Cemiyet başkanı olarak Samsun'u yıprattığını söylediğiniz böyle bir durumun içerisinde olmanızı nasıl izah edeceksiniz. (Bu konuda daha henüz vatandaşımızın bilmediği birçok şeyleri yazacağız)

Soru 3: AK Parti İl Başkanlığı'nda yapılan ilk oylamada Disiplin Kurulu'na sevki kabul edilmeyen Adnan Bahadır'la ilgili 2. bir oylama neden yapıldığını, sen çok iyi bilirsin? Yapılan oylamanın tüzüğe uygun olup olmadığını hiç araştırıp baktın mı? Bir baksan çok iyi olur hani sonrada şaşırıp kalmayasın diye söylüyorum.

Soru 4: Sayın Necdet Uzun Genel Yayın Yönetmeni olduğun gazetende hem kendi köşende, hem Gölge Adam olarak yazdığın köşende Adnan Bahadır'a o kadar hakaretler yapmana rağmen Sayın Adnan Bahadır neden savcılığa gitmedi de, senin adın dahi verilmeden yazılan yazılarla ilgili 3,5 sayfalık şikayet dilekçesiyle Cumhuriyet Savcılığı'na müracaat ettin. Sen ömrü boyunca gazetecilik yapan birisisin. Hem kaale almam diyorsun, hem köşenin tamamını Adnan Bahadır'a ayırıyor, Menderes Yiğit hakkındada 3,5 sayfalık şikayette bulunuyorsun. Çocuk mu kandırıyorsun?

SORU 5: Adnan Bahadır sokakta tek başına yürüdü, gazetende "Yediklerini eritiyor" dedin. Arabaya bindi "Olmayan makama makam arabası" dedin, olmadı adam kendi parasıyla şoför tuttu, "Yalnız yürüyemiyor" dedin. Sayın Uzun Adnanları karıştırmış olmayasın? Sayın Uzun sen araştırmacı gazeteciliği seversin, ANAP iktidarında Samsun İl Başkan Yardımcısı olan Adnan Ölmez'in devri iktidarında sahibi olduğu elektrik malzemeleri üreten fabrikasından hangi belediyelere, hastanelere, kamu kurum ve kuruluşlarına elektrik malzemesi sattığını bir inceleyip araştırsan diyorum. Biz araştırdık nasıl olsa manşetten bir ara vereceğiz bari haber atlamayın?  Hatta size yardımcı olması için söyleyeyim geçmişten beri tüm belediyelerdeki ihale ve malzeme alımları ihalesini incelemeye tut, hangi Adnan'ı yazman gerektiğini iyi anlarsın. Gazeteci doğrudan yana olur. Gazeteciler Cemiyeti Başkanı olarak doğrudan yana tavrını koy da patronun olan Adnan Ölmez'e ait işleri bir araştır. Bununla da yetinme madem Samsun'u çok düşünüyorsun, gazetende milletle paylaş.

Sayın Uzun bu günlük bu kadar yeter. Hadi canım şimdilik dersine iyi çalış ve bu sorularımı cevapla, diğer sorularımı ondan sonra soracağım. 

Bu arada Sayın Uzun köşenizde "Gazetem hem bayi satışı, hem abone de açık ara farkla önde diyorsun. Yaysat Bölge Müdürlüğü oradadır. Kaç gazete sattığın (Bayilerden toplattığınla beraber), kaç abonen var hepsi belli. Biz henüz 2 aylık bir gazete olmamıza rağmen, abone satışında Samsun'un 1.siyiz. İnanmıyorsan Yay-Sat'a sorabilirsin çünkü kendileri dağıtıyor. Bizde herşey şeffaf. Toplam da da sizin gazetenizin yüzde 70 tirajına ulaşmış durumdayız. Karadeniz'in en büyük gazetesine bakın ki, 2 aylık gazete neredeyse kendisine yetişti. Ayinesi iştir kişinin söze bakılmaz.

                                                                             

 

                                                                                   yazı 3401 defa görüntülenmiştir

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum
Menderes Yiğit Arşivi
SON YAZILAR