Menderes Yiğit

Menderes Yiğit

Yayık ayranı içenlere

Sevgili dostlarım, malumunuz Menderes kulunuz birkaç gündür yazılarına ara verdi diye bakıyorum da bazıları kulaklarına varan ağızlarıyla yayık ayranı içiyorlar. İçin için biraz da soğuk için ki, hararetinizi söndürsün. Ne demiş şair, "Cehennem olsa gelen, göğsümüzde söndürürüz; Bu yol ki Hak yoludur, dönme bilmeyiz, yürürüz!"

Efendim hep halı dövülmez. Halıyı haydar ile sopaladıktan sonra bir müddet havalanması için bırakmak gerekir. Yazılarıma birkaç gün ara verdim diye etrafta türlü türlü laflar dolaşmaya başladı ya gülmekten kırılıyorum. Efendim haydarı ele almadan önce şunu belirtmek isterim ki, bizim yazdığımız yazılarımız öyle yenilecek yutulacak cinsten değildir. Yazılarımızın yutulması için gargara yapılıp yapılıp boğaz deliğininin iyicene genişletilmesi gerekir. Biz bunu bildiğimizden, arada bir birkaç günlük gargara ve hazım süreci veriyoruz. Ancak gelin görün ki, usül bilmez, yol bilmezler kulislerde, toplantılarda, alışveriş merkezlerinde "Menderes Yiğit bitti daha yazı yazmayacak" diye dört köşe olmuşlar. Bir de nargile tüttürmüşler ki, dokunmayın keyiflerine. Fırtına öncesi sessizliği nedir haberi olmayanlar, keyif yapsınlar bakalım nereye kadar.

Efendim belki nargilenin dumanı boğazlarına kaçacak ama Menderes Yiğit, Allah ömür verdiği sürece bu köşeden siz değerli okuyucularımız ile buluşmaya devam edecektir. Bu şehirde ne zaman yanlışlıklar, adam kayırmalar, ırkçılık yapmalar, iftira atmalar biter işte o zaman Menderes kulunuz da biter. Çünkü bizim misyonumuz Samsun gülistanlığındaki ayrık otlarını sizlere tanıtmak, ve güllerin gelişmesini engelleyen bu ayrık otlarının temizlenmesini sağlamaktır. Ömrü hayatında kendisinden başkasına bir faydası dokunmayan, fikirleri, zikirleri, eylemleri baldıran zehiri olan, vatandaşa yaşama hakkı tanımayanlar piyasada fing atarken, Menderes kulunuzu kim susturabilir ki.

Ayrıca hastane basan, mensubu olduğu, hatta yönetiminde bulunduğu partisine ve yöneticilerine dümdüz sövenler, onların destekçisi yağ tulumları, kendilerini tanıtırken ayağa kalkıp önünü ilikleyerek, "Efendim ben filanca önemli devlet görevinden emekli fişmanca" deyip peşinden de tek işi ihale takipçiliği olan, yönetim kurulu üyelerini anlatmak bizim vazife-i asliyemiz.

Mutlu ve güzel hafta sonları temennisiyle hoşcakalın...

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Menderes Yiğit Arşivi
SON YAZILAR