Menderes Yiğit

Menderes Yiğit

Mundar gidersiniz

Sevgili dostlarım, Menderes kulunuz hayatı hiçbir zaman dikensiz gül bahçesi olarak görmemiştir. Hele hele Menderes kulunuz meyvaları dalları kıracak şekilde aşağıya çökerten bir bahçede armut ağacının altına sırt üstü uzanarak "Armut piş ağzıma düş" diyerek ağzı açık yatmamıştır. Menderes kulunuzun ömrü hep dikenlerle, çalılarla, ayrık otlarıyla mücadelede geçmiştir. Onun içindir ki, yabani sarmaşıkların meyve ağaçlarına yaşama şansı vermediği, ısırganların kendini gül zannettiği, kaktüslerin nazlı gelin gibi salındığı, dışarıdan bakanın beti benzerinin attığı bir bahçeye Menderes kulunuz gözü kapalı girer. Hem de öyle bir girer ki, ne diken kalır, ne kaktüs. O viranedeki küçük yılancıkların tıs tıs sesini duyuyorsunuz ya kormayın. Evelallah Menderes kulunuzun viraneleri gülistan yapmakta üstüne yoktur.

Efendim geçen gün internette gördüm, bir piton yılanı işi gücü bırakmış, tutmuş bir timsahı yemeye kalkmış. Maşallah ne ağız varsa koskoca timsahı yutmuşta yılan oğlu yılan. Ancak gel gördü pitonun midesinde rahat durmayan timsah kuyruğunu sağa sola vurmuşta vurmuş. Sonuç piton orta yerinde yarılarak ölmüş. Akıl yok ki hayvanda. Ben yılanların başıyım diyor, tutuyor timsahı yutmaya kalkıyor. Ya istediğin kadar yılanların başı ol. İster çıngıraklı, ister zilli istersen zilsiz ol. Ancak hazmedebileceğin ava gözünü dik. Hazmedemeyeceğin, bünyenin kaldıramayacağı av peşinde ne koşup durursun. Hadi koştun bari tehlikeyi önceden sez de, tövbe istiğfar ederek çıktığın yılan deliğine geri dön. Yok illa ben bunu da yutacağım diyorsan, işte böyle orta yerinden yırtılır kalırsın.

Sevgili dostlarım bu olaydan alınacak çok ders var. Bir insan neyi hazmedip hazmedemeyeceğini bilmeli. Ne oldum delisi durumuna düşerek, hazmedemeyeceği lokmayı yutmaya kalkmamalı. Bırak yutmaya kalkmayı, onu ima dahi etmemeli. Aksi takdirde belki o yılanların başı olan piton gibi orta yerinden yırtılmaz ama, yutamadığı lokma da onu mundar götürür.

Bu günkü dersimizden çıkaracağımız sonuç şudur ki, küçük yılancıklar, dikenlerin kavaklarla yarıştığı bir viraneye güvenip de saadeti ebediyeyi yakaladım zannetmemeli. Menderes kulunuz o bahçeyi gülistana çevirmesini bilir. Ne kadar heveslenseniz de boğazınıza sığmayacak lokmayı yemeye kalkışmayın. Sonra mundar gidersiniz.

Kalın sağlıcakla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Menderes Yiğit Arşivi
SON YAZILAR