Menderes Yiğit

Menderes Yiğit

Siyaset borsası

Değerli dostlarım, siyaset birilerinin deyimi ile 90 dakikada çok şeyin değiştiği futbol maçından da hareketli bir borsadır. Menderes kulunuz olarak siyaset borsasını sizlerle değerlendirecek, çeşitli analizlerde bulunup yaşanan olayları bir bir inceleyeceğiz.

Efendim Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının açtığı kapatma davası sonrası AK Parti'nin oy oranındaki yükselme sonucu haliyle partiye olan ilgide artmış durumda. Henüz Cumhurbaşkanı tarafından onaylanmasa da yeni ilçelerin durumu, ilçe başkanlıklarına yapılacak atamalar, 1 yıl sonraki mahalli seçimlerin ardından AK Parti İl Başkanlığı seçimi, hatta bunlardan önce ataması yapılacak oan ilçe başkanlıklarındaki kongre ile ilgili çalışmalar nedeniyle siyaset borsası hayli yoğun geçecek gibi gözüküyor.

Takvim olarak önce mevcut ilçelere atamalar olması gerekiyor. Bu atamalarla ilgili her parti ciddi kulisler içerisinde. Gerek AK Parti, gerek CHP'de yoğun kulis faaliyetleri gerçekleşmekte. Ancak en mantıklı ve sağlıklı gözüken olay, mevcut merkez ilçe teşkilatları ile belde teşkilatlarından oluşacak kadrolarla bu ilçelerin kurulmaları kaçınılmazdır.

Burada en büyük ilçe örgütünü oluşturacak olan İlkadım ilçe örgütünün mevcut İlkadım ve Gazi beldelerinden ve şu anki merkez ilçe örgütlerinden oluşturulacak isimlerle teşkilatlanacağı ve örgütün başına da merkez ilçe başkanlarının atanacağı kuvvetle muhtemel. Siyasetin ve aklın yolu bir olduğundan diğer iki ilçeye de mevcut belde teşkilatlarındaki yöneticilerle mevcut merkez ilçe teşkilatlarının karması yapılarak genel merkezler tarafından atamasının yapılması beklenmektedir. Tabi ki bunları yaparken, il teşkilatları, millevekilleri, belediye başkanlarının da görüşüne başvurulacağı muhakkaktır.

Önümüzdeki günler gerek Türk siyaseti, gerekse Samsun siyaseti için sıcak günlere gebe. Şehrimize ve ülkemize hayırlı olması temennesiyle kalın sağlıcakla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Menderes Yiğit Arşivi
SON YAZILAR