Nihat Kahvecioğlu

Nihat Kahvecioğlu

Eyvah!bizim ev delimi

Şimdide ev deli olur mu demeyin. Zaman akıp geçiyor.73 doğumlu evimiz artık çağa ayak uyduramıyor. Gerimi kaldı ne? Yoksa bunalıma mı girecek. Nasıl girmesin? Yüz metre ötemizdeki binaya giden insanların evin önünden geçerken sohbetlerini, bizim gariban duymuyor mu sanki. Nasılda alınmasın “Akıllı ev” sohbetlerini duyunca. Ben deli miyim diye kükrüyor. Yok canım sen deli değil yaşlısın yaşlı (!)

AKILLI EV SİSTEMİ
Teknolojinin yaşantımızın vazgeçilmez bir parçası haline gelmesiyle, yaşam tarzlarımızda da ihtiyaçlar doğrultusunda farklılık konfor , güvenlik ve günümüzde gittikçe önemi artan enerji tasarrufu göz önünde  bulundurularak geliştirilen teknoloji , insan aklını düşünmeye zorluyor.
Stres, sıkıntı ve yoğun bir çalışma temposu sonucu evine dönen insan, tek tuşa basarak evinde çoğu şeyi yapmayı düşlüyor. Ve burada devreye AKILLI EV SİSTEMLERİ giriyor. Tüm teknoloji kullanılmaya çalışılıyor.
Ve başlıyor; Bina içinde merkez noktadan aydınlatma, motor ile kontrol edilen-perde,panjur gibi- tüm cihazlar,kombi,klima,havalandırma,iç ortam ekipmanlarını isteğe bağlı, sıcaklık,gün ışığı ve yağmur gibi dış ortama göre de kontrolle bahçe sulama ve aydınlatma gibi yani elektrikle kumanda edebileceğimiz her şey. Tüm bunları bir dokunma tik ekranlı panelle halledebilirsiniz. Daha da ekleyebiliriz,tatile çıktığımız zaman yapacağınız işlemlerle panjurlarınızı açıp kapayabilirsiniz, gece evinize biri yaklaştığı zaman hareket detektörü ile evin ışıkları yanabilir,panjurlar otomatik kapanabilir. Tüm ekipmanları GSM veya internet üzerinden uzaktan kontrol edebilir, önceden yapılmış programlar aktif hale getirilebilir.
Şimdi anladınız mı, nasıl delirmesin bizim ev. O hala geride kaldı diye dertleniyor. Siz siz olun evinizi üzmeyin, onu delirtmeyin. Sağlıklı ve huzurlu günlere.
SEVGİLERİMLE.

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Nihat Kahvecioğlu Arşivi
SON YAZILAR