Menderes Yiğit

Menderes Yiğit

9 mu? 19 mu? 29 mu?

Sevgili dostlarım, merhum İsmet İnönü"nün dediği gibi ““Bir memlekette, namuslular, namussuzlar kadar cesur olmadıkça, o memlekette kurtuluş yoktur.” O memleket hiçbir şekilde iflah olmaz.

Son iki gündür gazetelerde Gazi Belediyesi"nin faaliyet Raporu"nda yer alan basına yapılan ödemelerle ilgili yazıları dikkatle takip etmekteyim. Sayın Osman Kara haklı olarak Gazi Belediyesi"nin basına yaptığı ödemelerde adaletsizlik varsa araştırılıp gereğinin yapılmasını talep ediyor. Osman Kara"ya katılmamak mümkün değil. Ancak bir köşe yazarımızın da Kara"nın ardından olaya şöyle veya böyle müdahil olma gereksinimi duyması üzerine, Menderes kulunuz birkaç kelam etmeye karar verdi.

Efendim, Kara"nın yazısının üzerine Gazi Belediyesi, eşit reklâm vermediği, reklâma fazla para harcadığı için durumdan vazife çıkaran yazarımız tarafından kıyasıya eleştirildi. Diğer belediyelere bakıldığında durum nasıldır bilemem, amma sanırım tüm belediyelerin basına ayırdığı pay Gazi Belediyesi"nden farklı olduğunu zannetmiyorum. Hatta bu konuda çok daha adaletsiz davrananları görmek mümkündür.

En basitinden yılından emin olmamakla beraber, 2004–2005 yılı Büyükşehir Belediyesi faaliyet raporunu iyice incelersek, olaya sonradan müdahil olarak Gazi Belediyesi"ni kınamaya kalkan bir gazetenin başında bulunduğu kişinin o dönemdeki gazetesine 130.000 YTL ödendiğini rahatlıkla görebiliriz. Bak şu Allah"ın işine ki, deveyi hamutuyla götürenler, "Vurun abalıya" misali Gazi Belediyesi"ni kınayarak adalet ve haktan yana ders veriyor.

Menderes kulunuzun görevi Gazi Belediyesi"ni savunmak asla değildir. Ancak Sayın Kara, güzel bir espri ile “9"u sandıkta çıkarmadım” diyor. Menderes kulunuz olarak bizde “Sadece 9"u değil, 19"u hatta 29"u sandıkta” diyor ve örneğimizi rahatlıkla veriyoruz. Acımasızca Sayın Kaldırımı eleştirenler, “Tencere dibin kara, seninki benden kara” misali kendi arkalarına bakmadan ders veriyor. Gazi Belediyesi"ni kıyasıya eleştirenler dönüp gazetesinin veya şirketlerinin Büyükşehir Belediyesi"nden aldıklarına bir baksınlar. Ondan sonra da yazı yazsınlar.

Şimdi değerli meslektaşlarıma şunu söylemek istiyorum. Eleştiri çok güzel ancak bugünü değil dünü de mutlaka hesap ederek ve adilane davranarak eleştiri yaparsak, mesleğimizin gereğini daha iyi yapmış olmayız mı?

Kalın sağlıcakla.


 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Menderes Yiğit Arşivi
SON YAZILAR