REKLAM MERAKI

Yöneticilerin bir çoğunda; olmayanları tenzih ediyorum, anlaşılmaz bir reklam merakı var. ister atanmış, ister seçilmiş olsun bazen kendilerini komik duruma düşürebilecek kadar abartıyorlar.

Yılın başkanı olarak zamanında süreli bile yayınlanmayan dergilere kucak dolusu para döküp haber yaptıran ve "YILIN BAŞKANI" seçilenlerden tutun da, yılda sadece bir kaç sayı çıkan, ve bunların finansını da haber yaptıkları kişi ve kuruluşlara fatura eden gazete ve dergilere sayfa sayfa poz veren bir çok yönetici, yetkili, , siyasi, dernek, vakıf yöneticisi.

Örnekleri o kadar çok ki. En garibi de bunu samsun'da yapabilecek burada emek veren onlarca dergi, gazete ve yayın organı varken, taaa uzak illere, oralardan gelen ve birkaç yüz tane bastırarak haber yaptıkları kişilerin ve kurumların bulunduğu illerdeki belirli merkezlere dağıtan gazete ver dergiler yaptırmak.

Bu tavrın gazeteyi çıkaran ve çalışanlarına yararı olduğu muhakkak. Ama haber olan ve para vererek sayfalara giren, haber oldukları gazeteyi elleriyle dağıtanlarla o ilçe , belde ya da ile ne yararı olduğunu ve olacağını hep merak etmişimdir.

Bunu söylerken, süreli yayınlanan, dağıtım ağı olan ciddi olarak gazetecilik ve dergicilik yapmaya çalışanları dışında tutuyorum. onlara ve emeklerine saygım büyük. Ulaştıkları hedef kitlelerindeki etkilerine de.

Özel sektörde olanları anlarım. Adamın parası var ve böyle harcamak istiyor. Ya kamu sektöründe, ise! Kendi parası değil harcadığı ya da harcattığı... Bir kaç kafede, çay ocağında , belirledikleri yerlerde dağıtılan yayın organlarına harcanan ya da harcatılan para sadece destek veren esnaf ya da kuruluşa zarar. Onun dışında herkes karlı bu işten. Dergi parasını alır, haber olan havasını atar, parasını?...Onu da cebinden çıkan bilir.

Bi de , küçük yerlerde herkes kimin ne yaptığını biliyor zaten. Başka yerlere tanıtmaksa amaç, hedef kitlesi çok olan profesyonel yayın organlarında yer almak daha yararlı değil mi?

Eğer bunu tercih etmiyor da yılda bir kaç kez , parasını bulduğunda, kişiye ya da kurumlara özel çıkan yayın organlarında yer almak, onların verdiği plaket paye ve başarı ödüllerini, hak edip etmediğine bakmaksızın şaşaalı törenlerle kabul etmek kendini kandırmaktan başka ne olabilir?

Vatandaş işin farkında. Ya yönetenler?

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Coşkun Özbek Arşivi
SON YAZILAR