Özgüvenli oyun?

Samsunspor'un pazar akşamı sadece bir hazırlık maçında Fenerbahçe karşısına çıkması bile eski günlere dönüş heyecanı sardırdı bizlere. Durumumuzu ve yeni transferleri seyretmemiz bir yana eski günleri yad etme ve İstanbullular'dan birine yine kök söktürme sevincini yaşadık. Nerede olursak olalım büyüklüğümüzden bir şey kaybetmediğimizi herkese gösterdik. Ahmet Şahin'in " ben bu lige fazlayım, hadi süper lige çıkalım " edasındaki kaleciliği ve Oğuz,Oğuzhan gibi genç oyuncular başta olmak üzere tüm takımın forma şansını iyi değerlendirmesi ligin ikinci yarısı için imkan bolluğumuzu ortaya koydu. İkinci devre yine en büyük favori biziz. 
Maça gelince, Kalpar takımımızı 4-4-1-1 şeklinde bir şablonla sahaya sürmüştü. Fenerbahçe'ye özel bir taktikle sahaya çıktığımızı sanmıyorum. Sanırım hoca değişik bir şablon denemek istedi. Takımın,a takımla çıkan Fenerbahçe'ye karşı gösterdiği özgüvenli oyunu çok beğendim. Türk futbolunun kronik sorunlarından olan savunmadan topla çıkamama hastalığını takımımız çok iyi atlatmış. Panik yapmadan, strese girmeden, doğru adamı görerek, kısa paslarla çıkmaya çalıştı kırmızı-beyazlılar. Kimisi isabetli kimisi isabetsiz oldu ancak sahadaki dik başlı duruş takdire şayandı. Birkaç kusurumuz da yok değildi, kadı kızı hesabı. Bu şablonda savunmanın önünde oynayan Turgay'ın top kullanma yetisinin azlığı özgüvenli savunma çıkışlarında sıkıntı yaratabilir ki Zenke'nin dünkü gibi hımbıl ve isteksiz olduğu bir maçta ileride top tutma noktasında problem yaşamamız muhtemel. Billy girdiğinde pivot görevini daha iyi becerdi, topa basarak oyunu yönlendirdi ki bu da Hakan Bayraktar'ın orta sahadaki topu tutma yükünü hafifletecek bir artı olacaktır takımımıza. Kanatlarda oynayan Murat Yıldırım ve Abdülaziz'in karşılarında Brezilya ve Türkiye milli takımlarının bekleri olmasına rağmen iyi performans sergilediler, beklerle yardımlaşmaları çok iyiydi. Ancak ikisinin de kendi mevkileri olan orta saha ve sağ açıkta daha iyi performans göstereceklerini düşünüyorum. Özellikle Abdülaziz gibi topla oynamayı çok seven bir oyuncunun bir de ters kanatta ters ayakla oynaması handikap yaratır. Abdülaziz'in içe kat etme özelliğinin azlığı ve sol ayağının zayıflığı buna etken olarak gösterilebilir.
 
 Yeni transferlerden Ufuk'un ne kadar hevesli olduğunu ve Samsunspor'a gelmek için can attığını zaten biliyoruz. Bu heves ve hırsını sahaya yansıtırsa ki yeteneği standartların üstünde en iyi transferimiz olacaktır. Billy'in pivot eksikliğimizi gidermesi, Musa'nın futbola hasret performansı gediklerimizi kapatacaktır. Dilaver ve Zülfikar'ın diri oyunları da kulübeye güç katacaktır. Sahadaki özgüvenli oyunumuzu, ateşten gömlek haftalarda da sürdürmek dileğiyle.
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mert ORAL Arşivi
SON YAZILAR