Menderes Yiğit

Menderes Yiğit

Ortaya farklı isimler çıkabilir

Sevgili dostlarım. Pazar günü yapılan CHP İl Kongresi"nde çok zorlu geçen demokratik mücadeleyi malumunuz Sayın İhsan Kalkavan kazanmıştır. Sizlerde bilirsiniz İhsan Kalkavan kaliteli ve kapasiteli bir insandır. Menderes kulunuz olarak kendisini tebrik ediyorum. Dostlarım kongreyi kaybeden Sayın Yılmaz Türkoğlu da kişilik olarak iyi bir insandır. Ancak siyasette iyi insan olmak kazanmak için yetmiyor. Siyasette altyapıyı çok iyi yapmanız gerekiyor. Sayın Türkoğlu Merkez İlçe"yi ve birçok ilçeyi yanına almış olmasına sizce seçimi neden kaybetti?

Sayın Prof. Dr. Haluk Koç"un en önemli kalesinin şüphesiz seçildiği il olan Samsun"un olması gayet doğaldır. Samsunlu bir vatandaş olarak bu durumdan onur duyarız. Peki bu süreçten sonrası nasıl şekillenecek derseniz, Menderes kulunuzun naçizane düşüncesi şudur; Sayın Baykal büyük kongreden genel başkan olarak tekrar çıkarsa, muhtemelen Sayın Kalkavan"ı feshetme cihetine gidebilir. Yok partide uzlaşı isterse o zaman Sayın Kalkavan Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olarak CHP"nin adayıdır. Sayın Haluk Koç kongreden galip çıkarsa zaten problem yok. Her iki halde de Sayın Kalkavan büyük bir olasılıkla CHP"nin Büyükşehir Belediye Başkan adayıdır. Geçen dönem kıl payı kaybettiği adaylığı bu dönem hak edebilir.

Peki, tersi olursa ne olur? Yani Sayın Baykal Genel Başkanlık ipini göğüsler teşkilatı feshedip yeni teşkilatlanmaya giderse o zaman da CHP"nin Büyükşehir adayı o teşkilatın tavrına bağlı olur. Sayın Baykal"ın teşkilatı kongreyi kaybeden tarafa yeniden verme olasılığını zayıf görüyorum. Ya çok yeni bir jenerasyona devreder veya eskilerden herkesi kucaklayabilecek bir ağabeye teşkilatı teslim eder. Her iki halde de ortaya farklı isimler çıkabilir.

Demokrasinin vazgeçilmez unsurları şüphesiz partilerdir. CHP ülkemizin en köklü ve en iyi partilerinden biridir. Parti içi demokrasinin hakim olması temennisiyle İl Başkanı seçilen başta Sayın Kalkavan ile ekibini tebrik eder, şehrimize ülkemize ve partilerine hayırlı uğurlu olmasını temenni ederim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Menderes Yiğit Arşivi
SON YAZILAR