Şevki Yıldırım

Şevki Yıldırım

Omü'den yaratıcı yazarlık merkezi.

Dün, her sabah yaptığım gibi haberleri izliyorum TRT-1'de. Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer konuşuyor. 3 Üniversiteden söz ediyor. Bunlardan biri de  OMÜ. işte bu noktada kulak kesiliyorum, 'Sakin Kent' Seferihisar Belediye Başkanının sözlerine. "İngiltere'den Oxford, Amerika'dan Ferris State ve Türkiye'den Ondokuz Mayıs Üniversitesi işbirliğiyle İzmir'in Seferihisar ilçesinde uluslararası yaratıcı yazarlık okulu açıyoruz" diyor.

Seferihisar'ın CHP'li Belediye Başkanı Tunç Soyer, proje için Sığacık bölgesinde 8,5 dönümlük alanın tahsis edileceğini belirtiyor. Mevcut projeye belediye olarak daha önce planladıkları Yazar Evi projesinin de ekleneceğini kaydediyor ve şöyle konuşuyor:

"Yaratıcı Yazarlık Merkezi, Türkiye'yi ve Seferihisar'ı edebiyatta bir çekim merkezi haline getirecek. Yaratıcılığı geliştirme yöntemleri ve yazarlık eğitimlerinin verileceği merkeze dünyanın önde gelen yazarlarının gelmesini bekliyoruz. Merkezde eğitim çalışmalarının yanında film ve reklam endüstrileri için de çalışma yapılacak. Ayrıca Yazar Evi ile eserlerini yazmak isteyen yazarları ağırlayacağız. Onlardan para pul istemeyeceğiz. Tek isteğimiz kitaplarının girişinde eserin Seferihisar Yazar Evi'nde yazıldığını belirtmesi olacak. Bu merkezde yapılacak çalışmalar sonucunda Türkiye'de yazılmış, buradaki insanları, toprakları, tarihi ve tüm güzellikleri anlatan eserler dünya çapında yaygınlaşmaya başlayacak. Kim bilir belki de Nobel eserleri ve Oscar kazanan filmlerin senaryolarında da bu merkezin katkısı olacak."

Projeye ev sahipliği yapılmasının Seferihisar'ın sakin şehir (cittaslow) olmasının bir sonucu olduğuna dikkati çeken Soyer, "Sakin şehir olmamızın bize getirdiği en büyük faydayı sağlamış olduk" diyor.

30 Kasım'da Samsun'da imzalanması öngörülen protokole göre merkezin, bir tür sanayi olarak da tanımlanabilecek "hayal sektörü" ve üniversite işbirliğini akademik ve uluslararası bir bağlamda ele alarak konferans, çalıştay, seminer ve yaz okulları düzenleyeceği, ayrıca lisansüstü eğitim vereceği de ifade ediliyor. Çok heyecan duydum haberi izlerken.

ŞEREF DUYARIM

CHP'de, 'Dersim'le ilgili açıklama yapan Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün ile karşı bildiri yayınlayan ve aralarında Samsun Milletvekili Haluk Koç'un da bulunduğu 12 milletvekili için disiplin yolu açıldığı iddiaları ortalığı karıştırdı bliyorsunuz. Koç, "Bu nedenle disipline gitmeyi şeref sayarım. Biz partimize sahip çıkılmasını istiyoruz" dedi. Haluk Koç, Ekip Gazetesi'nden arkadaşımız Gülsüm Urfalı'ya "Şu ana kadar bana ulaşmış birşey yok. Umarım o yolu kullanırlar. CHP'nin özünü savunmak, temelini sahiplenmek disiplin soruşturması gerektiriyorsa, biz bunu şerefle taşırız" diye konuşmuş. Tanıdığımız Haluk Koç haklı olduğunu ve dik duruşunu yine göstermiştir. Biz de hem haberi yapan arkadaşımız, hem de habere konu olan Haluk hocamızı kutluyoruz.

Tanıdınız mı?

EMİR BALIK MARKET KATKILARIYLA

Samsunluyu balık-ekmeğe doyuralım kampanyamız bayramda da tüm hızıyla sürüyor. Şimdi size bir fotoğraf sunacağız. Geçen gün sorduğumuz Fotoğraf Terme'de bir ev olacaktı. Fotoğrafı doğru bilen Fatma Yılmaz oldu. Bugünkü fotoğrafımızı bilmeniz oluyor tek isteğimiz. Fatma Yılmaz Emir Balık Market Restoran'da Balık-Ekmek ziyafeti için kartı bizde kendilerini bekliyor. Siz bugünkü Fotoğrafı tanıdıysanız cevaplarınızı Saat 17.00'e kadar bekliyoruz. [email protected] veya [email protected] Tel: 420 04 28 Emir Balıkçılık tel: 435 50 51

GÜZEL SÖZ

'İşinizin çok önemli olduğunu düşünüyorsanız, bu sinirlerinizin ciddi biçimde bozulduğunun en açık göstergesidir.'
Bertrand Russel

MESLEKTAŞIMIZ

Alaçam İlçesi Bafra Caddesi'nde meydana gelen olayda, eşinin özürlü maaşı ile oğlunun yeşil kartının iptal edilmesi ve kendi yeşil kart başvurusunun kabul edilmemesi üzerine kendisini bakkal dükkanına kilitleyen 51 yaşındaki Savaş Kurnaz, işyerinin camına "Soğukta donsam bile mücadelem devam edecek. Müdahale etmeyin, kendimle birlikte sizler de gidersiniz. Sorumlusu kaymakam" yazılı afiş asmış.

Oğluna ait bakkal dükkanından pompalı tüfek ve bir bidon benzin ile sağa sola tehditler savuran Savaş K., sesini duyuramazsa intihar edeceğini söylemiş. Gün boyu sesini duyuramayan öfkeli vatandaşı, gazeteci bulunduğu yerden çıkarmayı başardı. Olay yerine gelen gazeteci Abdullah Özdemir, telefon ile irtibat kurarak, Savaş K'nin isteklerini dinledi. Savaş Kurnaz, "Önce evime gidin bakın, orada yoksulluğumu göreceksiniz. Daha sonra buraya gelin, size teslim olacağım" demiş. Haberini okuduk dün Haber gazetesinin manşetinde. Ve meslektaşımız Abdullah Özdemir'i alkışladık "önce insan" olmanın erdemini gösterdiği için.Bizce günün adamı meslektaşımız Abdullah Özdemir'dir.

Tacan Munar Objektifi

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Şevki Yıldırım Arşivi
SON YAZILAR