Neyin hazırlığı ?

Cuma günü eve geliyorum , heyecanla bilgisayarımı açıyorum Siirt maçı ne olmuş diye . "Rezillikte ilk perde" 0-3 yazıyor .. Üzülmüyorum , sinirlenmiyorum da , sanırım alıştık , uyuşturulduk bu gibi durumlara. Ekşisözlükte okumuştum , Samsunspor için " ne zaman ne yapacağı hiç belli olmayan takım" diyorlardı . Doğrudur , sezon başı hazırlık kampını İzmir Ödemiş'te yapacak diye düşündüğümüz Samsunspor , son anda rotasını Bolu'ya çevrmişti . Bolu'ya gidişimiz de dillere destandı .Tüm takım farklı giyinmiş , bir takım tertibinden çok liseli öğrencilerin sene sonu buluşması gibi poz vermişlerdi yerel basına . Bir takımın parası olmayabilir , malzemeci firma ile anlaşma başlamamışta olabilir ama ben yönetici olsam pazardan 5 liralık beyaz t-shirt alır yine de takım fotoğrafını inci gibi çektirirdim . Neyse ... Bolu kampına STO'nun alacağı otobüsle gitmeyi hayal ederken , OMÜ konseyinden 10 gün için otobüs tahsis edemiyoruz . Lafı gelmişken OMÜ'ye de iki çift laf edelim. KTÜ kolbastı ekibini her hafta Trabzonspor'un maçlarını yollarken , 10 gün için Samsunspor'a otobüs tahsisi yapılmaması ayıpır . Sezen Aksu'nun dediği gibi " tüm şehir bize küsmüş , bir kedimiz bile yok." Yeni hocamız Turhan Özyazanlar'ı son anda kampa yetiştiriyoruz . Hoca ilk zamanlardan takıma ağırlığını koyuyor , yerel basına bakılırsa takım çok iyi çalışıyor , umulmadık oyuncular ekstra performans sergiliyor . Biz de umutlar yeşeriyor ama tahta konusu hala açıklığa kavuşmuyor . Bolu'dan ve Samsun'dan her gün moral yükseltici haberler geliyor ama takım daha ortada yok . Azeri takımı ile yapılan maç tamamlanamadığından gerçekci bir tespit yapamıyoruz takım hakkında . 3.kamp dönemi ve hazırlık maçlarının maddi yetersizlikten iptal edildiği haberi geliyor sonra , yuh diyorum artık ...
  Gerek süper ligde , gerekse alt liglerde , bir alt kümeye düşen takımların genellikle , giderek eriyerek küme düştükleri aşikardır .. Misal Malatyaspor .. Beraber Bank asyaya düştüğümüz Malatyaspor da , düştüğü ilk sene bizim gibi toplama ve pahalı bir kadro ile mücadele etti .. Ardından gelen iki senede , yapılan yanlışların borç yükünü kaldıramadılar ve geçtiğimiz sezon açık ara küme düştüler .. Geçtiğimiz sezon başını hatırladığımda , bugunkü Samsunspor ile o günkü Malatyaspor arasında hiçbir fark yok ..  Yalnız bir yönetim , ilgisiz şehir ve siyasi kanat , zayıf kadro , transfer yasakları , maddi sıkıntılar ve hoca problemi ile girmişti sezona Malatya .. Malatya'nın sezonu nasıl tamamladığına hepimiz şahit olduk , bizim o duruma düşmememiz için şu an hiçbir neden yok . Bank Asya'da mücadele edeceğimiz 17 takım ununu eleyip , eleğini asmanın derdinde iken sadece Samsunspor'un ne yapacağı belli değil .
 Ağustos ayı geldi çattı , göz açıp kapayıncaya kadar kendimizi Karabükspor ile oynanacak maç için 19 Mayıs Stadı 'nda bulacağız . Ama sahaya hangi takım çıkacak , hangi oyuncular kulübede olacak, yedek kalecimiz kim olacak , başkan yönetimde olacak mı , Samsunspor maç tecrübesi olarak ne kadar sağlam olacak , transfer tahtası açılacak mı , açılacaksa kimler kalacak , kimler gidecek vs.. gibi yığınla sorun bir yumru halinde boğazımıza düğümlendi .. Bu soru işaretleri altında , 3.sınıf takımlarla yapılan hazırlık maçlarının sonucu ve bu maçlarda sahaya çıkan kadro yapısı ne kadar inandırıcı olabilir ki ?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Mert ORAL Arşivi
SON YAZILAR