Mustafa Samancı

Mustafa Samancı

NELER OLUYOR

NELER OLUYOR
 

Öncelikle uzun bir yazı olduğundan dolayı hepinizden özür diliyorum lakin okumaya değer bir yazı olduğunu da vurgulayarak başlıyorum. En güzel tepki vaktinde verilendir cümlesini dile getirmiştim son yazımda. Ama o vaktin bu kadar erken olacağını hiçbir şekilde aklıma getiremedim. Kongre sürecinden bugüne kadar aslında altında çok anlamlar yüklü, olaylar dizisiyle karşı karşıya kaldık. Bunları birer birer inceleyip sizlere aktarmak bizlerin en temel görevidir.
 


Kongre günü hepimiz aslında o tür bir olayla karşılaşacağımızı tahmin ediyorduk. Çünkü biz Sayın Emin Kar'ı ve yanındakileri iyi tanıyorduk. Kongre gününe kadar hiçbir şekilde tüm baskılara rağmen aday değilim diyen Emin Kar, cebinde Yönetim Kurulu listesi ile kongreye teşrif etti. Bir canlı yayında, listeyi kongre günü saat 11:30 da hazırladım demesi, bir diğer demeci ''biz kulüp kayyuma kalmasın diye listemizi hazır bir şekilde bekletiyorduk '' cümlesiyle birebir çelişmektedir. Tıpkı oğlu Mustafa Kar'ın ''babam hiçbir şekilde aday değil, bunu anlamak bu kadar mı zor? '' ibaresiyle çeliştiği gibi.
 

Nitekim kongre öncesi dağıtılan bazı evraklar ve onca söze rağmen ortaya koyulan adaylıkla Sayın Emin Kar bir kez daha Samsunspor başkanı seçildi. Aslında işin arka tarafında bazı yöneticilerin kulüpteki alacaklarını olası bir Erkut Tutu başkanlığında alamayacak olması yatıyordu. Yöneticilerin Emin Kar'a karşı olan bu totaliter tutumları Emin Kar'ı da tekrar aday olmaya iten en büyük etkendir.
 


Daha üzerinden çok geçmeden mevcut kadrodaki oyuncuları bir bir satmaya başladı yönetim. İlk olarak Musa Sinan Yılmazer kulüpten ayrıldı. Tahminimce bu ayrılığı Umar ve Cemil Adıcan ayrılıkları takip edecektir.
 

Bu oyunculardan sağlanacak gelirle, alacaklı olan yöneticiler alacaklarını tahsil edecek ve Samsunspor'la olan ilişkilerini keserek, devre arası bir kongreye gidilecektir. Tabi bu benim teorim. Bunu çürütmek Sayın Başkanımız Emin Kar'ın elinde.
 

Bir diğer olay ise Yeni Listede kendine yer bulan Basın Sorumlumuz İbrahim Ersöz ve Stadyum ve Taraftar Sorumlumuz Erol Aslan'ın görevlerinden istifa sonucu ayrılmalarıdır. Ağızlarından çıkan cümleye dayanarak, Bu istifanın kendi istekleri ile değil Emin Kar'ın isteğiyle gerçekleştiğini anlıyoruz. Hatta Emin Kar'ın İbrahim Ersöz ve Erol Aslan'ın Yönetim Kurulu üyeliğinden de istifa etmeleri gerektiğini söylediğini biliyoruz. Sayın Başkan'ın gerekçesi ise Sayın İbrahim Ersöz'ün baskıcı bir tavır takınması. Bu düşüncenin aksine geçtiğimiz günlerde Samsunspor taraftarıyla ve basın mensuplarıyla tanışan Sayın İbrahim Ersöz'ün yaptığı açıklama sonrası tüm taraftarlarımız umutlanmış ve kıvılcımlanmıştır. Fakat bu kıvılcımı ve umudu Emin Kar söndürmüştür.
 

Şimdi Sayın Başkan, benim yukarıda yazdığım teorileri çürütecek adım mı atacak sınız, yoksa benim teorimi haklı mı çıkaracaksınız zaman içerisinde hep birlikte göreceğiz. Umarım bu sırada Samsunspor'a daha fazla zarar vermez ve düzeltilmesi imkansız bir yara bırakmazsınız.  Tüm bu olayların yorumlaması Büyük Samsunspor Taraftarınındır. Artık düşünen, bilen, gören ve konuşan bir Samsunspor Taraftar portföyü var. İşiniz gerçekten çok zor bizden söylemesi. Saygılar.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Samancı Arşivi
SON YAZILAR