Mustafa Samancı

Mustafa Samancı

Aynı Kalpar, Aynı İnat

Haftalardır yenilgi yüzü görmeyen Samsunspor bu hafta ligin orta sıralarında kendine yer edinen Bucaspor ile karşılaştı. Takımın 13 haftadır yenilgiyle karşılaşmaması elbette futbolcular üzerinde bir özgüvene sebep olacaktı ki bunu bu maçta iyice belli ettiklerini düşünüyorum.
 6 eksikle Samsun' a gelen Bucaspor belki de beklenilenin üzerinde performans sergiledi. Elbette bunda bizim futbolcularımızın isteksizliği ve belki de aşırı özgüvenlerinin etkisi büyük paya sahipti.
 Maç için pek bir şey söylemeye gerek yok. Yine futbol oynamadan kazanılan bir maç söz konusu. Ayağa pas yapmayı beceremeyen futbolcularımız , yine taraftarın etkisi ve biraz da şanslarıyla bu mücadeleden de galip ayrılmayı başardılar.
 Hafta içi Emin Başkan' ın bir televizyon programına bağlanıp takımdaki futbolcuların parasını , maç başlarını ödeyemediklerini anlatması sanırım futbolcular üzerinde olumsuz bir etki yarattı. Bundan ötürüdür ki futbolcular sahada pek bir isteksiz, pek bir hırs yoksunu olarak mücadele ettiler.
 Bu maçta bizim şansa kazandığımız üç puan dışında Canberk'in ve kalecimiz Furkan'ın üstün performanslarıydı. Bu çocuklar bu takım için ne kadar gerekli olduklarını bu maçta bize bir kez daha kanıtladılar. Artık Hüseyin Hoca'nın bunları göz ardı etmemesi  gerekir.
 On üç haftadır yenilmeyen bir takımın taraftarının maça daha fazla ilgi göstermesi beklenirdi elbet. Ama haftalardır isteksiz oynayan, şansa maçları kazanan bir takımı izlemekten elbette yorulmuştur seyirci. 
 Bir sözümde Sayın Hüseyin Kalpar'a. Biz seninle aynı maçı izlemiyor muyuz ?  Yahu sen nasıl 90 dakika sahada yürüyen Musa Aydın'a tahammül edebiliyorsun ? Arifi hep son 15-20 dakika kala oyuna sokuyorsun ?  Artık tabularını yık Hüseyin Hoca. Belli ki Arif bize Musa'dan daha fazla fayda sağlayacak. Şunu unutma evet haftalardır yenilmiyoruz elbette ama daha çok hafta var önümüzde. Senin oyun mantalitenin bu takıma hiç bir getirisi yok . Takım 2-0 öndeyken sen takımı hala geri çekiyorsun. Orta sahaya adam sokmak yerine, bir defans oyuncusu olan Tuna'yı oyuna sokup orta sahada oynatıyorsun. Bu nasıl bir anlayıştır.
 Eğer bu takımda parasını alamadığı için oynamak istemeyen futbolcular var ise bunları çık basın yoluyla halka ilet. Hangi oyuncu oynamak istemiyorsa, takım içinde huzursuzluk yaratacaksa bunları bize ilet. Bizim öz evlatlarımız bu takımda her türlü oynar, oynayacaktır da zaten bunu hiç bir zaman unutma.
 Haftaya Ankara deplasmanı var. Bütün taraftar gruplarımızın bizi en iyi şekilde temsil edeceğinden şüphem yok elbette. Lakin bireysel olarak Ankara deplasmanına gidecek taraftarlarımızdan isteğim , taraftar gruplarımızla birlikte hareket etmeleridir. Ankara deplasmanı sadece Şirinler'e , Şehzadeler'e ve SBÇ' a yıkılmamalıdır. Unutulmasın ki Ankara deplasmanından takımın üç puanla dönmesini sağlayacak olan haftalardır olduğu gibi yine Büyük Samsunspor Taraftarı olacaktır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Samancı Arşivi
SON YAZILAR