Kıvanç Özpıçak

Kıvanç Özpıçak

SADECE MÜCADELE, HEPSİ BU ...

          Kalpar hocamın maç sonrası demecinde söylediği gibi '' Yanlışlarla,hatalarla dolu bir maçı kazandık..'' Acaba hangi maçta doğru topçu, doğru sistem, doğru taktik anlayışıyla maç kazandık k ,hatalarımız  sadece bu maça endeksli olsun.Hemen, hemen her hafta olduğu gibi bu hafta da rakip oynadı biz seyrettik ama  üç puan bizim hanemize yazıldı.
          Bir takım nasıl oluyorda iyi oynamadan 13 hafta boyunca yenilmiyor.Bazen takım şansı, bazen Kalpar hocanın şansı deyip geçiştiriyorduk ilk haftaları, fakat bir değil, iki değil, üç değil.şans da bir yere kadar, tam 13 maç! 13 maçtır yenilmiyoruz! Bunun bence tek nedeni var.Samsunspor ligte saha içi organizasyonu en iyi yapan ekiplerden bir tanesi..Organizasyonda kastım '' iyi oyun '' değil, ''Saha içinde ne yaptığını bilen oyun anlayışı.Yani hangi topçu nerede nasıl oynayacağını biliyor
Musa AYDIN nereye ne zaman koşu yapacağını,
Taha, duran toplarda uzak direkte bekleyeceğini,
Canberk ve Ahmet Burak'ın, sağ ve sol kanat tandeminin zamanında bindirmeleri,
Ekigho, Umar ve Serkan'ın devamlı içeri doğru kayarak kanatları boşaltmaları.
          İFAB ( Uluslararası Futbol Birliği Kurulu ) geçen sene, sanırım yaz aylarında açıkladığı değişikliğe göre '' Futbolcu ofsayt posizyonunda olsa bile, eğer topa dokunmaz ise, posizyon ofsayt sayılmaz..''
Bu kural, dünkü Buca maçında yaşandı.Yan hakemin ilk önce ofsayt olarak karar verdiği bu posizyonu Adnan ve Musa'nın ısrarlı haklı itirazlarına orta hakem de duyarsız kalmadı. Verilmeyen golü,  iki kaptan adeta hakemlerden çekerek aldılar.
Yanlışlarla başlayıp, yanlışlarla biten hatalarla dolu bir karşılaşmada topçuların tek doğruları, mücadeleriydi....Hepsi bu.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kıvanç Özpıçak Arşivi
SON YAZILAR