NECAATTİN BAŞKAN ATEŞ PÜSKÜRMÜŞ.!

 

Haksızlık yapmış!Yaptığı iki büyük hatası ve yanlışı var.Birincisi, İlkadım gibi 300 binlik bir ilçenin Belediye Başkanlığını kazanmak,MHP'li yapmak..İkincisi, bürokrasiden gelip, Siyasetin içine girmek..İkisi de fahiş hata bence..Onun için üzerine gelirler,göz karartırlar,kaş çatarlar..

Bu ülkede MHP'li, bir de ülkücü oldun mu her şey sana haramdır.Veballer ,bedeller senin, nimetler, itibarlar O'nlarındır.Bir de tutmuş Yeğeni'ni işe almış!...Bak bak bak!Olacak iş mi?

Siyasetin içinden gelmediği nasıl da belli oluyor.Bilmiyor ki,bu ülkede kardeşini, süt kardeşini,vekil yaparsın.Bacanağını Bakan yaparsın,kızına,damadına kamu kaynaklarını seferber edersin;Okul arkadaşını,cezaevi arkadaşını,köylünü,aşiret,cemaat,tarikat,ticaret adamlarını “oy hamalı”,diye, pekala vekil,bakan yaparsın;Söküğünü diktiğin Hatunu siyasete sokarsın,yandaşlarına bankaları hortumlatır; holdinglere CEO yaparsın..Oğluna bisiklet alır gibi gemicikler alır;Mısır,rafine yumurta fabrikaları kurarsın,enerji şirketlerine ortak edersin;Damada/ geline/Hanım'a Belediye şirketlerinde kurul üyeliği,özel kadro verirsin, kimselerin gözüne batmaz,deveyi hamudu ile yutup “Elhamdülillah!” çekenlere aldırmazlar;iş senin Yeğen'e gelince Kavak –ağacı-nın sivri ucu birilerin mabadına batar,sizi böyle öfkelendirirler!

Hata sizin, suç sizin! MHP'li ve ülkücü olmayacaktınız! Fazla namuslusunuz, dürüstsünüz, çalmıyor, çaldırmıyorsunuz.Elin adamları gibi değilsiniz! Size ne vatandaşın çöpünden, ”altınından” çamurundan, çukurundan...Varsın ekmeği 35 kuruşa yemesin!Pahalı ise pasta,çörek yesin!.Asıl, siz yatın kalkın Allah'a dua ediniz.Bir verdiğiniz karşı gelmiş.Ya, o sel felaketi İlkadım'da yaşansaydı, mesela : Ağabali,- eskisi gibi- suya gark olsaydı!Yanmıştınız! Kaçacak yer bulamazdınız.Belediye olarak “Bizi , sele karşı uyarmadın,”diye şikayet eden mağdurlara:”Ne yani, kapınızın zilini mi çalacaktık ” diyemezdiniz. Yarın,seçimde çaldığınız kapılar yüzüne çarpılırdı;Seni Allah korumuş!

Hataların bunlar.Asıl yapamadıklarınızı/beceremediklerizi sayalım.Komşunuza bakmıyorsunuz. Siyasi rakiplerinize bakacaksınız.Onlardan yol ve yöntem öğreneceksiniz.Sisteme uyacaksınız.Karda gezip iz nasıl kaybedilir,seçmen nasıl tavlanır,Medyanın gönlü nasıl alınır,istihbaratın teknik takibinden nasıl kaçılır,bunları bileceksiniz.Çevrendeki iki yüzlüleri,içi alacalıları, hainleri, çıkarcıları, gammazları,dönekleri tanıyacaksınız.Öğrenmek için kadim dostlardan brifing almalısınız.Akla gelen isimleden:Şefik Yazgı,Hasan Aslan,Nazif Kılıç,Necmi Akkoyunlu görüş alacaksınız.Malum, damdan düşenin halinden damdan düşen anlar, diye,yarın başınıza gelecekleri en iyi onlar anlatır size...

Neler yapmalıyım sorusu aklınıza gelirse;Zararın neresinden dönülse kardır, diye düşünürseniz sözlerime kulak verebilirsiniz.. ama yine umutsuzum;yapamazsınız,yapamayacaksınız..Yine de söyleyim. En baştan imajınızı değiştirin. Saçınızı boyatın,bıyıklarınızı kesin,Hanımefendi'yi emekliye ayırın,çağdaş,devremülke yaraşır, sözde bir sekreterle çalışın..İnsan ömrü 3 günlük;bugün varız yarın yoğuz,diye dünyalığınızı edininiz, yedi sülaleye yetecek servetinizi yapınız,bir emekli maaşı yetmez;akarat lazım,onun için akrabalar kardeşler bulmalısınız öz/üvey farketmez, üzerine emanet daireler,katlar yapılsın yeter.İhaleleri verirken “hamili yakinimdir”rumuzu yetmez,devlet koruma garantisinde, gerekirse apolet söktürüp hizaya dizecek yüksek yetkili mercilerden destek almalısınınız.Sabah kalkıp gezerken nereye apartman/site dikilir,nereye AVM inşa edilir, keşfine çıkmalısınız.İmar alavere dalavere işlerini kotaracak ekiple çalışmalısınız.Teşkilattan kim hangi vekile yakın,Bakana hısım,kim kimin safında, o safa nasıl girerim hesabını yapmalısınınız.Bakın,bir tüyo vereyim.Eski hava alanının oraya bir AVM gider.Çoktan fizibilitesi yapılmıştır;ama yine bir araştırınız;nereleri şuurlu?Hissedarlar kimlerdir,kimlerle ilişkilidir?Bulunması kolay!Şimdi tapu kayıtlarına girmek bir tuş kadar yakın.Fen işlerinizde konusunda uzaman elemanlarınız vardır. Görün bakın!.Ama ,sizden umudum yok.Bu konularda performansınız düşük seviyelerde .Siz böylesi çakallıkları becerecek yapıda değilsiniz.Benimkisi boşboğazlık.Her ne kadar yolunuz Çakallı'dan geçse de beceremezsiniz..Onun için gelin, siz öfkenize hakim olun.Değişmeyin,hep aynı kalın.Siz ve sizin gibiler, bu çarkın dışındasınız bilesiniz...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Hasan Anayol Arşivi
SON YAZILAR