MUTLU EVLİLİĞİN TEMELİ !!!

                    Merhaba kıymetli okuyucularım, 

   Dünden bugüne kadar geçen zaman a  baktığımızda, yaşamımızda   iyi kötü, olumlu  olumsuz  değişim ve de gelişimlerin olduğunu gözlemliyoruz. 

Yaşam kalitemiz in de  yiyecek ürünleri gibi  artık organiklik ten çıkıp, hormonlu yaşama doğru ilerlediğini fark ediyoruz.

Orta yaş ve bizim büyüklerimizin,  çocuklukları, kalabalık aile içerisinde  güzelim  toprağın mis kokusunu alarak,  doğal oyunlar  oynayarak zamanımızı geçirdik;

Şimdiki zamana bakınca, evliliğin de geniş aile (ALAYLI) den, çekirdek aile (MEKTEPLİ) ye doğru dönüşüme uğradığını görüyoruz.

 Günümüz hayat şartlarında, yaşama bakış tarzımız ile  bizler temeli sağlıklı olmayan bir çekirdek aile oluşturduğumuz kanaatindeyim, Nedeni ise günümüzdeki görsel teknoloji ve sanal alemlerin oluşumu, o doğal ortamların yok olmasına, var olanların  ise  kaybolmasını yaratıyor.

Bu nedenle; Mutlu evliliğin temelinde bir harç, harcın temelinde ise;  bir evlilik eğitimi yatar.

 

 Bu gün ise; evlenmek üzere olan eş adaylarının açık ve de cesurca birbirlerine sormaları aynı zamanda, yanıtlamaları gereken karşılıklı , soruları işlemeye devam ediyorum ve sizlerden de bu konuda sormak istediğiniz soru ve   düşüncelerinizi bekliyorum.

1-Biz neden evleniyoruz.?

2-Bütçe nasıl tutulacak?

3-Ne  zaman kaç çocuğumuz olacak?

   4-Ev işleri nasıl paylaşılacak?

  5-Ebeveyn meselesi ne olacak?

   6-Gerektiğinde barış nasıl sağlanacak?

    7-Aşkınız nasıl devam edecek?

  8-Kariyer ne kadar ön planda olacak?

  9- Hediye konusunda (Ben) ne kadar önemli?

  10- 20,30,40 yıl sonra nerede olacağız?

Yukarıda belirtmiş olduğum soru başlıklarından ilk dört  konuyu geçen haftalarda işlemiştik.

    Bugün ise;  Ebeveyn meselesi ne olacak? Gerektiğinde barış nasıl sağlanacak? konularını açmaya çalışalım.

Ebeveyn meselesi ne olacak?

  Elbette, her ikiniz de kendi anne-babanızı çok seviyor, diğerinin kine de en azından saygı besliyorsunuz. Ancak ebeveynlerinizin ilişkinize ne kadar ve nasıl dâhil olacağı, önceden halletmeniz gereken çok ama çok önemli bir konu

 Onları ne kadar sıklıkta ziyaret edeceksiniz? Bayramları onlarla mı geçireceksiniz? Ve işlerinize karışmalarına ne derece izin vereceksiniz? Tüm bu soruları sorun ve ortak yanıtlar bulun.      

Gerektiğinde nasıl barış sağlanacak?

  İlişki terapistlerine göre, çiftlerin yaptığı en büyük hatalardan biri, yola hiç tartışma yaşamayacakmış gibi çıkılması ve ilk kavgada da sudan çıkmış balığa dönmeleri. Bunun yerine bu kavgaların normal olacağını baştan kabul edin ve karakterlerinize uyan bir barışma şekli benimseyin (Örneğin en fazla iki gün küs kalma şartı ya da mektupla yazışarak anlaşmaya varma kuralı.)

  Hedefteki çıtamız ise; düşünen, üreten, paylaşmayı bilen, geleceğe umutla ve de mutlu bakabilen bir çekirdek aile oluşturmaktır.

 Kıymetli okuyucularım gelecek yazımda kalan başlıkları  işleyeceğim. Aynı zamanda  beyin fırtınası yaparak  bu sorular çoğaltılabilir.

 Birlikte siz, biz demeden ısılı ışığın bir arada olduğu sağlıklı neşeli yarınlar dilerim. 

  Hoşça kalın

 

        

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Kâzım İlhan Arşivi
SON YAZILAR