Şevki Yıldırım

Şevki Yıldırım

MEYHANE MUHABBETİ

Ana muhalefet partisi CHP'nin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MİT yasası oylamasına katılmayan 40 CHP'liye kızmış. Kılıçdaroğlu, MİT oylamasına katılmayan ve vatandaşın telefonlarına çıkmayan vekilleri uyarmış veee "Topluma örnek olacağız. Bu kadar sık meyhaneye gitmeyin... Meyhaneye gidin ama bari aynı meyhaneye gitmeyin."

Habertürk'ün haberine göre; Kılıçdaroğlu Genel Merkez'de yapılan toplantıda, MİT yasası oylamasına katılmayan 40 vekile sert çıkmış.'Kusura bakmayın bu kadar muhalefet ettiğimiz bir yasanın tümünün oylamasına nasıl katılmazsınız? Milletvekili neden seçilir. Lütfen Meclis'teki çalışmaları aksatmayın' demiş.

ABD'YE İNAT DOĞALGAZ

Bafra'ya bağlı Doğanca beldesinde yaşayan Elver ailesi, su için kazdıkları kuyuda doğalgaz bulmuş; 18 yıldır kullanıyorlarmış. Haberini dün Türkiye Gazetesi'nde okuduk. Sonra birkaç gazetede daha gözümüze ilişen haberde  Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'nın (TPAO), Karadeniz'de petrol ve doğalgaz arama çalışmaları yapmak üzere getirdiği ABD'li Exxon Mobil'e ait dünyanın en modern platformu 'Deepwater Champion' herhangi bir bulguya ulaşamayınca sondaj çalışmalarına son vermişti. Ancak, Samsun Bafra'ya bağlı Doğanca beldesinde yaşayan Elver ailesi, su için kazdıkları kuyuda doğalgaz buldu.

 Zaman gazetesinin haberine göre; yetkililerin 'en fazla 3 yıl sonra biter' dediği gazı, su borularıyla evine taşıyan aile, 18 yıldır ısınma ve mutfak ihtiyaçlarını gideriyor. Bölgede petrol türevlerinin olabileceğine dikkat çeken Ondokuz Mayıs Üniversitesi Makine Mühendisliği Enerji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Aydın Durmuş, gazın incelenip rapor hazırlanması gerektiğini söylüyormuş. Doğanca beldesinde evlerinin önünde su bulmak için kazdıkları kuyudan doğalgaz çıkan Elver ailesi, 18 yıldır doğalgaz kullanıyormuş. Buldukları doğalgazı basit yöntemlerle evlerine taşıyan aile, ısınma ve mutfaktaki gaz ihtiyaçlarını buradan karşılıyor. Yetkililerin 'en fazla 3 yıl sonra biter' dedikleri gaz, 18 yıldır ailenin ihtiyaçlarını gidermeye yetiyor. Açtıkları kuyuyu depoya çeviren aile, kuyudan eve gaz akışını su borusu ile sağlıyor. Kendilerinden sonra birkaç hanede daha bu tür kuyular açıldığını ve bu kuyulardan da gaz çıktığını ifade eden Nuri Elver, "Biz bu gazı bulduğumuzda yetkililer bize bu gazın en fazla 3 yıl yeteceğini ve bunun metan gazı olduğunu belirttiler. Fakat biz hiç aralıksız bu gazı 18 yıldır kullanıyoruz." diye konuşmuş.

DURAKLARA UYMAYANLAR

Ercan Onuk, gazetesinde günlerdir "Mahalleler Mercek Altında" köşesinde mahalleleri mercek altına alıyor. İlgiyle takip ettiğim bir bölüm. Hem her gazetenin çeşitli adlarla yaptığı mahalle haberleri için Ercan'ın eline sağlık diyorum. Dün Kılıçdede Mahallesi'ni yazmış. Ömer isimli bir marketçi 'Dolmuşlar duraklara uymuyor' şikayetinde bulunmuş. Ömer Bey yerden göğe kadar haklı ama yalnızca dolmuşlar mı duraklara uymayanlar? Halk Otobüsleri de hiç uymuyor. Kim nerede elini kaldırırsa durup yolcu alıyor. Kim nerede 'müsait bir yerde indiriver' derse yolcu indiriyor. Otobüs durakları ne güne duruyor? Haa onlar da başka özel araçlara park yeri oluyor. Otobüs şoförleri duraklara yanaşamıyoruz diye şikayet ediyor. Otobüs duraklarına park edenler de, otopark var da mı gitmiyoruz sorusunu sallıyor? Biz de hep bir ağızdan Samsun Büyükşehir. Samsun yaşanılacak şehir diye nameler düzüyoruz. Hadi canım sendeeee..

ONUN ADI ANIL

Anıl Olfaz. Gazetemizin künyesine bakarsanız Haber Müdürü olarak görürsünüz bu ismi. Yeni nesil gazetecilerden. Meraklı, heyecanlı, ilgili..İyi bir gazeteci olabilme hasletlerini barındırıyor kendisinde.

Sebatını ve çalışkanlığını sürdürebilirse gelecekte iyi yerlere gelme yüzdesi fazla. Denge Gazetesinde daha önce de çalışmış Çarşambalı arkadaşımız sizler için çok güzel haberler ve sayfalar hazırlamak için büyük bir heyecan içinde. Anıl'ı izlemeye devam edin.

32 KISIM TEKMİLİ BİRDEN!

“Kurultaylar partisi” olarak nitelenen CHP kendi rekorunu gene kendisi kırıyor. Tarihinde ilk kez iki gün üst üste iki ayrı kurultay yapıyor. CHP, bu pazar ve pazartesi günü peş peşe iki olağanüstü kurultay toplayacak. Tüzük değiştirecek. Ardından da yeni genel başkan ve yeni yönetimini seçeceği olağan kurultayını düzenleyecek. Sonuç olarak CHP iki olağanüstü bir olağan olmak üzere peş peşe üç kurultay yapmış olacak. CHP'nin içi niye birden karıştı? Niye muhalefet kurultay toplanmasını istedi?

Neden Genel Başkan, parti içi muhalefet kurultay istedikten sonra ayrı bir kurultay istedi? Parti içi muhalefetin ve genel merkezin kurultay talepleri aynı nedenlere mi dayanıyor? Muhalefet Kemal Kılıçdaroğlu'nu devirmek mi istiyor? Kılıçdaroğlu'na karşı muhalefet yeni bir başkan adayı çıkarır mı? Baykal yeniden göreve talip olacak mı? Kılıçdaroğlu, parti içindeki görüş ayrılıklarının üstesinden nasıl gelmeyi düşünüyor? CHP'nin içindeki anlaşmazlıklar niye hiç durulmuyor? CHP neden ciddi bir iktidar adayı haline gelemiyor? AKP, kendi tabanını genişletmeyi başarırken, CHP neden aynı şeyi başaramıyor? CHP'nin içinde partinin değişmesine karşı çıkan tutucu bir anlayış çok mu güçlü? CHP, neden Ergenekon'un ve devlet bürokrasinin destekçisi bir parti görünümünden kurtulamıyor? CHP'nin Kürt meselesinin çözümü için yeni bir önerisi var mı? Uludere olayı ve KCK operasyonları konusunda tavrı ne? CHP, PPK'yla müzakerelerden yanı mı? merak ediyor musunuz bütün bunları? 32 kısım tekmili birden gazetemizde olacak az bekleyin.

GÜZEL SÖZ

" Dünyada kiracı gibi değil, yazlığa gelmiş gibi de değil, yaşa dünyada babanın eviymiş gibi... Tohuma, toprağa, denize inan, insana hepsinden önce..."
(Nazım Hikmet Ran)

İŞSİZ TEMEL

Temel İş ve İşçi Kurumuna başvurur.
İlgili kişi sorar:
“-Ne iş yaparsın?”
Temel:
“-Almanya'da timsah avcılığı yapardım”
Adam şaşırır:
“-Ama Almanya'da timsah yok ki?”
Temel yapıştırır:
-İşte ben de bu yüzden işsiz kaldım ya!”

NEDEN TİMSAH GÖZYAŞLARI?

Timsahlar, avlarını yerken ağızlarını çok açtıklarından gözlerinden sıvı salgılarlarmış. Uzaktan gözyaşı gibi görünen bu sıvının üzüntüyle ilgisi yokmuş. O nedenle, gerçekte üzülmediği halde üzülüyormuş gibi yapanlar için "timsah gözyaşları döküyor" denilir

KAHVE DEPOSU'NUN KATKILARIYLA

Arka Oda olarak sizi sık sık Kahve Deposu'nda ağırlamaya devam edceğiz. Yalnız bunun için bir sorumuz, bir şartımız oluyor tabii ki. Eğer bizim sorduğumuz küçücük bir soruya "biliyoruz tabi" diyorsanız bizi arayın lütfen. Davetiyenizi verelim size de.

Günü en güzel biçimde değerlendirin! Hem ne demişler, bir kahvenin kırk yıl hatırı vardır. Sorumuz fotoğraftaki yeri tanıdınız mı? olacak. Tanıdınızsa adresimiz: [email protected], [email protected]. Tel: 420 04 28 buradan Şevki Yıldırım'ı isteyin. Arayın, yazın, söyleyin. Kendisi kartını bizden alabilir. Çift kişilik kahve ikramımız afiyet olsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Şevki Yıldırım Arşivi
SON YAZILAR