Şevki Yıldırım

Şevki Yıldırım

Meydan okuyan koç

CHP Samsun Milletvekili Haluk Koç, Fransa'da Avrupa Konseyi Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, "Avrupa Konseyi üyesi olarak Fransa sınırları içerisinde açıkça söylüyorum. 1915 yılında yaşanan acı olaylar soykırım değildir" demiş. Böylelikle yasa çıktığı ilk günden buyana Fransa sınırları içersinde "SOYKIRIM YOKTUR" diyen tek kişi olmuş. İlk Türk olmuş. İşte budur.
Türkiye Cumhuriyet'i Başbakanı Tayyip Erdoğan'ın bile "Paris'e gitmem" dediği, bazı muhalefet sözcülerinin de net konuşamadıkları ortamda Samsun'un Haluk Koç'u hapis cezası verileceği iddialarına rağmen SOYKIRIMI REDDEREK İşte konuşma böyle olur dedirtmiştir. Kutluyoruz. Biliyorsunuz değil mi Haluk Koç Samsun'un milletvekilidir.

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi'nin (AKPM) CHP'li üyesi Haluk Koç, "Tarihte yaşanmış acı olayların bir yasa tasarısıyla tartışılmasını dahi yasaklamak Avrupa Komisyonu İnsan Hakları Sözleşmesinin 10. maddesine aykırıdır" diye de konuşmuş. Koç, 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarının reddedilmesini suç sayan yasa teklifinin Fransa Senatosunda kabul edilmesinden sonra AKPM genel kurulunda yaptığı konuşmada, AKPM parlamenteri olarak bu yasadaki cezalandırmaya ilişkin noktaları reddettiğini açıkça Fransa topraklarında ifade ettiğini belirterek, "Ancak oturumu yöneten Fransız başkan 'bunu daha sonra tartışırız' Fransa'da uluslararası mahkemeler tarafından tanınan ve soykırım tanımına giren Holokost gibi, Yahudi soykırımı gibi konular ancak cezalandırılabilirken, AB çerçeve anlaşması bunu öngörürken, tüm bunlar unutuluyor. Fransa'ya her gelişimizde bunu parlamenter olarak tartışma hakkımızı bu yasaya rağmen yapacağımızı ifade ettim. Türk delegasyonu adına ben yaptım. Doğrudan kaçılmaz. Yanlışa son verilir. Biz AKPM'deki mücadelemize her platformda devam edeceğiz" dedi.

ÇOCUKLARIN HAKLARI

Belediye Kanunu 76'ıncı maddesinde Kent Konseyi, kent yaşamında; kent vizyonunu ve hemşerilik bilincinin geliştirilmesi, kentin hak ve hukukunun korunması, sürdürülebilir kalkınma, çevreye duyarlılık, sosoyal yardımlaşma ve dayanişma,saydamlık,hesap sorma ve hesap verme, katılım ve yerinden yönetim ilkelerini hayata geçirmeye çalışır. Belediyeler de bunların yürütülmesi konusunda yardım ve destek sağlar diyor. Ben Samsun'da bildiğim Kent Konseyleri içinde Canik Kent Konseyi'nin etkin çalıştığı kanaatini taşıyorum. Bu kanaatime de Kent Konseyi Genel Sekreteri Reşat Kılınçarslan gibi işine sıkı sıkıya sarılan, deliler gibi çalışmayı seven biri var. Hemen hergün Canik Kent Konseyinin herhangi bir etkinliğini gazetelerde okuyor, Tv'lerde izliyorsak bu Başkan Osman Genç'in  seçtiği Reşat Kılınçarslan sayesinde oluyordur kuşkusuz.  Geçenlerde  Kent Konseyi Çocuk Meclisi ve Liseli Gençlik Meclisine "Çocuk Hakları" ile ilgili bilgi vermiş mesela. Çocuk Hakları Sözleşmesi çerçevesinde 18 yaşına kadar olan tüm bireylerin çocuk sayıldığından söz ederek Çocuk Hakları Sözleşmesini Türkiye' nin de imzaladığını vurgulanmış. Çocuk çalıştırmanın, çocuğa şiddet uygulamanın ve çocuk istismarının suç olduğu belirtilmiş. Gençler ve çocuklar ise  yapılan bu toplantıda; okul bahçelerine park eden araçlar nedeniyle oyun alanlarının kısıtlandığını, yürüme ve oyun alanlarının  park etmiş araçlar nedeniyle daraltıldığını ve hatta top oynarken dahi öğretmenlerinin  arabalarına top gelmemesi için oyun oynayamadıklarını, bu durumu  idare ile paylaştıklarında elde edilen gelirlerin tebeşir, kâğıt ve diğer giderlerde kullandığının söylendiğini, oyun alanlarını geri istediklerini, okul kantinlerinin yeteri kadar denetlenmediği, dolayısı ile o konunun da tüketici hakları açısından dikkate alınmasını istemişler. Şimdilik söyleyeceklerim bu kadardır. Teşekkürler Reşat Kılınçarslan. Teşekkürler Canik Belediyesi.

EN İYİ FOTOĞRAF

Çağdaş Gazeteciler Derneği, her yıl olduğu gibi bu yıl da  yılın başarılı gazetecilerini seçti. İzzet Kezer fotoğraf ödülünü ise Sabah gazetesinden Ali Ekeyılmaz'ın "MEHMET METİNER'DEN ÖZÜR TURU" isimli fotoğrafı aldı.

ÇGD'nin bu seçimi, fotoğrafa konu olan AKP Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner'i kelimenin tam anlamıyla çileden çıkartmış. Metiner, ÇGD'nin yalanladığı bir fotoğrafa ödül vermesinin saygısızlık olduğunu ileri sürmüş.

ÇGD, "ÇGD ödül alacak isimleri belirlerken, fotoğrafa veya habere konu kişinin yaptığı siyasi kariyer manevralarını değil kendi ilkelerini esas almaktadır. Bu ilkeleri ve ödül verirken esas aldığımız kriterleri Metiner'le tartışmanın, gerek Metiner'in içinde bulunduğu ruh hali ve algılama düzeyi gerekse de muhataplık düzeyi bakımından yararlı olmayacağını düşünüyoruz." demiş

BENDENSİNİZ!!!

ATAKUM REZİDANS  farklı konseptiyle Samsun'a yeni bir yaşam alanı sunmaya başladı. Açık - kapalı havuz, çocuk oyun alanları, eğlenceli ve keyifli sport's cafe, lezzetiyle ve kalitesiyle Samsun'a yeni bir tat getiren Pizza Tomato, oldukça zengin bir menüye de sahip. pizza tomato, 22 çeşit makarna, 22 çeşit pizza ve 4 farklı tatlı çeşidinin yanı sıra salata ve sıcak soğuk içecek ile herkesin damak tadına hitap ediyor. Özellikle 22 çeşik pizzası ile dikkat çeken pizza tamato'nun lezzeti ise 2 şampiyonluk madalyası alan lezzet ustası Gökhan Demirtaş'ın hünerli ellerinde geliyor. Tokatlıoğlu İnşaat'ın Samsunlular için tam bir yaşam alanına dönüştürdüğü ATAKUM REZİDANS, pizza tamato Kadın Günleri'ni de başlattı. Bayanlara, altın günleri için bir seçenek sunan pizza tomato, özel toplantılar ve doğum günü partileri için de ideal bir mekan olarak göze çarpıyor. Halka açık olarak düşünülen bu hizmet, ulaşım sorununu ortadan kaldıran ücretsiz servis imkanı ile desteklenmiş. Kısacası Tokatlıoğlu İnşaat, ATAKUM REZİDANS'ta oluşturduğu yaşam alanını değerli ile konukları paylaşabilmek için herşeyi en ince ayrıntısına kadar düşünmüş. Size ise bu hizmetin keyfini sürmek kalıyor. Yani kısacası Pizza Tomato lezzet durağınız. Pizza ustası Gökhan Bey'e selamımı söyleyin bugün, bendensiniz! Evet evet ayağınız alışsın. Eşiniz dostunuza tavsiye edin. Fatura ağır değil göreceksiniz. En baba pizza 6 lira. Çok mu yaaa...

GOOOLLL!!!

Metin Burma, esnafların kendileri ile ilgili sorunları yerinde görüp incelerken, bir ara evinin önünde tek başına topla oynadığını gördüğü Yunus Emre isimli bir çocuk ile bir süre top oynadı. Halkçı başkan  Metin Burma, kaleye geçen Yunus Emre'yi şut yağmuruna tuttu. Yunus Emre de kendisiyle top oynayan Metin Burma'ya teşekkür ederken, bu anı anılarının en güzel köşesine yerleştireceğini söyledi. Metin Burma Yunus Emre'ye gol attı mı bilmiyoruz, ama partisinin ilçe başkanlığı seçimleri için gol hazırlığı yaptığını söyleyebiliriz!

DEMİŞ Kİ..

Gazeteci arkadaşımız Avni Demir, bir süredir Antalya'dan gazetesindeki köşeyi idare ediyor. Dün "Antalya'daki hızlı gelişmeyi görünce; Samsun'un ne denli geride kaldığını anlamakta zorlanmıyorsunuz. Aramızdaki en önemli fark. Antalya hizmet alıyor, Antalyalılar yetersiz buluyor. Tepki de gösteriyor. Ya bizde? Hizmet alamıyoruz ama akıl almaz bir biçimde hizmet alıyormuşuz gibi avutuluyoruz. Övünüp, duruyoruz. Dün sabah uyandığımda Hürriyet Akdeniz ilavesini okumak için aldığımda manşet 'Bizimkilerin karnesi zayıf' idi. Antalyalı siyasetçiler çağın gerisinde kalmakla suçlanıyordu.Gelişmişliğe siyasilerin ayak uyduramadığından yakınılıyordu.Var olan potansiyelin yeterince değerlendirilemediği öne sürülüyordu.Antalya'nın hak ettiği hizmetlerden yoksun bırakıldığına dikkat çekiliyordu. Kısacası Antalyalı beklentilerden uzak bırakıldıkları gerekçesiyle tepki gösteriyordu. Haberi okurken, ister istemez gülümsedim. Samsun Büyükşehir Belediyesi gözlerimin önüne geldi.Yusuf Ziya Yılmaz'ın bilboardlarla bizi nasıl avuttuğu bir sinema şeridi gibi gözlerimin önünden geçti. Aynı durum eğer Antalya'da olmuş olsaydı, Yusuf Ziya Yılmaz'ın nelerle karşılaşacağını tahmin etmek bile zor. Antalya'da belediye yapılacakları bilboardlarda gösteremez. Ancak yapılanları gösterebilir. Yine de eleştiri alır.Bir gerçeği burada dile getirmekte yarar görüyorum. Biz sürekli eleştiride bulunurken, bizi suçlayanların bulunduğunu da görüyoruz. Bizlerin kimse ile bir alıp-veremeyeceğimiz olamaz." diye yazmış. Belki gözünüzden kaçmış olabilir diye biz de syaflarımıza aldık.

ÖĞRENCİNİN ŞİKAYET HATTI

Öğrenciler, Milli Eğitim Bakanlığı'nın hizmete sokacağı "Alo 147" numaralı telefon hattıyla sorunlarını yetkililere aktarabilecekmiş. Sabah gazetesinin haberine göre; "MEB İletişim Merkezi-Alo 147" hattını arayacak öğrenciler, okullardaki taciz ve şiddet olayları, SBS, sınav ve eğitim sistemine kadar pek çok sorunu yetkililere iletebilecek. 1 Mart'ta uygulamaya açılacak hatta iletilen soru, sorun, ihbar ve şikayetlere 3 gün içinde yanıt verilecekmiş.
Çağrı Merkezi'nin merkezi ise Van- Erciş'e kurulacak. Ayrıca her ilde bir vatandaş temsilci kadrosu oluşturulacak. Temsilciler, çağrı merkezine bağlı çalışacakmış. Öğretmenden öğrenciye, yöneticiden veliye, eğitim alanında sorun yaşayan herkes derdini artık vatandaş temsilcileri aracılığıyla çözecekmiş. Dayakçı öğretmenleri Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'e şikâyete hazırlanan öğrencilerden, kantinler ve servis şoförlerinin de nasibini alması bekleniyormuş. Siz ne diyorsunuz? Öğrenciler bakana neyi, kimleri niye şikayet eder?

DÜŞÜNÜR TRABZONLU

Trabzonlu düşünür demiş ki:'Eğer Trabzonlu birinin dikine gidiysan, ya yağli yedın dilin gayayı, ya da mermiden hızli goşaysin.'

GÜZEL SÖZ

Aptallara göre insanlar; Irk, cinsiyet, milliyet, yaş, statü, renk, din ve dil başta olmak üzere 8'den fazla kategoriye ayrılırlar. Halbuki olay bu kadar komplike değildir. İnsanlar sadece 2'ye ayrılırlar: İyi insanlar ve kötü insanlar...
(Albert Einstein)
   

SÜPERMEN

Kadın eve geç gelen kocasını sorgulamaya başlar: “-Söyle bakalım Süpermen neler yaptın bu akşam?”
“-Valla karıcığım, patronla beraber müşterileri yemeğe çıkardık”
-“Eee..sonra ne yaptınız Süpermen?”
Adam terleme başlamış.
“-Oradan da striptize gittik. Ben sadece seyrettim”
Kadın açık yakalamış gibi:
“-Yani sen bir şey yapmadın ha?”
“-Ben hiçbir şey yapmadım, ama sen niye bana Süpermen diyorsun?”
Kadın:
“-Valla donunu pantolununun üstüne giyen bir seni bir de Süpermen'i gördüm”

GÜZEL VE APTAL

Adam karısına sorar: “-Aynı zamanda nasıl bu kadar aptal ve bu kadar güzel
olabildiğini anlamıyorum”
Karısı yanıtlar: “-Allah beni sen çekici bul diye çok güzel yarattı.
 Ben seni çekici bulayım diye de aptal yarattı.”

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Şevki Yıldırım Arşivi
SON YAZILAR