Memleket bilinçi ve şuuru içerisinde olalım...

Merhaba sevgili dostlar,

Hayırlı bir hafta geçirmeniz dileklerimle her şey gönlünüzce olsun.

Cumartesi günü Samsun Havzalılar Derneğinin istişare toplantısı yapıldı.Toplantıya katılan arkadaşlarımız iyi niyetlerini ortaya koyarak görüş ve düşüncelerini dile getirerek fikirlerini beyan ettiler.Her şey birlik ve beraberlik için.Havzalılık bilinç ve şuuru içerisinde olmamız gerekiyor.

Bundan 20/30 yıl öncesini hatırlıyorum,Havza dışına çıktığımda nerelisiniz diye soranlara Samsun'luyum diyordum.Havza'yı tanımazlar bilmezler düşüncesi ile gerçektende neresinden diye sorulup Havzalıyım dediğimde orasıda neresi Samsunun ne tarafında gibi sorularla karşılaşıyordum.Ama bugün Türkiye'nin neresinde olursanız olun Havzalıyım dediğinizde artık insanlarımızın kafasında bir Havza bilgisi oluşmuş vaziyette.Kimileri Kaplıcalarımızdan ,Kimileri Ulu Önder Mustafa Kemal Paşanın 18 Gün kalıp Milli Mücadelenin İlklerinin yaşandığından,Kimi Kurt Köprüden,Kimi Böbrek taşlarına birebir gelen Musucuk Suyundan,Kimileri Kaz Tirit'inden,Kimileri Başbakanımızdan ödül alan Akıllı Park'tan hatırlıyor Havza'yı.Artık Havzalılarında Havzayı hatırlayıp,Havzalılık Bilinç ve Şuuru içerisinde asgari müştereklerde birleşerek ben ne yapabilirim noktasına gelmelidir.

Bugün Samsun'da yaklaşık 30 Bin civarında Havzalı hemşerimiz yaşamaktadır.Bu rakamın sadece 20 bine yakını Atakum'dadır.Bir çoğu diğerinden habersiz nerede ne iş yapar kimdir bilmez.

Elimizde var olanların kıymetini ancak kaybettikten sonra anlarız.Havza'da iken birbirimize selam vermediğimiz tanımadığımız insanları Samsun'da görünce uzaktan bir merhaba veya nasılsınız diye hal hatır sorarız.Neden diye düşündünüz mü?Zira Havzanın dışındasınız ve yani kayıplardasınız ve Bir Havzalıyı gördünüz size yabancı olan bir yerde.Havza'dan çıkıp İstanbul'a veya farklı yerlere gittiğiniz de bırakın bir Havza'lıyı gözleriniz Samsunluyu arar ve bulduğunuzda gördüğünüzde hemen sohbete başlarsınız.Neden Samsun'dan uzaktasınız ve Samsunu kaybettiniz.Hele birde yurt dışına çıktıysanız işte o zaman Havza'lının,Samsun'lunun ve Türk'ün kıymetini daha iyi anlarsınız.İçinizde özlem ateşi yanar durur.Havza'ya,Samsun'a ve Türkiye'ye bir gidebilsem diyerek.

Farkında olmadan açığa çıkarmadan gizliden gizliye severiz memleketimizi ve insanlarımızı ama dediğim gibi farkında olmadan nasıl olduğunu anlamadan.Artık bu farkında olmadığımız sevgimizi ortaya çıkartma ve yürekten Ben İnsanları Seviyorum,Ben Havza'mı ve Havza'lıları,Ben Samsun ve Samsun'luları seviyorum diyebilme zamanı.

Havza'lı hemşerilerimizin birbirlerinden bir selamı esirgememeleri,karşılaştıklarında yüzlerinde bir parça tebessümle hal hatır sormaları inanın o kadar şeyleri değiştirecek ki.Ve herkesin Havza ile ilgili mutlaka güzel anıları ve yaşadıkları vardır.Havza'lı olan herkes bir şekilde Havza'ya sevdalıdır.Ama bunun farkında değildir.Zira Havza'da yaşamıştır en güzel günlerini,Havza'da gezdiği zamanlarda mutlaka ama mutlaka Havza'nın herhangi bir tarafının güzelliği,ismi veya başka bir şeyi hafızasında kalmıştır.Zaman zaman bunu hissedersiniz kendi iç dünyanızda.

Samsun'da ve Türkiye'nin değişik yerlerinde Resmi Kurumlarda çalışan,Ticaretle uğraşan bir çok hemşerimiz vardır.Ve hepsinin özleminde Havza vardır.Bu özlemlerimizi artık saklamayalım. Havza'dan çıktıktan sonra Hatıralarınız olduğu, çocukluğunuzun gençliğiniz geçtiği sokaklarda hala sizleri görmek isteyenlerin olduğunu hiçbir zaman unutmayın.

Gurbetteki derneklerimiz birleştirici,kaynaştırıcı ve buluşturucu olma noktasında ellerinden geleni yapmalıdırlar.Ve bizler derneklerimize Memleketlilik bilinç ve şuuru içerisinde sahip çıkmalıyız.Ayrıştırıcı değil bütünleyici,dağıtan değil toplayan,saygısız değil sevgi ve hoşgörülü olmalıyız.

Samsun'da dernek çalışmaları içerisinde karınca kararınca bir şeyler yapmaya çalışan ve bugünlere kadar derneğimizi getiren Yahya Bozkurt ve ona destek veren hemşerilerimize teşekkür ediyorum.

Samsun'da ki Havzalıların bir çatı altında toplanıp birlik ve beraberliklerini sergilemeleri her şeyin çok daha iyi olacağını gösterecektir.

Samsun'daki diğer İlçelerimizin dernekleri ile irtibatı kesmeden hoşgörü, Samsunluluk bilinç ve şuuru içerisinde hep birlikte olmalıyız. Güçlü ve halkıyla bütünleşmiş Samsunluluk bilinç ve şuuru oluşmuş bir Samsun'un önünde hiç kimse duramaz. Biz bir bütünüz Samsun'da.Alaçamlı, Bafralı,Çarşambalı,Termeli,Kavaklı,Ladikli,Havzalı,Vezirköprülü,Atakumlu,Canikli,İlk Adımlı Biz bir Bütünüz.Biz Samsunluyuz..İlçemize İlimize biz sahip çıkmazsak kim sahip çıkacak.Önce İlçelerimiz kendi hemşerileri arasında sonra diğer ilçeler arasında birlik ve beraberliğini oluşturarak Güçlü Samsun'un önünü yolunu açmalıdırlar.

Saygı ve Sevgilerimle..

ALLAH(C.C) YAR VE YARDIMCINIZ OLSUN..


Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi
SON YAZILAR