Magnezyum İçeren Besinler Nelerdir?

En iyi magnezyum kaynaklarını öğrenmek için okumaya devam edin.
Vücutta yüksek miktarda bulunan bir mineral olan magnezyum, birçok gıdada doğal olarak bulunur. Aynı zamanda gıda ürünlerine eklenir, besin takviyesi ve bazı ilaçlar yoluyla da vücuda alınabilir.  Magnezyum, kan şekeri kontrolü, kas ve sinir fonksiyonu, protein sentezi ve kan basıncı regülasyonu gibi vücuttaki çeşitli çeşitli fizyolojik aktiviteleri etkileyen vücuttaki yaklaşık 300 enzim sisteminde bir kofaktördür. Magnezyum, enerji sentezi, oksidatif fosforilasyon ve glikolizin gerçekleşmesi için gerekli bir mineraldir.
DNA, RNA ve antioksidan glutatyon üretimi için önemlidir ve kemiğin yapısal gelişimine katkıda bulunur. Magnezyum aynı zamanda kalsiyum ve potasyum iyonlarının hücre zarları  aktiboyuncaf taşınmasına da katkıda bulunabilir. Bu durum sinir uyarısının iletimi, kas kasılması ve normal kalp ritmi için önemli bir süreçtir.
Vücuttaki yüzlerce kimyasal reaksiyonda yer alan magnezyum, sağlığı korumaya yardımcı olur, ancak çoğu birey 400 mg referans günlük alım miktarına (RDI) ulaşamamaktadır. Magnezyum içeriği yüksek besinler tüketmek günlük magnezyum ihtiyacının kolay şekilde karşılanmasını sağlar. Bu besinler ise: Bitter Çikolata, Muz, Yulaf, Enginar, Taze fasulye, Avokado, Hindistan cevizi, Brokoli, Barbunya, Pazı,  Ayçekirdeği, Somon, Uskumru, Nohut, Mercimek, Karides, Yoğurt, Süt ve Susam olacak şekilde çeşitlere ayrılır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Tuğba Tonya Arşivi
SON YAZILAR