MADEM YASAL BİZDE KOYALIM

Geçtiğimiz ay manşetten verdiğimiz "Yasal mı?" başlıklı haberimizle ilgili oldukça ilginç gelişmeler yaşanıyor. Organize Sanayi Bölgesi'ndeki Liman girişinde bulunan Köktaşlar Nakliyat'a ait vinçle ilgili gazetemize cevap göndererek buraya vinç koymanın yasal olduğunu, her şeyi yasalara uygun olarak yaptığını iddia eden Fuat Köktaş'a yanıt geldi. Kota Taşımacılık Ltd. Şti Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Odabaş, "Madem buraya vinç koyulabiliyor. Biz de koyalım" dedi

Denge Gazetesi olarak yürüttüğümüz Pazar Sohbeti bölümünde bu hafta Kota Taşımacılık Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Odabaş'ı konuk ediyoruz. Samsun'un gündemine bomba gibi düşen Köktaşlar Nakliyat'ın Organize Sanayi Bölgesi'ndeki Liman girişine koyduğu vinçle ilgili sorularımızı yanıtlayan ve çarpıcı açıklamalarda bulunan Odabaş, hem Devlet Demir Yolları yetkililerine hem de Köktaşlar Nakliyat'a ateş püskürdü. Fuat Köktaş'a, tokat gibi cevap veren Odabaş, "Madem buraya vinç koyulabiliyor biz de koyalım" ifadelerini kullandı.

Ben oraya gittim. Vinç koymak istiyorum dedim. Verilen yanıt ise 'Sen siyaset yaptın mı hiç?' oldu. Devletin yetkilileri çifte standart yapıyor

Denge: Yapılan bu hareket ihale yasasına uygun mu?

Odabaş: 2006 yılında Adoçim firması Samsun'a yapmış olduğu çimento tesisleri boşaltım işlemi ile ilgili Devlet Demir Yoları'ndan vinç talebinde bulunmuş. Ancak Devlet Demir Yoları "Bizim boşaltacak vincimiz yok" deyince olaya çözüm bulabilmek için, 4734 sayılı yasayı devreye sokarak özelleştirme yapması gerekirken, yasalar hiçe sayılarak kimsenin haberi olmadan özelleştirme kararı alan Devlet Demir Yolları, Köktaşlar Nakliyat Ltd. Şti.'ye vinç kurdurmuştur. Yapılan ihale yasasına uygun değil. Kimsenin haberi olmadan böyle bir ihale yapılması akıl karı değil. Bu ihalenin ardında gizlenmek istenenler var sanırım. Özünde bir mantıksal komedi veya daha doğrusu, hukuk faciasıdır.

Denge: Hakkıyla iş yapanlara haksızlık yapılıyor mu?

Odabaş: Evet. Devlet Demir Yolları yetkilileri bu vinci neden sadece Köktaşlar Nakliyat Ltd. Şti.'ye kurduruyor? Hakkıyla iş yapanlara haksızlık yapılıyor. Ben de boşaltım işleri için vinç koysam oraya bana da müsaade ederler miydi? Tabi ki mümkün değil. Çünkü ben oraya gittim. Vinç koymak istiyorum dedim. Verilen yanıt ise 'Sen siyaset yaptın mı hiç?' oldu. Devletin yetkilileri çifte standart yapıyor. Siyaset yapmadık, il başkanlığı yapmadık diye bizim hakkımız gasp ediliyor. Ne güzel memleket. Köktaşlar Nakliyat'a ayrıcalık, bize ise haksızlık. Yasal olmayan iş için illa siyaset mi yapmak lazım? Siyasetçi olursan her kapı yasal olmasa bile açılıyor. Neden kimse buna ses çıkarmıyor? Biz siyasetçilerin dürüst insanlardan oluştuğunu bilirdik. Ama işin gerçek yüzü öyle değilmiş.

Denge: Kamu malı birilerine peşkeş mi çekiliyor?

Odabaş: Yasalar hiçe sayılıyor. Devlet Demir Yolları yetkilileri danışıklı dövüş yaparak kamuya ait bir yeri Köktaşlar'a peşkeş çekiyor. Bizde uluslararası taşımacılık yapan hatta hakkımızla ekmeğimizi kazanan bir firmayız. Bizim yapılan bu ihaleden neden haberimiz yok? Tabii ihale yapılmışsa! Köktaşlar o yeri kiralıyor. Belki biz onların verdiği kira bedelinden daha fazla ödeyeceğiz. Devletin yetkilileri devleti zarara uğratıyor. Böyle bir iş olabilir mi? Neresi yasal bunun? Nerede devletin yetkilileri? Her isteyene veriyorlar kamu malını. Bu peşkeşe birileri dur desin artık.

Denge: Danışıklı dövüş mü var?

Odabaş: Burası hangi yetkiye dayanılarak Köktaşlar'a verildi? Ayrıcalığı ne bu şirketin? Madem kiralanıyor, bir nevi özelleştirme yapılıyor, ihale neden yapılmıyor? İhale yapılmışsa bizim firma olarak haberimiz neden yok? Siyaset yapmadı diye hakkıyla iş yapanlar mağdur mu olacak? Devletin yetkilileri danışıklı dövüş yapıyor. Siyasi gücün varsa her şey yasal. Biz iş yapmayalım mı? Haksız rekabet yaparak hakkıyla ekmeğini kazanan bizleri de mağdur ediyorlar. Biri de çıkıp kardeşim durun siz ne yapıyorsunuz demiyor. Haksızlıklara göz yumuyor millet. Ama ben susmuyorum. Biz ekmeğimizi alın terimizle kazanıyoruz. Birilerinin siyasi gücü varsa bizim de Allah'ımız var.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Pazar Sohbeti Arşivi
SON YAZILAR