Küre'sel' olduk !

Kuraklık başladı! İnsanlarınsa umurunda değil bu facia!
Turistleri de kuraklıktan dolayı kaçırmaktayız! Malum, tatil kentlerinde
havuzların ve denizlerin suyu kısıtlanıp kesilmekte durmaksızın. Turistlerin
memleketimizden uzaklaşması ekonomik düzenimizi etkiler hale geldi.
Gelirimiz/kazancımız tükenerek sıfırın altına düştü!
Küresel ısınma dünya'yı her açıdan yakalayarak çırılçıplak bırakmaya başlamıştır.
Karabasan gibi! Dev bir sorunla karşı karşıya geldik yani! Aynı zamanda sayısız manzaralı mekanın, bölgelerin kapatılmasına sebek olarak ekonomiyi yerle bir ederek etkilemeye devam etmektedir.Gerek Türkiye, gerek herhangi bir ülkeden bahsediyorum burada. Dünya etkileniyor, etkilenmekte! Küresel ısınma bir de vatandaşı vatandaşına "şimdiden" düşman etmiş durumdadır!

Olayın aslı/örneği şu:
Kendi memleketimize bakacak olursak Pamukkale'yi örnek vereyim.
- Pamukkale'deki oteller travertenlerin suyunu çektiği için uzun süre travertenler kararmış olarak turizme hizmet(!) vermişlerdi!
Bir de su davası:
- İçme suyuyla içilmez suyun yerini değiştirip çocuklar zehirlenerek yataklara düşmüştü!

Bu kimin umurunda? Ekonomiyi ve düzeni doğru yöne sağlamak isterken yine ekonomiyi ve düzeni bataklığa sürüklüyorlar. Küresel ısınma sadece doğayı, ağaçları, çiçekleri ve denizleri etkileyen bir teklike değil! Su'dan tasarruf edebilmek için kavgalar, dolandırıcılık ve hırsızlık başlamış vaziyettedir!
Ama dedik ya; bu kimin umurunda!
Kişi geleceği düşünmeden umursamaz bir şekilde "Aman! Ben o zamana kadar yaşamam, görmem o günleri" deyip arkada kalacak olanı teklikede, mücadelede yalnız bırakma düşüncesinde! Kişi doğru ve dürüst bir çözüm aramak yerine "çalıp çırpma"  olayına başvurmuş vaziyette!
Bir de aylardır burnumuzun direğini sızlatan toplanmamış çöp ve atıklar bulunuyor her bir yanımızda. Bu koku havayı etkiliyor! YAPMAYIN! Ev hanımı balkondan sarkarak çarşafı silkeliyor. Çiçeklere, çimene ve öpülesi toprağa doğru yapıyor bunu! Evi temiz olacak diye herkese ait olan sokakları, caddeleri, havayı ve suyu kirleten "kişiye" ev hanımı demem ben! Toplumu yanlış yönlendirip hatalı eğitenler bir düşünsün, bulsun çözümü bakalım!
Ama kuraklığa, açlığa zaman olarak az var!

Saatinizi ona göre ayarlayın!

Barış ve Sevgi Dileklerimle...

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi
SON YAZILAR