Uzağı Yakın Yapmak

Türkiye neden önemli bir ülkedir biliyor musunuz? Bizim memlekette vicdani ve ahlaki değerlere önem verildiği için. Bir de insanların özlerini ellerinden almadığımız için.
Düzenlenen türkçe olimpiyatlarından haberiniz vardır. Orada Koreli, Japon, Afrikalı kardeşlerimiz türkçe konuşarak bizi bizden iyi anlatıyor. Oysa tarihe baktığımızda bu gençlerin ataları birbirini kesmip durmuştu. Ama güzel Türkiyemizde o ataların çocukları el ele yürüyebiliyor.
Din, dil hepsi çok önemli de olsa, bizim memleketimizde kardeşlik (buaralar biraz geride kalmışsada) ön plandadır. Şimdi sizde merak ediyorsunuzdur nereden nereye geleceğimi. Şimdi bizi bizden iyi anlatanlar var diyorum ya, mevzu o.

Dün yerel gazetelerin birinde bir haber dikkatimi çekti. Ünlü pop şarkıcısı Sarah Connor, Afganistan'da görev yapan Alman askerlere moral vermek için konser vermek istiyormuş. Bazı ülkenin sanatçıları/şarkıcıları, destekledikleri ülkelerin askerlerine "yanınızdayım" ifadesini götürüyor konserlerini vermekle birlikte.
Nedense bizim ülkemizin sanatçıları bu gibi girişimlerde bulunmuyor. Bulunsa da bize anlatılmıyor. O da doğru ya, bizde sadece kötü haberin dedikodusu yapılır, güzel haber bize hak değildir(!). Hani o "sizi anlıyorum" ifadesini askerlere yansıtmak sevap olurdu diyorum. Bizimkiler parasız işe koşmazlar. Hayır konserlerini verenlerin çoğu da zaten hayatta değil artık.
İşte bizi bizden iyi anlayıp tanıyan insanlar, bize gelip bizi gördükleri ve gözlemledikleri için öyleler. Bizler kimi tanıyoruz? Dünyada o kadar kan emici düzenbazlar dolaşırken sanatçımız bile o güzel dediği sesi saklıyor. Bizimkiler tanımadan etmeden, gidip görmeden bildiklerini eksiklerle söylüyorlar. Aslında moralin tam sırası şimdi. Gidin kardeş ülkelerimize, duyurun seslerinizi... "Gördüm" demekten başka güzel bir referans olabilir mi?

Yani konser vermek sadece Bodrum'da, İstanbul'da olmuyor. Buaralar çok büyük görünmek lazım doğruluklarla. Şimdi o ünlü pop sanatçıcı Sarah Connor türk medyasına haber oldu. Biz istemezmiyiz bir türk sanatçısının haberi bir başka ülkenin ana haber bültenine "türk sanatçısı şunu bunu destekledi" şeklinde güzel bir konu olsa?
Yoksa hep başkaları bizi bizden iyi anlayıp tanıyacak. Bizlerde başkalarını başkalarından iyi tanımak durumdayız. Yani diğerlerindeki gibi, uzağı yakın yapmak gerekiyor.

Barış ve Sevgi dileklerimle,


 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi
SON YAZILAR