Şevki Yıldırım

Şevki Yıldırım

Konseyiniz Var mı?

Sosyal yaşamın sürdürülebilirliği, kent vizyonunun ve hemşehricilik bilincinin oluşturulması için belediyeler tarafından kurulması yasal bir gereklilik olan kent konseylerinin Türkiye'de 3 bin belediyeden sadece 68'inde kurulduğu belirlendi. Bunlardan 5'i de Samsun'da bulunuyormuş iyi mi? Vallahi kutlamak lazım Samsunumuzu. Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr.Akif Çukurçayır,  TÜBİTAK destekli, Selçuk, Atatürk ve Sakarya üniversitelerinden oluşan akademisyenlerle kent konseyleri üzerinden bir araştırma yaptıklarını söylemiş. Prof.Dr.Akif Çukurçayır,"Özellikle Büyükşehir belediyeleri bu mekanizmalardan pek hoşlanmamakta" demiş. Bu da şaşırtıcı gelmedi mi size de?


Samsun'da bildiğimiz Atakum, İlkadım, Canik, Yakakent ve Tekkeköy belediyeleri kent konseyi oluşturmuş. 5 belediye var toplamda 3'ü CHP'li. İlkadım ve Canik dışında. Canik'te Kent Konseyi Genel Sekreteri Reşat Kılınçarslan gibi güçlü bir isim var. çok deneyimli, çalışkan. Arzulu ve de bilgili. Çekip çeviriyor Canik'i. Atakum Kent Konseyi Başkanı Dr. Murat Erkan durmadan çalışıyor bir şeyler üretebilmek için.
Atakum Kent Konseyi Başkanı Dr. Murat Erkan  "Sahilimizi geri istiyoruz kampanyalarımız ile sahilde sorumluluğu bulunan başta eski Valimiz Hasan Basri Güzeloğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Yılmaz olmak üzere yetkilileri harekete geçirmiştik. Başlangıç yapılmış ve bir iki işgalci işyeri yıkılmıştı, ancak devamı getirilmedi. Aradan aylar geçmesine karşın sorunun köklü çözümü için gereken adımların atılmadığını ve sahildeki işgalin sona erdirilerek gerekli düzenlemelerin yapılması konusunda başka bir ilerleme kaydedildiğini göremiyoruz. Buna dikkat çekmek ve çalışmaların bir an önce başlatılması amacı ile sizi ziyaret ediyoruz. Daha sonra Sayın Valimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız, Kaymakamımız, Milli Emlak Müdürümüz başta olmak üzere bu konu ile ilgili ve yetkili kim varsa ziyaret etmek istiyoruz." demişti geçen yıl Aralık ayında. Konu hangi aşamaya geldi merak ediyoruz.

Günün Fotoğrafı

SATIYORUUUUZZZ!

"Bayram  tatillerinden  önceki   günler,  temel  değişimlerle  ilgili  hukuki  metinlerin  Resmi  gazetede  yayınlanarak,  yürürlüğe  girdiği günler  olarak  belirginleşiyor.  Bayramın  bu  temel  değişikliklere olan  karşı  duruşu  hafiflettiği,  sesini  kıstığı  mantığı  üzerinden  bu  işliyor.

Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarının teşkilat ve görevleri hakkında kanun hükmünde kararname 2 Kasım 2001'de Resmi  Gazete'de  yayınlandı.

Cumhuriyet  Tarihinin en  önemli  teşkilat yapısı  değişikliği ve Özelleştirmesi  gerçekleşecek  bu  kararname  ile..

2006-2011  yıllarında birinci  basamakta  gerçekleşen  yıkım,    2012 de  hastanelerimizin  özelleştirilmesi  ile  devam  edecek..

Her  ne  kadar  yerel  gündemimize  çok  fazla  girmese de, hastane  ve  çalışma  alanlarımızda  bu  konuda  bilgilendirilmesek te,  yerel  hekim  örgütünün  sessiz  kaldığı  bir  dönemde,  halkın  temel  sağlık  hakkının  yok  olduğu,  kamu  hastane  kavramının  bittiği  bir  kaosun  son  kaotik  halkasının  zincire  eklenmesi  olgusudur  yaşadığımız." diyor Dr. Cem Şahan defalarca, defalarca..

BORCUNU ÖDE!!

Gazetedeki arkadaşlarımdan biri, başka gazetenin birinde kurban kestiğini ve derisini, kellesini bacağını nasıl bir yerlere verdiğini sorunu dillendiriyormuşcasına ballandıra ballandıra anlatan baş köşe yazarını okurken celalleniverdi. "Abi borcu olan bir kimse kurban kesebilir mi?" diye bana sordu. "Ne bileyim ben, ulema değilim"  dedim, ama sordum soruşturdum. Aldığım cevap: Önce borcunu ödemesi gerekiyor, şeklindeydi. "Peki bu köşe yazarı, çalıştırdığı kişilere alın terlerinin karşılığı borcunu ödemediyse kul hakkı yemiş olmuyor mu?" diye sordu arkadaşım bu kez de. Valla gerçekten inançlı ise, bilmesi gerekir kul hakkının ne olduğunu. Değilse de, Allah'a havale etmekten başka bir şey kalmadığını söyledim. Anladı siz onu.

Tanıdınız mı
 
EMİR BALIK MARKET KATKILARIYLA

Samsunluyu balık-ekmeğe doyuralım kampanyamız bayramda da tüm hızıyla sürüyor. Şimdi size bir fotoğraf sunacağız. Fotoğraftaki yeri soruyoruz. Onu bilmeniz oluyor tek isteğimiz. Dün sorduğumuz fotoğraftaki Kara Üzüm idi.  Fotoğrafı doğru bilen Barış Karakurtoldu. Emir Balık Market Restoran'da Balık-Ekmek ziyafeti için kartı bizde kendilerini bekliyor. Siz bugünkü Fotoğrafı tanıdıysanız cevaplarınızı Saat 17.00'e kadar bekliyoruz. [email protected] veya [email protected] Tel: 420 04 28 Emir Balıkçılık tel: 435 50 51

GÜZEL SÖZ

'Kader seni güldürmüyorsa, espriyi anlayamadın demektir.. '
George David Roberts

HEDİYE KİTAP!!

Bernard Shaw, uğradığı kitapçı dükkânında, kitapları karıştırırken, kendi kitaplarından birini görür. Fiyatı yeni baskısından düşüktür. Kitabın kapağını açınca, içinde kendi el yazısını görür; "Sevgili dostuma hürmetlerimle. B. Shaw"
Shaw kitabı satın alarak şu cümleyi ekler "Hürmetlerimi tekrarlarım. B. Shaw"
Ve kitabı ilk hediye ettiği kişiye tekrar gönderir.

EFENDİLERRR!!!

Efendiler! Eğer bu millet, bu memleket parçalanacak olursa genel şerefsizliğin enkazı altında şunun bunun şahsi şerefi de parça parça olur. Biz o genel şerefi kurtarabilmek için harekete geçen millete ruhumuzla katıldık. Katılmamıza mani olabilecek şahsi rütbeleri, mevkileri de genel şerefi kurtarmaya yönelik bir gaye uğrunda feda ettik. Bunu anlamayıp da, milleti hala kafalarının keyfine göre idare etmeye kalkışan kuvvetler artık birer beladır. Bela çekmeye de bu milletin artık tahammülü kalmamıştır." Mustafa Kemal Atatürk

Tacan Munar'ın Objektifi

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Şevki Yıldırım Arşivi
SON YAZILAR