Kimin oğlu??

Maçı iki yönlü ele almak lazım. Hakem Kuddusi Müftüoğlu'ndan başlayalım zira maçın yıldızı olmayı hak etti İstanbul performansıyla! Öyle bir penaltı verdi, öyle bir anda kırmızı kartla takımımızı 10 kişi bıraktı ki, puan veya puanlar umudumuzu yerle bir etti. Arena'da aynı penaltıyı Muslera'ya çalar mıydı,mümkün değil. Hatta Samsun'da bile çalamazdı o penaltıyı. Görevini yerine getirdi, kimin oğlu olduğunu gösterdi. Soyadı gibi Müftüoğlu değil de kimlerin oğlu olduğunu çeşitli varyasyonlarla çınlattı Samsunspor taraftarı kulaklarında!
Sahaya dönersek. Gençlerbirliği maçından Murat-Sarp değişikliği ile başladık maça. Takımın uyum, fiziksel yetersizlik ve tecrübesizlik gibi handikaplarını en uçta yaşadığı bir 45 dakikaydı, kötüydük açıkcası. Ancak devreye 0-0 girme şansını, Ahmet Şahin'in geçen hafta yediği goldeki yanlış ayak hatası ile kaybettik. İkinci devreye soyunma odasından erken çıkan takım silkelenmiştir futbolda, konuşacak pek birşey yoktur. Öyle de olmuş sanırım, eldeki oyuncularla formasyon değişikliğine gitti Petkovic. Daha derli toplu,yardımlaşmalı bir Samsunspor vardı sahada. Golü de bulduk Mustafa Sarp ile. Gol atmasına rağmen iyi değildi Sarp, hazır değildi en azından. Fink de öyle silik bir yapısı, savunmaya çok yaslandı belki de taktik icabıdır ki böylese yanlış bir taktik. Savunmadan dönen tüm toplar, rakip takım orta sahası tarafından süpürülüyor bu sayede. Sonrası malum olmayacak şeylerin sonucunda gelişen bir gol ve Kuddusi'nin 3.golü.
Fink ve Sarp'tan bahsettik yukarıda. Diğer oyunculara göz atarsak, Kemal muhteşem oynadı, Baros'u yıldırdı. İki bekimiz Lazar ve Ergün vasattılar, özellikle Lazar ya heyecandan ya da laubalilikten çok basit hatalar yaptı. Orta sahamız savunmaya fazla yaslandı. Mücadele güçlerine ve azimlerine emeklerine eyvallah ama fiziken daha diri olacaklar zamanla. Selim Teber'in sahada 90 dakika nasıl durduğuna akıl sır erdiremedik maçı izleyenler olarak, kenarda ikamesi Dilaver varken. Hele kanatta çok ağır kaldı hem de Hakan Balta varken karşısında. Ekigho ve Bance yalnız kaldılar, çift forvete döndüğümüzde biraz idare ettiler ama Ekigho maç içinde yükseldiği dakikalarda sakatlandı ne yazık ki. Yerine Zenke girdiğinde maçta işler değişmişti ama yine de Zenke ilk 11 için parlayan bir yıldız. Dominguez ise ısrarla yanlış yerde kullanılıyor, sol kanat onun yeri değil kanımca.
İki çift laf da Ahmet Şahin. Geçen hafta yediği gollere olur dedik, hatası yüremizi ağzımıza getirdi efsanevi maçlarını hatırladık sustuk. Yediği ilk gol tecrübesine yakışmadı, formsuz bir dönemden geçiyor bu bir. İkincisi Elmander'e yaptığı pozisyon ilk değil geçen sene en az 4-5 kere daha Bank Asya oyuncularına yaptı o hareketi, takım kaptanı olarak sorumlu davranmalı ve Kuddusi gibilerine meyil vermemeli bu da iki.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Mert ORAL Arşivi
SON YAZILAR