Kazan kaynıyor!

Merhaba sevgili dostlar,

Doğmamış çocuğa don biçmek veya kefen biçmek diye bir deyim vardır halkımızın arasında. Samsunda birilerinin iştahı bu doğmamış ama bir ihtimal doğacak olan bu gürbüz, meyveli, üretken ve kazandıran çocuğa don biçmeye çalışırken diğer taraftan da kefen biçmeye çalışıyorlar.

Siyaset bu her zaman karışık ve anlaşılmaz olmuştur. Ama Mahalli bazda siyasetle uğraşan siyasetçilerin bu kadar karmakarışık ve anlaşılmaz olduğunu görmek bazı değerlerin inançların ortadan kalktığına işaret etmektedir.

Her partide siyaset yapmanın güçlük ve zorluklarından bahsetmiştim ama İktidar Partisinde siyaset yapmak gerçekten büyük bir hüner ve maharet ister. İktidarda olmakta zordur orada ayakta kalmakta zordur.

AKPARTİ'NİN tüzüğünde var olan milletvekilleri ile ilgili olanı şimdilerde AKPARTİ'Lİ olan olmayan herkesin iştahını kabarttı, ve pusuya yatmış kurtlar gibi bekliyorlar.Bu bekleyiş içerisinde de el altından,el üstünden,bel altına,bel üstüne,kavga da yumruk serbest mantığı ile habire ortalığı birbirine katmaktan da geri durmuyorlar.

Parti tüzüğü 3 dönem milletvekilliği yapanların 4 ncü dönem yeniden aday olmasını engelliyor.Bu noktada Samsunumuzun 4 değerli milletvekili yeniden aday olamayacaklar gibi gözüküyor.Tabi o güne kadar tüzük değişirmi değişmez mi bilinmez.Ama bugün görünen bu.

Birileri bu gerçeği görüyor ve gelecekte Samsun'u şekillendirmek adına,Kendilerini veya yandaşlarından birilerini milletvekilliğine taşımak adına resmen AKPARTİ İL TEŞKİLATININ temeline dinamit koymaya çalışıyorlar.Yani doğmamış çocuğa don biçiyorlar..Ve farkında olmadan içerisinde bulundukları oluşumlar,bağlantılar ve uzantılar AKPARTİ'YE zarar veriyor.Belki farkında değiller ama bu döngü içerisindeki kısır çekişmeler sadece il teşkilatına değil Genel Merkeze de zarar vermeye başladı.

AKPARTİ'yi dışarıdan parçalayamayıp bölemeyenler,zayıflatıp güç kaybetmesini sağlayamayanlar metotlarını değiştirerek bunu içeriden denemeye kalkıyorlar.Ve sızma harekatı devam ediyor..İçeriye sızabilmek için her yolu deniyorlar ve ne gariptir ki gerçekten bazı AKPARTİ'LİLERDE bu işe çanak tutuyorlar.Bu gidişle bu cazgırların oyunları gerçekleşecek gibi veya en azından bir bardak suda fırtına kopartıp ortalığı birbirine katıp partilileri birbirlerine düşürmeye çalışıyorlar.Bu noktanın bir adım sonrası ise teşkilatlar içerisinde sen ben kavgaları,küslükler ve kopmalar.

Samsun'da kazan kaynamaya başladı.Bu kazanı kim nasıl kaynatmaya başladı, taşarsa neler olacağını hep birlikte göreceğiz.

Bugün Samsun Milletvekillerimizin hepsi birbirinden değerlidir,karınca kararınca az yada çok,kimilerine göre çok az,kimilerine görede çok fazla performans gösterip Samsun'a destek ve sahip çıktılar.Sayın milletvekillerimizin bir şeyler yapıp yapmadıklarını bir kenara bırakmak istiyorum,zira bu makamlara gelen insanlar mutlaka bir şeyler yapma gayreti hizmet gayreti içerisinde olurlar.

Önümüzdeki genel seçimlerde bazı milletvekillerimiz parti tüzüğü gereği aday olmayacaklardır. Bunu da zaman içerisinde göreceğiz. Samsun'da durum bu iken diğer illerde de durum buradan farklı değil.

Bu yüzden dışarıda birilerinin iştahı felaket derecede kabarıyor.Nasreddin hocanın hesabı bindikleri dala zarar verecek derecede hal,hareket ve davranışların içerisinde bulunuyorlar.Ama bir şeyin farkında değiller AKPARTİ'DE keramet ve son söz Genel Başkan Ve Başbakan Recep Tayyip ERDOĞAN'dadır.Yine çok iyi biliyoruz ki genel merkez ve bizzat Başbakan milletin nabzını,teşkilatların nabzını çok iyi tutuyor.İletişimi teknolojiyi tarafsız bir şekilde analiz edip iyi kullanıyorlar.Bu yüzden son söz Genel Merkezindir.

Kimilerinin gözü İl başkanlığında kimilerinin gözü milletvekilliğinde kimilerinin gözü belediye başkanlıklarında yani kısaca herkes hesap kitap peşinde.Eskilere de şaşıyorum,kendilerini vazgeçilmez zannedip,teşkilatın olmazsa olmazları zannedip her kongrede ortaya çıkıveriyorlar,kenarda durup ağabeylik büyüklük yapacakları yerde onlarda kazanın altına bir parça odun atıyorlar.Ve bu odunları kendilerinden olmayanların poh pohlamaları ile atıyorlar yazık ki ne yazık.

Samsun'daki kongre keşke bir an önce yapılıp tamamlansa..Keşke diyorum zira gün geçtikçe çirkefleşmeler,çamur atmalar,belden aşağı siyaset yapmalar,insanları birbirine kırdırmalar,adam salmalar ve en önemlisi küstürmeler bütün hızıyla devam ediyor.Bu gidişle yarın birbirinin yüzüne bakabilecek insanlar kalmayacak ortada.


Sevgi ve Saygılarımla..

ALLAH(C.C) YAR VE YARDIMCINIZ OLSUN…



Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi
SON YAZILAR