Kasım'ın Güneş’i

Tarih 7 Ekim 2007. Hainliğin kalleşliğin namertliğin pususu sinmiş Şırnak'ın Gabar Dağı'na. Sinmişte hilal sevdalılarını bekliyor. Ve cennetin aslanları gözüküyor. Her biri alnında ana duası, göğsünde vatan sevdasıyla hain namlularının üzerlerine çevrildiklerinden habersiz, kama düzeninde yürüyorlar. Bir çatırtı kopuyor. Yer gök inliyor ve 13 Mehmetçik talim yaparken verdikleri sözlerini yerine getiriyor; "Vatan sana canım feda"

Şehit haberleri dalga dalga tüm Türkiye'yi sarıyor. Yürekler yasta, onbinler sokakta hep birden "Şehitler ölmez vatan bölünmez" diyor. İçlerinde birisi var ki, ismini Peygamber vermiş. Adı Kasım. Soyadı Aksoy. Henüz 21 yaşında ve Urfalı. Halasının kızını sevmiş. 4 yıl önce evlenmişler. 2,5 yaşında Güneş, 1,5 yaşında da Zeliha isimli 2 kızı var.

Kasım'ın şehit düştüğü haberiyle yıkılan Aksoy ailesi, topyekûn şehit töreninde. Binler eşlik ediyor acılı aileye. Kasım'ın 2 kızı da babalarına elveda demek için törene gelmiş. Ancak kızların ayaklarında ayakkabı yok. Güneş'in ayağında sadece yırtık bir çorap, gözlerindeyse acı dolu yaş var.
 
Güneş'in ve Aksoy ailesinin sefalet içerisindeki bu hali Türk Milleti'ni harekete geçiriyor. Önce çocuklara elbiseler alınıyor, sonra Güneş bir daha ağlamasın diye aileye ev veriliyor. Ardından Kasım kızı Güneş'e ve Zeliha'ya sahip çıkan Türk Milleti dalga dalga kabarıyor. Dünya ise bendine sığmayan bu milleti seyrediyor.

İşte böyle başlayan bir sürecin sonunda Türk Ordusu Kuzey Irak'ta. Düzenlenen operasyonun ismi ise Güneş. Şehit Onbaşı Kasım Aksoy'un yırtık çoraplı kızı Güneş'in gözyaşlarını silmek için Türk Silahlı Kuvvetleri Irak'ta. Güneş operasyonuyla Mehmetçik şimdi Şehit Onbaşı Kasım Aksoy'un kanını yerde bırakmıyor, babasız kalan Güneş'in ağını alıyor. Top mermilerinin üzerine yazılan Şehitler Ölmez yazısı hainlerin başlarında patlıyor.

Bu operasyon kapsamında dün 8 askerimiz daha şehit oldu, birçok ana kuzusuz, birçok çocuk babasız kaldı. Kim bilir kaç Güneş daha babasız kalacak.  Ancak Türkiye Cumhuriyeti"nin üzerinden güneş hiç batmayacak.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi
SON YAZILAR