Samsun'un manevi şahsiyetleri

14 Ocak  2008 günü yayın hayatına başlayan ve "Tüm Samsun"u ve halkımızı kucaklayan bir anlayış"la yola çıkarak bugünlere gelen ve "yakaladığı başarı grafiğini daha üst noktalara taşıma"yı gaye edinen Denge Gazetemiz; bilindiği üzere "kaliteli insanlardan oluşan bir ekip" ile çıktığı yolda, kendisine yeni yeni katılımlar ile daha da bir güçlenmiştir ve güçlenmeye devam edecektir.

Yeni bir medya anlayışıyla yola çıkan Denge Gazetesi, ülkenin değer yargılarını paylaşan, bu ülkenin çocuğuna, gençliğine, aile kurumuna, kadınına, güçsüzüne saygı duyan, onun yanında olan, kendine bilimsel bilgiyi rehber edinmiştir. Biliyoruz ki, olayları kendi çıkarları için çarpıtmayan yerel medya ne kadar güçlenirse toplumumuzun değer yargıları da o kadar güçlenecek, gelişim ivmesi hız kazanacaktır.

Samsun'un her alanda bulunduğu konumdan çok daha iyi yerlere gelmesini amaç edinen bizler, bu şehir için emek vermiş insanlarımızı da yad etme sorumluluğunu kendimizde hissettiğimizden, Gazeteci-Yazar ve Samsunlu Halk Şâiri arkadaşımız Ali Kayıkçı"nın, yıllar süren araştırmalarına dayanan, "SAMSUN"UN MÂNEVÎ MÎMARLARI (Dünkü ve Bugünkü Örnek Şahsiyetler)" isimli eserini sizlerle paylaşmak istedik. Şehrimize hizmet edenleri anarak, birlik ve beraberliklerimizi pekiştirmek gayesiyle, bu ve buna benzer eserleri sizlerle buluşturmayı uygun gördük. Mahalli ve manevi değerlerimizi yaşatacağına inandığımız bu eserde; Selçuklu ve Osmanlı döneminden olduğu kadar Cumhuriyet döneminden ve günümüzden pek çok ismi okuyacak, onların örnek yaşayışları kadar bizlere devrettikleri kıymetli eserin neler olduğunu bir bir görecek, birer "kültür mirası" olarak bıraktıkları bâzı edebî metinleri okumak suretiyle her birini daha bir sevecek ve onlarla mutlaka iftihar eyliyecek, belki de genç nesillere "numûne şahsiyetlerimiz" diyerek tanıtacaksınız...

Bu eserde; Samsun doğumlu kişiler yanında, başka illerde dünyâya gelmiş olmakla beraber, hayatının bir kısmında veya büyük bir bölümünde şehrimiz ve ilçelerimiz insanına kültürel mânâda hizmet etmiş, eserler bırakmış kişileri de bulacak,  onları da "hemşehrimiz" olarak bağrınıza basacak ve yukarıda da belirttiğimiz gibi, gençlerimizden bunları örnek almalarını isteyeceksiniz...

Arkadaşımız, Araştırmacı Yazar Ali Kayıkçı"yı, oldukça kapsamlı ve ses getiren 29'ncu ve son eseri olan bu çalışmasından dolayı bir kere daha kutluyor, yine bugün yazılarıyla aramıza katılan Ankara'dan Bakış köşesinde Samsun'u değerlendirecek olan gazeteci dostumuz Hamit Seven'e "Aramıza hoş geldin" diyor ve saygılar sunuyoruz.


 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi
SON YAZILAR