KARS KÜLTÜR TÜRÜ...

Devlet teşvikiyle ya da yönlendirmesiyle, ülkemizin doğu sınır vilayeti olan Kars ilimize turizm ve kültür turları düzenlenmektedir. Ankaradan, "Doğu Ekspres" Tren yolculuğu ile başlayan turlar, Kars ilimizin tarihi ve otantik mekanlarını ziyaretle sona ermektedir.
      Biz de sahip olduğumuz KESMEN TURİZM firmamız organizasyonuyla ilk defa Samsundan Kars ilimize tur düzenledik.  Samsundan Karsa otobüsle, Karadeniz sahil yolunu tercih ederek gittik. Artvin Borçka'dan güneye dönerek, Şavşat ve Ardahan üzerinden Karsa gittik. Ani Harabelerini ziyaretten sonra, suyu donmuş olan Çıldır Gölü üzerinde at kayağı programı düzenledik.
      Sarıkamış ilçe ziyaretimiz, Kayak Merkezi ve 1915 de Ruslara karşı savaşmak üzere Allahüekber dağlarında donarak şehit olan 60 bin vatan evladının şehitlik anıtını ziyaret ederek, dualar yaptık. Kars merkezde Malakanlardan boşalan köy ve evleri gezip, gördük. Kars Kalesi,  Ulu Cami,  Fetih Camii başta olmak üzere Karsın mührü niteliğinde olan dini mekanları ziyaret ettik.
     Kars milli yemekleri ve Kafkas oyunları gezimiz sırasında özel olarak ilgi alanımıza giren konular arasında yer aldı. İki günlük Kars ziyaretimizin ardından, aracımız Karstan Erzuruma boş giderken, bizler tura katılan arkadaşlarla Kars Ankara Doğu Ekspresiyle Erzurum yolculuğu yaptık. Kainatın, yüce Allah tarafından nasıl da insan gönlünü hoş edecek şekilde düzenlendiğine şahit olarak, Rabbmıza şükrettik. Kars Erzurum tren yolculuğu esnasında bölgenin, bembeyaz karla kaplı olduğunu gördük ve bunun sanki kainatın ihrama bürünmüş hali veya kefene sarılmış fotoğrafı olarak yorumladık.
    Doğu Ekspres treniyle, yaklaşık 4,5 saat süren Kars Erzurum arası yolculuğumuz, gönül dünyamızda yeni yeni bereketli duygusal alanların açılmasını sağladı. Yeşil, Kar, Doğa ve toplamı kainatın yansıması,  Yaratanın görsel ayetleri olan bütün renkleri görmüş olduk. Duygularla tefekkürü, zikirle muhabbeti aynı anda yaşadık. Çoğunluğu hanımlardan oluşan, İş adamı müteahhit İrfan Koçbıyık abimiz ve yıllara dayalı aile dostluğumuz olan Mustafa Yeşil kardeşimin de aramızda bulunduğunu söz konusu kültür turumuzdan derin duygu ve tefekkür izleriyle dönüyoruz.
    Ülkemiz "Kadim Medeniyetler"e ev sahipliği yapmıştır. Edirneden Karsa, Muğladan Hakkariye, Samsundan Adanaya; memleketimizin her vilayetinde "Kadim Medeniyet" izlerini görmekteyiz.  Hem dini hem milli, hem sosyal hem kültürel hayatımızın şekillenmesinde bu medeniyetler etkili olmuştur. Ülke sınır vilayetimiz olan  Kars ilimiz de Kadim Medeniyet eserleriyle doludur. Vatanımızı korumak için kanımızın son damlasına kadar mücadele etmek de bir sorumluluktur. Bu sorumluluğun bir gereği de gezip görüp, ülkemizi tanımaktır.
     Hac ve Umre organizasyonları başta olmak üzere, Kudüs ziyareti, ülke içi ve yurt dışı kültür turları, kurum ve okul gezileri düzenleyerek değerli hemşehrilerimize KESMEN TURİZM olarak hizmetler sunmaktayız. Her toplum katmanına uygun zaman ve imkanları dikkate alarak prıgramlar düzenlemekteyiz. Her bir programın başında bizzat bulunarak, programı verimli  dostlukları daimi hâle getiriyoruz. Bu hizmeti ticari bir amaçla değil, bir ilahiyatçı sorumluluğu ile yerine getirmeye çalışıyoruz. Bu duygularla, Doğu Ekspres Tren yolculuğumuzun devam ettiği Kars Erzurum arasından, Topdağı İstasyonundan selâm ve muhabbetlerimizi sunuyoruz.
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sami Kesmen Arşivi
SON YAZILAR