İyi tatiller

Samsunspor gelecek hafta lider Tavşanlıspor ile oynayacak. Adana maçından önceki skorlara göz atarsak; Tavşanlı kazanmış lider, Rize kazanmış ensende, Bolu kazanmış ensende, formda bir Ordu ve iyi oynamasına rağmen Erciyes'e kaybeden Mersin gibi rakiplerin var ama gel gör ki kazanırsan maç eksiğine rağmen lider oluyorsun, haftaya Tavşanlı maçına daha kredili çıkıyorsun. Adana'ya bakıyorum bizden daha beterler. Akhisar ve Kartal kazanmış, Güngören toparlamış, kaybetse de Giresun iyi oynamaya başlamış. Mutlak 3 puan gerekli onlara da. Ama sahaya bakıyorum iki takımda hülyalarda. Şampiyonluğun ve küme düşmedeki 2.biletin en büyük adayı değil sanki oynayanlar. Ligde hedefi olan 15 takımı da ilgilendiren bir maçta en ilgisiz taraftı Adanaspor ve Samsunspor oyuncuları. Tribünler boş, çoook uzak olmasına rağmen sık sık bizimkilerin sesi çınlıyor ekranda. Maçın ilk yarısı bir tatil beldesinde sezon öncesi yapılan bir hazırlık maçı gibiydi. Herkesi uykusundan uyandıran Agbetu'nun Adanalı oyuncuya posta koyması oldu. Ondan sonra iki takım oyuncuları da sahada bir hedefleri olduklarını hatırladılar ancak iş işten geçmişti ve ilk devre bomboş bir şekilde geçti. Hoş ikinci devre de farklı değildi ya. İki takım da birbirinden bir hamle beklerken, bizi gözünde ziyadesiyle büyüten Adanaspor -baktı ki biz yatmaya gelmişiz- 1-2 kez çıkmaya başladığı anda Zenke'yi unutmanın cezasını ağır ödedi. Ama cezaların en büyüğü bizdeydi aslında. Oyuna girer girmez, bir maçı daha sabote etmeyi başaran Abdülaziz, yaptığı akıl almaz faulle liderlik umutlarımıza ve Samsun'dan Adana'ya giden taraftarların 3 puan sevincine dinamit koydu.

Mertçe söylemeliyim ki maçı 1-0 kazansaydık da aynı şeyleri diyecektim maçla alakalı. Samsunspor'da halen çözülemeyen saha içi ve saha dışında temel sorunlar var. Mesela duran top organizasyonları, bilmem kaçıncı kez yazıyorum. Yediğimiz golde Rahman'ın yaptığı orta fevkalede güzeldi. Bizde ise kazanılan köşe vuruşlarını topu bel hizasından kaldıramayan Agbetu kullanıyor ve her seferinde ön direğe zayıf bir orta yapıyor. Rakibin duran topunu müdafa etme konusunda ve adam paylaşımında sıkıntı sürüyor. Billy Mersin'den sonra Adana'da da adamını kaçırdı. Orta sahada tek sorumluluk Hakan Bayraktar'da. Maçta öyle enstantaneler oluyor ki anlaşılır gibi değil. Orta sahayı ikili paylaşmalarına rağmen aldığı her topu hemen yanındaki Hakan'a veren bir Turgay var mesela. Turgay'ın defansif yönü de hikayelerde kaldı. Yediğimiz 4-5 kontrada da Hakan Bayraktar hatta Ufuk'tan da gerideydi. Hucümda bu kadar korkak, savunmada bu kadar pasif bir oyuncudan kaptanlık konusunda da toparlayıcılık beklemek hayal zaten. Ahmet Şahin dün Ufuk ve Kemal'e attığı fırçalar ve oluşan gerginliklerdeki toplayıcı rolü ile saha içi lideri olduğunu gösterdi zaten. Kaptanlık mı, Samsunspor'da sadece bir kol bandından ibaret! Her şeyi hocadan beklemek yerine saha içinde akıl oyunları yapacak bir oyuncumuz yok ne yazık ki. Sol bekten zorunluluktan dönme Adana stoperi Anıl koca maçı sarı kartla tamamlarken sahada bir oyuncu da demedi mi ki şu Anıl'ı biraz zorlayayım? Hamlesi azalmış oyuncunun üzerine oynamak kimsenin aklına gelmedi mi? Ya da kenar oyuncularımıza topu hızla aktarmak? Saha dışı sorunlar sadece kaptanlık ve liderlik konusunda değil. Zenke'nin ikinci devre ile birlikte gelen korkunç düşüşü var. Antremanı terk eden oyuncuya dur diyemiyorsunuz neden alternatifi yok. Şampiyonluğa giden takımı Zenke'ye emanet ettiniz. Zenke'yi çözdü rakipler artık, bir-iki sertlik yıldırma ve sinirlendirme ile kapatıyorlar Samsun'un Zenke tercihini. Samsunspor'da dikine gidecek bir adam yok, Anıl'ı gönderdiler Dilaver geldi yerine. Onu da hoca sağolsun kanada koydu, daha ilk topla buluşmasında orada yapamam ben diye bağırdı bas bas. Biz 15 dakikada gördük, hoca 1.5 aydır göremedi.

Kesinlikle Adanaspor'un kadrosu bizden aşağıda bir kadro değil. Geçen sene 3.sırada bitiren takımlarına daha da takviyeler yaptılar ama olmadı. Taraftar hocaya,takıma,yönetime küs, yönetim şehre, oyuncu taraftara vs.. Samsun'da ise her şey kağıt üzerine günlük gülistanlık, Adana'da bile golden sonra koşacak taraftarımız vardı çok şükür. Bizim Adana'nın isteksiz oyununa ayak uydurmamamız gerekiyordu. Maç eksiğimize rağmen lider olmalı, Tavşanlı'yı lider apoleti ile Samsun'da ağırlamamalıydık. Nedeni bilinmez oyuncularımızda fazla rahatlık var, tatilde gibiler. Bence yönetimin sert bir uyarı çekmesi gerekiyor, zira tatil bitti beyler ligin boyu git gide kısalıyor!


 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mert ORAL Arşivi
SON YAZILAR