Fahrettin Koçyiğit

Fahrettin Koçyiğit

İŞÇİ ÇIKARMAK ÇÖZÜM DEĞİL

 

Değerli Okurlarım,

       Ladik Belediyesi 5 yıldır MHP'li bir Başkan olan Mehmet KARAHAN'ın yönetiminde faaliyet göstermekte idi, ilçeye hizmet etmek için caba sarf ediyordu. İktidar, muhalefet kavgası yüzünden KARAHAN'ın AK PARTİ'ye muhalif olması nedeni ile ilçe'ye gerekli yatırımlar ve yeterli yardımlar gelmedi.

    Sn. Mehmet KARAHAN iktidarın nimetlerinden yararlanamamasına rağmen çalışkan, üretken bir başkandı, Belediyenin kısıtlı imkânlarına rağmen ilçede güzel işlere imza attı.

  Lakin çalışkan olmak, üretken olmak yeterli olmuyor bazen.

     Ladik gibi küçük, ekonomisi bitmiş durumda olan ilçelere taze kan ve güçlü iktidar desteği gerekiyor ama maalesef iktidara muhalif olunca gerekli destek gelmiyor, hal böyle olunca ilçe ekonomisini ayağa kaldıracak işsizlik sorununu çözecek ve şehircilik anlamında büyük işler göze hitabeden çalışmalar yapılamıyor.

    Ladik ilçe sakinleri Belediye'nin muhalefette kalmasının, ilçeye fayda getirmeyeceği iktidar'ın nimetlerinden yararlanamayacağı düşüncesi ile iktidar partisine destek verdi ve iktidar partisi adayı Selim ÖZBALCI'yı göreve getirdi.

      Yeni bir başkan yeni bir umut demekti. İnsanların yüreğinde iktidarında gücü ile ilçeye yeni bir ivme kazandırması daha yaşanabilir güzel bir ilçe olması umudu vardı. Bu istek ve arzu ile tam destek veren Ladik halkı tarihinde görülmemiş oy farkı ( tabi bu farkın oluşumunda köylerin rolü büyüktü )  ile Belediye'yi iktidar partisi olan AK PARTİ adayı Selim ÖZBALCI' ya teslim etti.

       İlçe sakinlerinin birçoğu özellikle yeni kuşak ÖZBALCI'yı tanımıyordu bile, daha ziyade 80 li yılların kuşağın tanıdığı ve o kuşağın anlatımları ile ;

      ''Sayılan, sevilen emekli bir müftünün oğlu, Samsun'da başarı seviyesi yüksek bir okulda müdürlük yapmış, birçok başarılara imza atmış, çalışkan, dürüst, özü sözü bir, dik duruşundan ödün vermeyen kin, garez nedir bilmeyen, hak yemeyen fakiri gözeten yardımsever bir adamdı'' ÖZBALCI

     Tüm bu anlatımlar ÖZBALCI'yı yakından tanıyanlar tarafından olumlu söylemler, bir de olumsuz söylemlerde bulunan bazı kesimler de var ama olumsuz söylemleri yazmak için erken en güzeli ve doğru olanı biraz zamana bırakmak ve tanımaya çalışmak, Zaman her şeyin ilacıdır derler.

Hiçbir zaman olumsuz taraftan bakmamak lazım, nasıl bakarsan öyle görürsün.                

Bize düşen mantıklı olanı yapmak bekleyip görmek ve izlenimlerimizi kaleme alıp siz değerli okurlarımız ile paylaşmak yorumlarınıza sunmak olacak.

      Ben 30 Mart seçimlerinden önce adaylığı sırasında bu çelişkili anlatımlar ile ön yargılı olmamak için kendisi ile yaklaşık iki saat kadar bir görüşme yaptım. Özünde iyi bir insan Selim ÖBALCI.

       ÖZBALCI ile görüşmemiz esnasında yanımızda 3. bir kişi vardı ki o kişi çok sevdiğim fikirlerine saygı duyduğum benim gözümde İlçenin AKİL insanı olan kıymetli bir büyüğümdü, buradan kendisini yâd etmeden geçemeyeceğim.

    

        Sn. Başkanın Ladik için güzel projeleri var erken konuşmamak lazım ne demiş atalarımız '' Kadı olana, Kadılıktan azledilen ile kırk gün konuşulmazmış her hareketi hoş eda edilirmiş'' bu nedenle bu güne kadar dalgın oluşunu, yolda karşılaştığında selam vermeden geçmesini art niyet aramayıp bu ata sözünü hatırlayıp hoş eda ettik.

     Seçimler üzerinden bir buçuk ay gibi bir süre geçti. Başkan ÖZBALCI; Belediye hesapları, iç hizmetleri, kademe, sosyal tesisler, personel durumu, meclis toplantıları derken yoğun bir tempo içerisinde koşturmakta, bu yoğun tempo içerisinde Belediye başkanı olarak ilk icraatı ise 17 işçinin çıkışını vermek oldu.

     Sn. Başkan'ın görevine son verdiği işçilerin içerisinden bazılarının belediye merdivenlerinden gözyaşları içerisinde inmeleri bu durumu görenleri ve beni oldukça üzdü.

        O mağdur edilen insanların psikolojisini düşündüm kısa bir empati yaptım, şimdi ne yapacaklardı ailesinin geçimini nasıl daim ettireceklerdi, gerçekten çok zor bir durum Allahım kimseyi işinden, aşından etmesin.

      İşçi çıkarmak çözüm değil.

      Belediye zor durumda olabilir çözüm bu olmamalı, sen iktidarın Belediye Başkanısın ilçe sakinlerinin umudusun senden bu insanların çok farklı beklentileri var, farklı çözümler, yeni projeler üretilebilirdi her işin bir çözümü mutlaka vardır.

      Belediye giderleri ile ilgili yaptığınız kemer sıkma politikasını takdir ile karşılıyorum araç parkında yaptığınız tasarrufa yönelik uygulamalar gerçekten yerinde bir karar ama bu kemer sıkma politikasının içerisine işçi çıkarımını dâhil etmeniz olmadı Sn. Başkanım.

 Sana yakışmadı Selim başkanım.

    Belediye'de personel fazlası olduğu aşikâr bilinmekte, onca personel içerisinde ise kalifiye eleman azlığı gün gibi apaçık ortada;

 Lakin âcizane benim fikrim işçi çıkarımı elzem oldu ise en azından çıkarılacak işçiler arasında önce bir ekonomik durum değerlendirmesi yapılabilirdi ve gerçek ihtiyaç sahibi olanlara çalışma imkanı verilebilirdi. Saygılarımla

Esen kalın…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Fahrettin Koçyiğit Arşivi
SON YAZILAR