İnsan denen makine!!

 Sevgiyle uzansa tüm eller aramasa insanlar bir bakışta ve gülüşte anlamı dışında farklı manalar sevse tüm kalpler, neyi bölüşemez insan denen canlı sürekli kavga halinde, büyük küçük her kez kendi aleminde saygı diye  bir duygu kalmamış sevginin yok olduğu yerde nasıl bir yarıştır ne kazandığı belli ne kaybettiği.oysaki  herkesin gideceği yer belli götüreceği mal belli..

   Çok hayat hikayesi dinledim ama bu çok farklı Yazılı medyada her gün  kadına şiddet haberleri yer almakta bazen babanın kızına çoğunlukla erkeğin kadınına asla kabullenemediğim ve beni son derece etkileyen bir olay bir erkeğin eşine kızına uyguladığı şiddet nasıl sindirilmişiz kadın olarak  toplum da hemcinslerim adına konuşmak isterim bir halk otobüsünde gidiyorsunuz rahatsız oldunuz ama sesinizi çıkartmadığınız çok olmuştur.iş başvurusu yaptığı  bir ofiste sözlü tacize uğrayan binlerce kadın vardır.sokakta yürürken giysisi sebebiyle tacize uğrayanlara ne demeli.görülen o ki hep madur taraf kadın madur eden ise erkek.hemcinsimizle bizi aldatanlar da erkek. Kadın deniz gibidir hiç güvenmek olmaz diyor. Tevfik Fikret oysaki Kemal Atatürk . dünyada her şey kadının eseridir.  yorumu size bırakıyorum.

 Ben anneyim yaşarken vazgeçemeyeceğim  hiçbir şey  yoktur  kızlarımdan başka.Hayatta en kutsal meslek anneliktir.tüm annelerinde benim gibi düşündüğüne eminim.birkaç gün önce  o güne kadar bahsini hiç duymadığım bir konuya şahit oldum arkadaş grubumda.çok sevdiğim dünya iyisi yüreği sevgi katranı annelerin en güzeli bir arkadaşımın tek evladı. otistik. hastalık konusunda bilgim olmadığı halde yaşadıklarından çok etkilendim.hasta evladı tarafından şiddete maruz kalan arkadaşımın ana yüreği oğlunu hastaneye yatırmaya elvermiyor.yıllardır oğlu ile ikamet eden arkadaşım can güvenliğinin  olmadığı halde aynı çatı altında yaşamına devam ediyor.her zaman şükretmek gerek . Allah kimseyi evladı ile sınav etmesin bazen isyan etmek geliyor dilde insan denen canlının her yönüyle kadın ve erkek olarak ayrılmasından ötürü ne yaparsak yapalım doğa kanunu bugün kadınlarımız eskiye nazaran her alanda var olmakta ve çok başarılı işler yapmak ta.

 Sonunu kestiremediğimiz bir yoldur hayat. bizi nereye götüreceği belli olmaz çoğu zaman istediğimiz gibi olmaz yolculuğumuz  bir şeyler alır başını gider  engel olamazsın kimi zaman elindekinin değerini bilemezsin tarifi imkansız bir yolculuktur
acı yemeden tatlı yemek mümkün değildir bilesin kimi zaman kör kimi zaman sağır olmalı insan .

hayata açılan tüm pencerelerinizin aydınlık ve güneşli bir güne merhaba demesi dileğimle hoşça kalın.
 
 
                                                                                                                                         

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Sema ÖZTEKİN Arşivi
SON YAZILAR