İlk devrede kim ne yaptı?

Köşe yazarımız Mert Oral, ilk yarının ardından elde kalan ve yeteri kadar seyredebildiğimiz oyuncularımızın performanslarını tek tek değerlendirdi. İşte Mert Oral'ın kaleminde tek tek oyuncu analizleri;
 

AHMET ŞAHİN : Sadece istatistiksel olarak değil kalite olarak da ligin en iyi ismi, kulvarında açık ara en önde. Süper ligdeki birçok kaleciden daha iyi kumaşı. Kurtardıklarını, yan topta bizleri rahatlatmasının yanı sıra takım için çok önemli bir özelliği daha var. Eliyle oyunu çok hızlı başlatıyor, uzun menzilli attığı toplarda da hayli isabet sağlayarak takımı hızlı hucüma çıkarıyor. Bize de maşallah demekten başka bir şey kalmıyor.
ADEM ALKAŞI: Geçen sezonun 2.yarısındaki Ramos Adem'den eser yoktu ilk devrede. Vasat kaldı çoğu maçta, hucüma çıkışları bu sene daha azdı. Belki de taktik icabı öyle oynaması gerekiyordur ancak fiziksel olarak da düşiüş var kendisinde. İkinci yarı eski performansını yakalaması umuduyla.
KEMAL TOKAK : Maşallahı hak eden bir oyuncu daha. Sezon başı kampında da çok iyi olduğu söyleniyordu, hak ederek aldığı formayı hakkını teslim ederek taşıdı devre sonuna kadar. İlk müdahaleleri ve atik davranışları ile defansta kusursuz maçlar çıkardı. Arkadaşlarının da açıklarını kapadı çoğu zaman. Umarım bu formunu hızla devam ettirir ve takımımız formasıyla milli takıma kadar yükselir.
KENAN YELEK : Yaşının verdiği fiziksel handikapları hissettiriyor çoğu zaman. Ligin son haftalarında formunu yükseltti, Rize maçında hatasızdı. Ancak hızlı forvetlere karşı çok ağır kalıyor ve savunmayı öne kurduğumuz zaman çaresiz kalıyor. Bir de sezon içinde yaptığı saygısızlık herşeyini Samsunspor'a borçlu bir oyuncuya yakışmadı.
ERSİN VELİ : Geçtiğimiz sezonki formunda değil. Şans bulduğu maçlarda vasatı aşamadı. Gözler geçen sene ilk geldiği zaman gösterdiği performansı aradı.
ORHAN TAŞDELEN : Yeteneği kısıtlı bir oyuncu ancak geçen sezondan bu yana üzerine koymaya çalışıyor, koydu da. Fizik gücü en önemli artısı, sık sık hucüma destek veriyor. Teknik açıdan geliştirebilirse kendini daha başarılı olacaktır.
ALPARSLAN : Mersin maçında forma şansı buldu. Hiç formda gözükmedi. Sezer'in gönderildiği bir takımda kalması pek aklıma yatmadı.
AKEEM AGBETU : Kocaelispor'daki performansından çok uzaktı. Bir türlü istenilen verimde olamadı. Pabucun pahalı olduğunu anlayınca devre sonuna doğru vites yükseltti. Rakibin kucağında başarılı olamıyor, geniş alan bulduğu Antep Bld. karşılaşmasında yıldızlaştı. Zenke ile uyumlu gözüküyor.
ABDÜLAZİZ SOLMAZ : Geçen seneki performansının hayli ilerisine geçti. Enteresan bir oyuncu ancak en büyük sorunu istikrarsızlığı. Fizik gücü çok yüksek, standartların üzerinde süratli bir oyuncu. Topla temel oynama hareketlerini geliştirdiği ve pas-şut tercihlerinde isabet oranını yükselttiği müddetçe takıma yararlı oluyor. En kötü yanı, kanat oyuncusu olmasına rağmen orta yapma konusundaki isabetsizliği ve morallendiği dakikalarda topla çok oynaması.
MURAT YILDIRIM : Sezona iyi başlayamadı ama kalitesi ile kısa zamanda toparladı. Golcü özelliği ile kritik maçlarda takıma katkıda bulundu. 3'lü orta sahayı oynayabilen çift yönlü nadir oyunculardan. Sözleşme durumu aklını karıştırabilir, eğer süper lige çıkarsak kesinlikle takımda tutulmalı.
HAKAN BAYRAKTAR : Takımın en iyi transferi. Sahanın gizli lideri. Onun olmadığı KSK maçında çok zorlandık orta sahada dağınıktık. Oyunu iki yönlü oynaması, pas ve topla oynama oranımızı yükseltmesi ve tecrübesi ile ligde nadir bulunan oyunculardan. İkinci devre kritik maçlarda değerini daha iyi anlarız.
TURGAY GÖLBAŞI: 16 maçın tümünde forma giydi giymesine ancak performansı ile vasatı aşamadı. 3'lü orta saha için yetersiz gözüküyor. Geçen senekli performansından çok çok uzak, ikinci devre yerine daha iyi bir isim alınmalıç
SİMON ZENKE : Flaş transfer Zenke, umulandan iyi çıktı. İlginç bir fizik yapısına sahip ancak kısa sürede çok çabuk hızlanabilen çok güçlü bir oyuncu. Hem kontraatak oyununa uygun, hem de son haftalarda pivot santrafor oynayarak kapalı savunmalara karşi duvar görevini de başarıyla yaptı. 7 golle en golcü ismimiz, attığı kadar da kaçırdığı net pozisyon vardır. Son vuruşlarını geliştirirse, kimse tutamaz.
EMRE İNCEMOLLAOĞLU : Zaman zaman forma şansı buldu ancak kalitesini gösteremedi. Fiziki gücü yüksek gözüküyor ancak çok tecrübesiz bir oyuncu. Kulübe için pek umut vermiyor, ilk 11'de yer alması için mucize gerekiyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mert ORAL Arşivi
SON YAZILAR