Her Türk Biraz Laz

Nesiller boyu dile gelmiş bir laf vardır; bu da Lazların ne kadar kıvrak bir zekaya sahip olduğudur. Şunu belirtmek isterim ki ayrım yapmak istemiyorum. Çünkü ülkemizin her kesiminde fıkralara konu olabilecek olaylar yaşanmakta ve haberlere konu olmakta.  “güler misin ağlar mısın?” dedirtmekte bizlere.  İşte onlardan bazıları:

 

Tavuk deterjanla yıkandı!

Samsun'un Havza ilçesine bağlı Doğançayır köyünde vatandaşların kesmiş oldukları tavukların temizliği amacıyla deterjan kullandıklarının tespit edilmesi üzerine köylüler eğitime alındı.

28 Ağustos 2008 tarihli Denge Gazetesinde yayınlanan haber böyle diyordu. Ne yazık ki günümüz çağında böyle olaylar hala duymaktayız.

 

Bir yerlerde birileri direne dursun bilinçli toplum olabilmek adına…!

 

YER: Kayseri

Kayseri şehirlerarası otobüs terminalinde 38 AS 991 plakalı yolcu otobüsüne mazot alan muavin Z. T. Deponun tam dolup dolmadığından emin olmak için çakmak çakarak kontrol etmek ister. Sonuç; Buharlasan mazotun parlaması ve muavinin yanık tedavisi için hastaneye kaldırılması.

 

YER: Diyarbakır

Lunaparkta gece bekçisi iki kafadar (zincirlerin ucuna bağlanmış salıncaklardan oluşan) uçan sandalyelere biner ve mekanizmayı çalıştırırlar. Ancak sandalyelerin merkezkaç kuvveti ile dönerek açılmasından dolayı durdurmak için şaltere ulaşamazlar ve sabaha kadar kimseye seslerini duyuramazlar... Bu bekçilerden biri hayatını kaybetmiş, diğeri ise gördüğü uzun tedavilere rağmen eski sağlığına kavuşamamıştır.

 

YER: Konya
Aynı işyerinde, biri gündüz biri gece vardiyasında çalışan ve ikisi de işine motosiklet ile giden baba oğulun, yolda karsılaşmaları normaldir, ama birbirlerine selam vermek için ellerini sallarken, kaza yapıp ölmesi sadece bizde
sıradan hadisedir.

 

YER: Karabük

Siz demir çelik haddehanesinde çalışan bir isçinin, sigarasını yakmak için 600 tonluk preslerin arasından emekleyerek geçtiğini ve 2.450 santigrad derecedeki fırına ulaşmaya çalışırken son sigarasını yaktığını duydunuz mu?

 Karabük"te bunu yapan var…

 

 

Türk halkı olarak yaşam şartlarımız ile ilgili çok farklı, pratik üretimlerimiz var bizim. Şuna inanıyorum ki bu pratikliğimizi bilinçli bir şekilde hayata geçirebilsek dünya da kim olursa olsun önümüzde duramaz, geçer gideriz. Gerçi önemli konularda başarılara imza atmış ve gerçekten kazanımlar elde etmiş insanları, ülkemizden kaçırmakta üstümüze de yok Türkiye olarak.

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Yeşim Akar Arşivi
SON YAZILAR