Şevki Yıldırım

Şevki Yıldırım

HANİ YA BAYRAM?!!

10 ocak 1961'de gazetecilerin çalışma koşullarını iyileştiren, ileri haklar getiren 212 sayılı yasanın yürürlüğe girdiği gündür. Bu gün,"çalışan gazeteciler günü ya da "bayramı" olarak anılıyor. 51 yıl sonra bugün, basın-yayın yaşamına baktığımızda, bu sektörde çalışanların ekonomik ve sosyal hakları kullanılamaz haldedir. İçler acısı durumdadır.

"Böylesi koşullarda demokrasi ve özgürlükler adına bazı kesimlerin bizim üzerimizden gerçekleri saptırmasına izin vermeyeceğiz. Yaşanılan ağır sorunlar yokmuşcasına yaratılmak istenen mutluluk tablolarının öznesi olmak istemiyoruz. Ülkemizde basın özgürlüğünün ayaklar altına alındığı ve buna bağlı olarak oluşturulan korku cumhuriyeti iklimine dikkati çekmek için bu protestomuzu tüm demokrasi barış ve özgürlük güçleriyle paylaşıyoruz.

Henüz basılmayan kitaplar 'bomba imal malzemesi' kabul edilip toplatılıyorsa, iktidarı eleştiren, muhalif, birçok gazete, derginin yayını durduruluyorsa, yasaklanıyorsa, dağıtımı yasaklanıyorsa,çalışanları sudan gerekçelerle göz atına alınıp, tutuklanıyorsa, medya patronları, iktidara muhalif görülenlerin susturulması için baskı altında tutuluyorsa, bu baskı sürecinin doğal sonucu olarak, halkın bilgi ve haber alma hakkı, düşünce, basın ve ifade özgürlüğü, kültür ve sanat yaşamı ağır bir oto sansür iklimi altındaysa, o ülkede demokrasiden, insan haklarından, özgürlüklerden asla söz edilemez. Ülkemiz bugün bu noktadadır ve bunu asla hak etmemektedir. Böyle bir ülkede Çalışan Gazeteciler Günü kutlamak ne kadar anlamlı olabilir- Bu nedenle 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlamıyoruz."
(Çağdaş Gazeteciler Derneği)

PİZZA TOMATO

1999 yılında Marmaris'te açtığı ilk şubesiyle faaliyetlerine başlayan yerel bir marka olan Pizza Tomato, geçen 13 yıllık süreçte kendisine ait ve frachise olarak çalışan, Ege Bölgesi'nden tüm Türkiye'ye yayılan şubeleriyle sektörünün en iyi markası olma hedefi ile hızla büyüyor.

Türkiye genelindeki lezzet duraklarına her geçen gün bir yenisi ekleyen Pizza
Tomato, Samsun Atakum'da; konusunda uzman ve deneyimli çalışanlarıyla ile tüm şubelerine her türlü desteği (Konsept, Eğitim, Ürün ar-ge, Mal temini, Reklam – Tanıtım, İlaçlama, Gizli müşteri, Denetim…) veriyor.

Ana ilkesini "Koşulsuz müşteri memnuniyeti sağlamak" olarak belirleyen Pizza
Tomato, bu doğrultuda kalite ilkelerinden taviz vermeden, lezzet çeşitliliğini arttırarak, her damak zevkine hitap eden doğal ve sağlıklı tatlar sunmak amacıyla ürün yelpazesini sürekli geliştiriyor.

"%100 Pizza" sloganıyla %100'lük müşteri memnuniyetini yakalamayı amaçlayan
Pizza Tomato, bu iddialı hedefe ulaşmak için ekip çalışmasına ve merkez ile şubelerin uyumuna büyük önem veriyor.

Pizza Tomato, Türkiye genelinde süratle artan şubeleriyle, gıda güvenliği ve
kaliteden ödün vermeden; lezzetli, sağlıklı, hesaplı ürünlerini hızlı ve güler yüzle sunarak her geçen gün büyüyor.

Misyonu; İnsanların yaşam kalitesini artıracak, sağlıklı (hijyenik), lezzetli, kaliteli gıda ürünlerini süratli, ekonomik ve güler yüzlü servis hizmeti ile sunuyor.

Vizyonu; Kendine özgü Konsept, Lezzet, Menü çeşitliliği, Taze (dondurulmuş
olmayan) ve doğal ürünleri ve farklı hizmet anlayışı ile sektörde yeni bir kulvar
oluşturmak ve bu alanda lider olmak.

Şimdi Samsun Şubesi Açıldı.Yeni Mahalle İzmir Cad.No.10 ATAKUM Tel: 4280044. Size tavsiyem alın eşinizi çocuklarınızı gidin güzel, nefis ve unutamayacağınız tadlar yaşayın. Benden söylemesi.Fiyatlar çok uygun. Ulaşım için servis bile mevcut. Bir deneyin. Beğenmezseniz beni arayın. Beğenirseniz sakın yanınızda beni götürmeyin.

BİLMİYORDUK

10 Ocak günü Türkiye'de 112 acil çalışanlarının günü imiş aynı zamanda. SES Samsun Şube Başkanı Dr. Murat Arıkan'dan gelen bültenden öğrenmiş olduk. Özveri ile en zor koşullarda sağlık hizmeti vermek için çalışan arkadaşları biz de kutluyoruz.Onların derdinin de basın çalışanlarından arda kalan yanı yok anlaşılan Özellikle son aylarda pek çok sağlık ortamında sağlık çalışanlarına  yönelik saldırıların arttığını kaygıyla izleniyormuş. sağlık politikalarının mimarı ve sorumlusu olan yöneticiler sağlık sistemindeki başarısız uygulamalarının sorumluluğunu hekimlere ve sağlık çalışanlarına yüklüyormuş. Hürmetsiz ve halka hedef gösteren söylemleri bu saldırıları artırıyormuş. Son olarak Samsun`da bıçakla yaralama vakasına müdahale etmek isteyen 112 Acil Servis görevlileri yaralı kadının yakınları tarafından darp ediliyor bildiğimiz gibi. Hekime ve sağlık personeline yönelik şiddet kabul edilemez.  Siyasilerin popülist yaklaşımları saldırganları cesaretlendirmektedir. Sağlık personeline  yapılan saldırı aslında hastaya yapılmış saldırı demektir ki, bu asla kabul edilemez. Söyleminize aynen katılıyoruz Sayın Arıkan.

HAYATİ TEKİN

Takvimler 28 Kasım 2011 Pazartesi gününü gösterirken bizim gazeteyi okuyup 9'uncu sayfada Arka Oda'yı açtıklarında mutlaka gördüklerini anımsayacaklardır. "İlçesinin Kahramanı" başlığı ile Hayati Tekin'den söz ettiğimizi. Dün bir haber düştü e-postalarımıza. "Andy-ar Sosyal Araştırma Merkezi'nin 2011 yılı içerisinde yaptığı anket çalışmasında Tekkeköy Belediye Başkanı Hayati Tekin Samsun'da en başarılı ilçe Belediye Başkanı seçildi." diyordu haberde. Bunu dün gazetelerinide okumuş olmalısınız.

Andy-ar Sosyal Araştırmalar Merkezi'nin 2011 yılı içerisinde 21 İl'de 205 noktada farklı sosyo- ekonomik ve demografik guruba mensup kişilerden yaş, cinsiyet, eğitim, meslek, mahalle, semt katılımına göre Türkiye genelinde yapılan araştırma sonucunda İl özelinde en başarılı İlçe Belediye Başkanları arasında 1. olan Hayati Tekin ödülünü almış. Haberin gerisi önemli değil diğer sayfalarımızda detayları öğrenirsiniz. Biz de bir araştırma şirketi gibiyiz demek istemiyorum. Ama Hayati Tekin'den Tekkeköy'e  miras kalacak olan tek şey; sadece onun işlerinden oluşan dev hizmetler olmayacaktır. Konu, yaşama dair bir tavır veya insana yönelik bir üretim olduğunda, sadece Hayati Tekin'in çağdaşlarının işlerini ve işlevini anlamamız dışında, günümüzde önemli bir işleve sahiptir. Yalın hali ile soru; nerede ve nasıl yaşadığımızı, dönemin üretimini daha iyi kavrayabilmemiz açısından hepimiz için önemli bir nirengi noktasıdır. O zaman soruyu yeniden sorarsak; "Evladım, bunun medeniyete bir katkısı var mıdır?" alacağınız cevap belirleyecektir Hayati Tekin'in hizmetlerinin önemini

SÜPÜRGECİ

Samsun'un Çarşamba ilçesinde 135 yıldır tel süpürge üretimiyle uğraşan 150 haneli Alibeyli köyü halkı, gelişen teknolojiye inat dededen toruna geçen mesleği sürdürmeye devam ediyormuş. Dün gazetelerde okuduk Anadolu Ajansı'nın haberinden

Biz süpürgegeciliği Edirne'ye özgü bir sanat ürünü olarak biliyorduk. gelişen teknoloji karşısında temizlik aracı olarak önemini yitirmekte olup geleneksel bir sanat ürünü olarak değerini koruyan süpürgecilik, demek Samsun'da 100 yılı aşkın bir geçmişe sahipmiş. Sahip çıklıyor mu peki dersek?

HOŞ GELDİN BEBEK

Hoş geldin. Masum yüreğini alıp, karşı kıyıdan yürüdün geldin buralara. Ellerinde ışığı sönmemiş yıldızlar, gözlerinde yeni dünyaya salınan ilk şaşkın bakışların ışığıyla sen de merhaba dedin taze güne, aydınlığa. Avuçlarında ötelerin temizliği ve sıcaklığı var hala. Kalbin bir kuşun kalbi gibi ürkek ve kırılgan. Tenine henüz değmemiş rüzgarın hoyrat eli. O kentin ortasında henüz yenisin, çok yenisin. Annenin sıcak teni, şefkatli elleri ve merhametle atan yufka kalbi senin için çarpacak bundan böyle. Şarkıları, ninnileri senin için söyleyecek. Hoş geldin bebek aramıza. Annene ve babana hoş geldin.

Hoş geldin bebek,
Dünyaya, hayata, acılara, hüzne, sevince… Bu sıcak ve tehlikesiz günlerin ardında sen de yalnız düşeceksin hayatın girift yollarına. Dikenli çalılara sen de takılacaksın. Sen de üzülüp sen de ağlayacak, yorulacaksın uzun yollarda. Bekleyeceksin hayallerini, bıkmadan bekleyeceksin. Rüzgar senin de yüzünü kanatacak. Gözesi uzak iklimlerin yağmurlarından medet umacaksın yılmayası. Islanacaksın çapkın rüzgarlarda… Serseri fenerler seni karanlıklarda bırakacak ummadığın bir zamanda. Keşişin hileli tespihleri eşiklerini aralayacak. Bir başına kalacaksın dar zamanlarda.

TATİL

Adam terapiste telefon eder ve, "karıma tatil, deniz, kum, güneş tavsiye ettiniz. Sağlığı ve çocuğu olması için ama bütün yaz tatildeydik bir şey olmadı, ikimiz de bir yararını görmedik" diye yakınır.
Doktor: "- Göremezsiniz tabii ki, ben tatile birlikte mi gidin dedim."

GÜZEL SÖZ

Hayat yaşanmaya değer olsaydı, doğarken ağlamazdık Ve yaşarken temiz kalsaydık, ölünce yıkanmazdık...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Şevki Yıldırım Arşivi
SON YAZILAR